Cele mai citite
 


Prima ediţie a Congresului Naţional de Psihotraumatologie
vineri, 7 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima ediţie a Congresului Naţional de Psihotraumatologie care începe joi, la Bucureşti, se doreşte a fi un forum profesional de o ridicată valoare ştiinţifică, prin care specialiştii să poată prezenta şi dezbate experienţe profesionale, trecute şi prezente, din domeniul psihotraumatologiei şi ştiinţelor conexe, se arată într-un comunicat remis presei.
Într-o perioadă de evoluţie umană în care cotidianul devine din ce în ce mai împovărător iar experienţele negative lasă urme din ce în ce mai greu de atenuat, trauma capătă forme şi valenţe noi şi afectează viaţa umană în toate aspectele sale.
Reuniunea ştiinţifică îşi doreşte să surprindă toate aceste forme, să le încadreze în contextul social prezent şi, prin schimbul de experienţă dintre specialiştii ce vor fi prezenţi, să identifice metodele şi instrumentele disponibile în acest moment pentru îmbunătăţirea vieţii celor afectaţi.
Organizatorii doresc ca prima ediţie a congresului să sprijine dezvoltarea psihotraumatologiei ca ştiinţă în România, să promoveze relaţiile profesionale dintre specialişti şi organizaţii ce activează în domeniul psihotraumatologiei, să disemineze informaţii recente referitoare la teoria şi practica lucrului cu stresul post-traumatic şi a altor probleme asociate acestuia, să faciliteze abordări, activităţi şi cercetări interdisciplinare în domeniul psihotraumatologiei, să identifice problemele cu care se confruntă specialiştii în lucrul cu suferinţa umană şi cu trauma psihică şi să consolideze şi dezvolte formarea profesională a tuturor specialiştilor sau viitorilor specialişti ce doresc să activeze în ştiinţa psihotraumatologiei sau în ştiinţele conexe.
Congresul se axează pe trei mari teme - Clinică, Organizaţională şi Socială. Secţiunea Organizaţională acoperă aspecte legate de trauma umană în viaţă profesională şi se axează pe organizaţii, din perspectiva abordării traumei. Secţiunea Socială acoperă aspecte ale traumei umane la nivelul comunităţilor şi al întregii societăţi, incluzând prezentări şi seminarii susţinute de specialişti din domeniile: psihologie socială, sociologie, asistenţă socială şi alte ştiinţe sociale. Secţiunea Clinică acoperă aspectele clinice şi medicale ale traumei, incluzând prezentări şi seminarii susţinute de specialişti din domeniile psihologiei, psihiatriei, psihoterapiei, medicinei şi a altor ştiinţe din sfera serviciilor de sănătate umană. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Congresul Naţional de Psihotraumatologie, la prima ediţie Prima ediţie a Congresului Naţional de Psihotraumatologie care începe joi, la Bucureşti, se doreşte a fi un forum profesional de o ridicată valoare ştiinţifică, prin care specialiştii să poată prezenta şi dezbate experienţe profesionale, trecute şi prezente, din domeniul psihotraumatologiei şi ştiinţelor...
Samusocial din România oferă asistenţă socială şi medicală de urgenţă pentru aproximativ 5.000 de oameni ai străzii Samusocial din România oferă asistenţă socială şi medicală de urgenţă pentru aproximativ 5.000 de oameni ai străzii din Capitală, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al asociaţiei, Sabina Nicolae.
Premieră în domeniul medical! - Gynera este singura clinică de fertilizare in vitro din România premiată cu Aur la New York Quality Summit Award Pe 26 Mai 2014, a avut loc la New York a 28-a convenţie “International Quality Summit” a programului anual Business Initiative Directions Awards, la care au participat companii din 72 de ţări, alături de lideri din diferite domenii, personalităţi academice şi reprezentanţi diplomatici. În...
Prima clinică mobilă a Armatei Salvării, inaugurată la Bucureşti; Coordonator proiect: E o ambulanţă socială Prima Clinică medicală mobilă a Armatei Salvării, finanţată prin granturi norvegiene, a fost inaugurată joi, în Bucureşti, în prezenţa ambasadorului Regatului Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg.
Progamul social ''RABLA pentru aparate auditive'' în sectorul 6 Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în parteneriat cu Fundaţia ''România, Ţara mea'' şi cu sprijinul Centrului Medical ''Audio-optica'', anunţă desfăşurarea, în perioada noiembrie - decembrie 2010, a programului social ''Rabla pentru aparate auditive''.