Cele mai citite
 


Adrian Streinu-Cercel: Sunt necesari aproape doi ani pentru realizarea unei agenţii pentru ETM
vineri, 7 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Adrian Streinu-Cercel a declarat, joi, cu prilejul unei mese rotunde, că pentru realizarea unei agenţii pentru Evaluarea Tehnologiei Medicale (ETM) ar fi necesare între 18 şi 24 de luni.
El a precizat că în prezent România nu are o astfel de instituţie care să evalueze tehnologia în sănătate şi a spus că sistemul de sănătate trebuie să fie pregătit să primească o astfel de nouă instituţie.
În opinia sa, agenţia ar trebui să fie independentă şi să aibă ca domeniu de activitate întreaga paletă de tehnologii medicale, aparatură, prevenire, proceduri, ghiduri, procese manageriale şi de suport.
Pentru implementarea unei astfel de agenţii, reprezentantul MS susţine că ar fi nevoie de modificări legislative în domeniul sănătăţii.
Streinu-Cercel a precizat că un draft pentru realizarea unei astfel de instituţii a fost înaintat în urmă cu trei săptămâni către "decidenţi", urmând ca în octombrie sau noiembrie să fie gata forma finală şi pusă în dezbatere publică.
Pentru ca o astfel de instituţie să înceapă să funcţioneze este nevoie de elaborarea unui catalog naţional de costuri şi tarife în sistemul public de sănătate, un sistem de management al informaţiilor, operaţionalizarea registrelor naţionale de boli cronice.
"Scopul agenţiei va fi acela de a oferi suportul informaţional pentru formularea unor politici de sănătate eficiente, sigure, centrate pe pacient care să asigure obţinerea celei mai mari valori adăugate posibile", a spus secretarul de stat.
Totodată, ETM va realiza un proces multidisciplinar şi va sintetiza informaţii medicale sociale, economice şi etice. AGERPRES/(AS-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cezar Irimia: Introducerea co-plăţii este importantă pentru sistemul de sănătate Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Cezar Irimia a prezentat, joi, strategia MS pentru 2010, în cadrul Conferinţei Naţionale a Pacienţilor, afirmând că introducerea co-plăţii este importantă pentru sistemul de sănătate, în sensul unei mai bune gestionări a fondului...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Eugen Nicolăescu: Pachetul de legi privind reforma în sănătate pus în dezbatere publică este perfectibil Pachetul de legi privind reforma în sistemul de sănătate românesc şi pachetul privind serviciile medicale de bază puse marţi seară în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii (MS) sunt perfectibile, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Eugen Nicolăescu.
Secretar de stat MS: Ne gândim la sancţiuni pentru pacienţii care nu se prezintă la controalele periodice Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii Alin Iulian Ţucmeanu a subliniat luni într-o conferinţă de presă necesitatea prezentării la controalele medicale periodice prevăzute în pachetul de servicii medicale de bază şi a afirmat că MS "se gândeşte" la aplicarea de sancţiuni începând cu 2015 pentru cei...
ASR: Calitatea şi siguranţa îngrijirilor medicale, priorităţi ale Uniunii Europene Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Răspunderea pentru calitatea şi siguranţa îngrijirilor medicale acordate în cadrul sistemelor de sănătate din fiecare ţară revine guvernului fiecărei ţări, prin Ministerul Sănătăţii, în conformitate cu ''Raportul OMS din anul 2000'', se arată într-un comunicat al Asociaţiei...
IPP: Ministerul Sănătăţii deleagă atribuţii importante către nou createle agenţii - ANPS şi ANAIS Institutul pentru Politici Publice (IPP) consideră că măsurile privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii arată o reaşezare a centrelor de putere în sistem la nivel central şi mai puţin o preocupare pentru creşterea calităţii actului medical prin măsuri de ordin instituţional.