Cele mai citite
 


Eureko: România are o piaţă a asigurărilor private de sănătate de aproape 10 milioane euro
vineri, 7 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piaţa asigurărilor private de sănătate din România rămâne una de nişă, a cărei valoare este, în prezent, de circa 10 milioane de euro, dar are un potenţial de creştere de 10-15% anual în următorii trei ani, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de specialitate, Carmen Radu, director general adjunct Eureko şi responsabil Secţiunea de Asigurări de Sănătate al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România /UNSAR/.
'Piaţa asigurărilor private de sănătate din România este încă o piaţă de nişă care valorează circa 10 milioane de euro. Avem o problemă foarte mare în sistemul public de sănătate. Estimările pentru următorii 2-3 ani este de o creştere de 15-20% pe an, numai în condiţiile în care economia îşi va reveni. Gradul de penetrare al asigurărilor de sănătate în PIB este unul foarte mic, de 36,36%', a afirmat Radu.
Pe de altă parte, reprezentanta Eureko a menţionat că în România trebuie implementat un sistem care să ţină seama de nevoile şi specificul locuitorilor săi.
'Există mai multe modele care pot fi aplicate în România, dar trebuie să se ţină cont de specificul ţării, de situaţia existentă şi de mentalităţile oamenilor. Fără voinţă politică, reforma sănătăţii va rămâne la stadiul de propunere. Modelul olandez a fost unul radical şi a fost pus în practică la începutul anilor '90. Practic, autorităţile olandeze au trecut în administrare privată contribuţiile pe care angajatorii şi angajaţii le achitau pentru asigurările de sănătate', a explicat Carmen Radu.
Rangam Bir, preşedintele UNSAR, a afirmat, joi, că deficitul bugetar al sistemului de sănătate din România a ajuns, în 2011, la aproximativ trei miliarde de lei, în ciuda creşterii continue a cheltuielilor cu sănătatea din Produsul Intern Brut /PIB/.
'Sistemul de sănătate din România se află în stadiul unei subfinanţări cronice. În ciuda creşterii continue a procentului a cheltuielilor cu sănătatea din PIB, deficitul bugetar în sănătate a crescut de la an la an. Acesta a ajuns, în 2011, la 2,5-3 miliarde de lei', a apreciat Bir.
El a adăugat că, la ora actuală, în România o persoană cheltuie, în medie, 0,48 euro pe an pentru asigurarea privată de sănătate, în timp ce în Polonia suma ajunge la 5 euro/an, în Ungaria - 13 euro/an, iar în Croaţia de 28 euro/an.
UNSAR a organizat, joi, la Bucureşti, conferinţa cu tema 'Membrii UNSAR - parteneri ai reformei sistemului de sănătate'. Evenimentul îşi propune să dezbată aspecte ale implicării asiguratorilor privaţi în reforma sistemului medical din România, beneficiile parteneriatului public-privat în construcţia unui sistem de sănătate eficient, analiza unor sisteme europene performante de asigurări de sănătate şi a unor modele viabile pe plan local.
În prezent, UNSAR are 22 de membri ce reprezintă aproximativ 80% din piaţa asigurărilor din România. Valoarea totală a PBS /Prime Brute Subscrise, n.r./ raportată de către membrii UNSAR în 2010, aceasta a fost de 1,64 miliarde euro.
De asemenea, PBS Asigurări Generale a avut, anul trecut, o valoare de 1,3 miliarde euro, în timp ce PBS Asigurări de Viaţă a reprezentat 334 milioane euro.AGERPRES/(A-Daniel Badea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România are o piaţă a asigurărilor private de sănătate de aproape 10 milioane euro Piaţa asigurărilor private de sănătate din România rămâne o piaţă de nişă, a cărei valoare este, în prezent, de circa 10 milioane de euro, dar are un potenţial de creştere de 10-15% anual în următorii trei ani, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de specialitate, Carmen Radu, director general...
UNSAR: Sistemul de sănătate din România a ajuns la un deficit de circa 3 miliarde euro, în 2011 Deficitul bugetar al sistemului de sănătate din România a ajuns, în 2011, la aproximativ trei miliarde de euro, în pofida creşterii continue a cheltuielilor cu sănătatea din Produsul Intern Brut /PIB/, potrivit datelor prezentate, joi, în cadrul unei conferinţe de specialitate, de către Rangam Bir, ...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
S-a constituit Alianţa pentru Sănătate din România Prima întrunire a Consiliului Director al Alianţei pentru Sănătate din România (APSR) după constituirea sa de facto a avut loc la sfârşitul lunii iulie, informează un comunicat de presă al alianţei remis luni AGERPRES.
Stolojan, despre sistemul de sănătate: Să deschidem drumul societăţilor private de asigurare Eurodeputatul PDL Theodor Stolojan susţine că România nu va avea niciodată un sistem de sănătate eficient dacă nu-l va reforma şi deschide rapid către societăţile private de asigurări medicale.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.