Cele mai citite
 


Gorj: Medicii legişti au stabilit că la bebeluşul decedat la Novaci nu s-a instalat respiraţia extrauterină
vineri, 7 octombrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală (SML) Gorj au finalizat necropsia bebeluşului decedat la naştere în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Orăşenesc Novaci în urma unei operaţii de cezariană de urgenţă care a vizat salvarea vieţii mamei şi a fătului, rezultatele indicând faptul că acesta a fost scos fără suflare din pântecele mamei.
Potrivit medicului legist Florin Dijmărescu, cel care a efectuat necropsia nou-născutului, la făt nu s-a instalat respiraţia extrauterină, cauza exactă a decesului urmând să fie stabilită după ce probele prelevate din trupul micuţului şi trimise la Institutul 'Mina Minovici' vor fi finalizate.
"Rezultatele necropsiei arată că fătul s-a născut mort, nu s-a instalat respiraţia extrauterină. Cauza decesului în timpul naşterii urmează să o stabilim după ce ne vin rezultatele examenelor microscopice. Este posibil să fie o circulară de cordon, după cum e descrisă în foaia de observaţie de la spital. Eu nu am observat-o deoarece cordonul era desprins din jurul gâtului, dar, în urma examenelor microscopice, vom şti cu siguranţă. Abia azi am recoltat probele şi în câteva săptămâni ne aşteptăm să vină de la Bucureşti", a declarat, joi, Florin Dijmărescu.
Mai multe anchete au fost deschise miercuri de către instituţiile abilitate în cazul decesului bebeluşului, familia nou-născutului acuzând medicul care a urmărit sarcina că a tratat-o cu indiferenţă pe pacientă în perioada travaliului.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Cristina Ciobanu, a transmis, joi, un comunicat prin care anunţă că s-a dispus preluarea dosarelor penale în care se fac cercetări privind pe cei doi bebeluşi morţi la naştere în spitalele din oraşele Târgu-Cărbuneşti şi Novaci, dosare înregistrate iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci.
Cele două dosare au fost repartizate unui procuror din cadrul secţiei de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru efectuarea anchetei cu maximă urgenţă posibilă şi dispunerea măsurilor legale.
În urmă cu câteva săptămâni, un alt bebeluş a decedat în pântecele mamei după ce medicii care erau gardă la spitalul din Târgu-Cărbuneşti au amânat efectuarea operaţiei de cezariană. Sarcina femeii a fost urmărită tot de medicul implicat şi în cazul de la Novaci, Damian Diţescu, el fiind plecat din localitate în perioada respectivă. În urma efectuării necropsiei, medicii legişti au stabilit că micuţul a fost perfect sănătos, cauza decesului fiind asfixia intrauterină. Cei doi medici care au fost de gardă au fost sancţionaţi de Consiliul de Administraţie al Spitalului din Târgu-Cărbuneşti cu o diminuare a salariului de 10 procente pentru trei luni, iar Damian Diţescu a primit doar un avertisment verbal. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
de menyhart maria-iuliana
toti medici din romania sunt un apa si pamant sper sai pedepseasca dumnezeu

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Cauza morţii bebeluşului de la spitalul Târgu-Cărbuneşti a fost asfixia intrauterină Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală (SML) Gorj au finalizat autopsia copilului născut mort în cursul zilei de duminică, rezultatele indicând faptul că acesta era clinic sănătos.
Gorj: Medicii implicaţi în decesul copilului nenăscut, sancţionaţi cu tăieri salariale Cei doi medici de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti care au asigurat garda la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când un bebeluş nenăscut a decedat în pântecele mamei din cauza amânării efectuării operaţiei de cezariană au fost sancţionaţi de Consiliul de Administraţie al unităţii medicale cu diminuări...
Gorj: Anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci în cazul bebeluşului decedat la naştere, în spital Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci au deschis, miercuri, o anchetă în cazul bebeluşului decedat la naştere în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Orăşenesc Novaci, în urma unei operaţii de cezariană de urgenţă care a vizat salvarea vieţii mamei şi a fătului.
Gorj: Medicii implicaţi în decesul bebeluşilor la spitalele din Novaci şi Târgu-Cărbuneşti, cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu Trei medici şi o asistentă, implicaţi în cazurile a doi bebeluşi decedaţi în urmă cu câteva săptămâni la spitalele din Târgu-Cărbuneşti şi Novaci, au fost audiaţi, vineri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj după ce s-a dispus începerea urmăririi penale pentru medicii respectivi, fiind...
Gorj: Anchetă în cazul unui copil nenăscut decedat în drum spre spital Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor Gorj au deschis anchete, luni, în cazul unui copil nenăscut, decedat în drum spre Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu după ce medicii de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti, unde era internată mama gravidă, au refuzat să îi facă acesteia cezariană din cauza unor...
Gorj: Asistentă sancţionată de SJU Târgu-Jiu în cazul unui făt decedat în luna ianuarie Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a luat măsuri în cazul morţii unui făt în luna ianuarie. Astfel, a fost sancţionată asistenta care s-a ocupat de gravidă, cu o tăiere de 10% din salariu pentru trei luni, şi a fost acceptată demisia şefului secţiei de Obstetrică, a declarat joi...