Cele mai citite
 


Crucea Roşie livrează ajutor umanitar în oraşul natal al lui Gaddafi
vineri, 7 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a trecut linia frontului în oraşul natal al lui Muammar Gaddafi pentru a livra lapte şi scutece pentru copii, precum şi alte ajutoare umanitare, relatează joi AP.
Purtătoarea de cuvânt a CICR, Dibeh Fakhr, a declarat că două camioane au pătruns joi în oraşul Sirta şi au înmânat bunuri familiilor care au rămas în oraş. Este cea de a treia livrare încununată de succes a CICR în Sirta.

Dibeh Fakhr a precizat că spitalul din Sirta se confruntă cu o deficienţă masivă de tuburi de oxigen, dar că lucrătorii umanitari nu au reuşit să ajungă la unitatea medicală din cauza faptului că situaţia este prea periculoasă.

Ea a făcut această declaraţie dintr-o moschee care a fost transportată în spital de campanie în împrejurimile oraşului.

Dr. Nuri al-Naari a declarat că 70 combatanţi din forţele revoluţionare au fost ucişi la Sirta în ultimele 15 zile de luptă.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie anunţă că dispune de un mai mare acces la civilii sirieni afectaţi de conflictul din Siria Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) livrează ajutoare unui număr mai mare de civili sirieni şi vizitează mai mulţi deţinuţi în închisorile guvernamentale, însă situaţia rămâne "dramatică" în zonele asediate, a declarat marţi directorul regional al CICR pentru Orientul Mijlociu, Robert Mardini...
Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu - în campanie pentru revigorarea programului 'Banca de alimente' Voluntarii Crucii Roşii Sibiu vor măsura tensiunea şi vor asigura gratis, cursuri de prim-ajutor, chiar în hipermarketurile din oraş pentru a le reaminti sibienilor că pot dona hrană pentru cei săraci, în cadrul programului "Banca de alimente".
Crucea Roşie Internaţională îşi va extinde operaţiunile în Afganistan, unde situaţia umanitară se deteriorează rapid (preşedintele CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) îşi va intensifica operaţiunile de asistenţă în Afganistan pentru a răspunde nevoilor comunităţilor afectate de război în această ţară, a declarat vineri preşedintele CIRC, Peter Maurer, în ultima zi a vizitei sale în această ţară, relatează Xinhua.
Crucea Roşie a primit aprobarea din partea coaliţiei conduse de Arabia Saudită să livreze ajutoare în Yemen Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a primit aprobarea din partea coaliţiei militare din Arabia Saudită care desfăşoară atacuri împotriva rebelilor şiiţi houthi în Yemen să distribuie medicamente vitale şi să trimită lucrători umanitari, a declarat duminică o purtătoare de cuvânt a CICR, relatează...
Crucea Roşie califică drept 'inacceptabil' noul atac asupra unui spital din Alep Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a calificat, marţi, "inacceptabil" atacul asupra unui spital în oraşul Alep, din nordul Siriei.
Crucea Roşie atrage atenţia că a fost uitat conflictul din Afganistan Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a evidenţiat joi că a fost uitat conflictul din Afganistan şi a avertizat că această situaţie face să crească riscul de accentuare a 'discrepanţei dintre necesităţile populaţiei şi capacitatea organismelor internaţionale şi locale de a le satisface', potrivit...