Cele mai citite
 


Oamenii consuma cu mare placere broccoli
joi, 6 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Stiri, Nutritie, Ce mancam?, Oncologie, Mancam sanatos
 

 

 
 
 
 
Oamenii consuma cu mare placere broccoli de mai bine de 2.000 de ani, iar in ultimul deceniu a devenit si un aliment la moda.

 

 

Broccoli este o sursa minunata de vitamina A, C, potasiu , fier si fibre ; de asemenea, contine calciu si beta- caroten , substante esentiale pentru un organism sanatos. Consumul frecvent de broccoli, spun specialistii in nutritie , se pare ca are efecte profilactice, in ceea ce priveste aparitia cancerului.

Broccoli a fost cultivat si supravegheat pentru prima data in provincia italiana Calabria, iar astazi exista o mare varietate de broccoli. In ultimii 25 de ani, consumul de broccoli a crescut cu 940 procente!
Cand cumparati broccoli, alegeti buchetelele de culoare verde inchis. Daca planta are culoarea verde inchis sau verde -albastrui, ea are, cu siguranta, rezerve mari de beta- caroten si vitamina C.

 

Articol preluat de pe www.musetel.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Varza albă Varza albă este cunoscută de pe vremea grecilor şi a romanilor, care îi recunoşteau proprietăţile medicinale. Specialiştii susţin, în prezent că varza are rol terapeutic în numeroase afecţiuni.
BioGreens – combustibilul 100% natural al organismului omului modern Oximoronul „tinereţe fără bătrâneţe” nu mai este de mult o sintagmă din basme, astăzi este unul dintre motto-urile alegerilor din sfera beauty&health. Compania Zenyth Pharmaceuticals lansează BioGreens, un super-aliment vegan bazat doar pe ingrediente organice, 100% naturale. Andreea...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Sfecla roşie Cunoscută pentru beneficiile sale încă din antichitate, Aristotel a scris despre sfecla roşie în secolul al IV-lea. În anotimpul rece sfecla roşie ar trebui să fie nelipsită de pe masa noastră.
Curcubeul nutritiei – legumele si fructele colorate, o adevarata sursa de sanatate Spune-mi ce afectiune ai ca sa-ti spun ce culori trebuie sa aiba alimentele din alimentatia zilnica! Specialistii au descoperit o modalitate vesela si sanatoasa de a combate anumite afectiuni si de a aduce beneficii suplimentare organismului, tinand cont de culoarea fructelor si a legumelor...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI: Alimente bune pentru creier Este important de ştiut că ceea ce mâncăm influenţează în mare măsură capacitatea noastră de concentrare, dar şi, în general, starea noastră emoţională, existând o serie de alimente care pot îmbunătăţi, prin consumarea lor, funcţiile creierului, susţine nutriţionistul Lygia Alexandrescu.
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Păpădia La noi, floarea galbenă de păpădie o întâlneşti pe orice petec de pământ scăldat de soare. Frunzele sale verzi, cu un gust amărui, asemănătoare celor de rucola, cu care se înrudeşte, pot fi un ingredient important în salata de primăvară.