Cele mai citite
 


Managerul Spitalului de Psihiatrie Vadu-Lat (Giurgiu), declarat incompatibil de ANI
vineri, 7 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că Marin Botoroagă, manager în cadrul Spitalului de Psihiatrie Vadu-Lat, judeţul Giurgiu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în anii 2009-2010, deoarece a deţinut simultan şi funcţia de administrator la societatea MBM SRL, la care era şi acţionar.
Conform art. 180, alin. 1, lit. a) din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, 'funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/ şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical, didactic şi de studiu profesional, al cercetării ştiinţifice şi al creaţiei literar-artistice'.
Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.
În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate.
Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ. AGERPRES/(AS-Eusebi Manolache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANI: 29 de foşti sau actuali directori şi şefi secţie de spital, declaraţi incompatibili şi în conflict de interese Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat în cazul a 29 de foşti sau actuali manageri de spital, şefi de secţie/serviciu şi foşti sau actuali directori medicali din mai multe judeţe încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese de natură administrativă şi...
ANI: 15 persoane cu funcţii de conducere în unităţi medicale, în incompatibilitate Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, joi, că a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a 15 persoane care deţin sau au deţinut funcţii de conducere în unităţi medicale.
Rectorul UMF Târgu-Mureş, Constantin Copotoiu, declarat incompatibil de ANI Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş, Constantin Copotoiu, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 2006-2012, deoarece a deţinut simultan şi funcţia de şef secţie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş...
Patru şefi de secţie din spitale, declaraţi în incompatibilitate de ANI Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a patru persoane care deţin sau au deţinut funcţia de şef de secţie în cadrul unor spitale.
ANI: Fost director al spitalului din oraşul Măcin, în incompatibilitate Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit faptul că Florentin Groza, fost manager interimar al Spitalului Orăşenesc Măcin din judeţul Tulcea, s-a aflat în incompatibilitate deoarece a deţinut simultan şi funcţia de administrator la o firmă specializată în asistenţă medicală.
ANI a constatat incompatibilitatea unui şef de secţie la Spitalul Judeţean Mureş Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat incompatibilitatea unui şef de secţie la Spitalul Judeţean Mureş care, în perioada 19 ianuarie 2012 - 15 ianuarie 2014, a deţinut simultan cu funcţia de conducere în cadrul unităţii spitaliceşti şi pe cea de administrator al SC Marmed SRL.