Cele mai citite
 


Reprezentant CSA: O parte din contribuţia de 10,5% datorată de salariat ar putea fi redirecţionată către un asigurator privat
vineri, 7 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dan Constantinescu, membru în Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor /CSA/, a afirmat, joi, în cadrul unei conferinţe de specialitate, că o parte din contribuţia fiecărui salariat datorată Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate /CNAS/ ar putea fi redirecţionată către un asigurator privat, deşi această măsură 'nu va schimba mare lucru'.
'Cred că viitorul reformei sistemului de sănătate stă în colaborarea inter-instituţională. O parte din cele 10,5% din contribuţia fiecărui salariat la Casa Naţională de Asigurări ar putea să meargă la un asigurator privat, dar asta nu poate schimba mare lucru. Practic, asiguratul ar avea aceleaşi avantaje ca atunci când se duce în sistemul privat, deci calitatea din acest sistem şi pe care nu o găseşte la stat. Industria românească de asigurări este pregătită din toate punctele de vedere să susţină reforma din sănătate', a afirmat Constantinescu.
În replică, Carmen Radu, director general adjunct Eureko, responsabil Secţiunea de Asigurări de Sănătate al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România /UNSAR/, a precizat că o astfel de redirecţionare va transfera problemele cu care se confruntă CNAS către asigurătorul privat.
'Din punctul meu de vedere, consider că o redirecţionare a unei păţi din cele 10,5% datorate de către fiecare angajat din România, dar fără a schimba ceva în mentalitate, nu va aduce îmbunătăţiri substanţiale. Simpla redistribuire nu va face altceva decât să mute problemele pe care CNAS le are la ora actuală către administratorii de fonduri private', a spus Radu.
De asemenea, Violeta Ciurel, preşedinte&CEO al companiei Axa Life Insurance, a subliniat faptul că există un risc politic în această iniţiativă fapt ce ar obliga asigurătorii ulterior la suplimentarea unor servicii.
'Să nu uităm riscul politic în acest caz. Dacă se va face această redistribuire, s-ar putea să apară multe modificări care să oblige asigurătorii la servicii suplimentare. După părerea mea, acesta este riscul cel mai mare la care ne-am expune', a menţionat reprezentanta Axa Life Insurance.
UNSAR organizează, joi, la Bucureşti, conferinţa cu tema 'Membrii UNSAR - parteneri ai reformei sistemului de sănătate'. Evenimentul îşi propune să dezbată aspecte ale implicării asiguratorilor privaţi în reforma sistemului medical din România, beneficiile parteneriatului public-privat în construcţia unui sistem de sănătate eficient, analiza unor sisteme europene performante de asigurări de sănătate şi a unor modele viabile pe plan local.
În cadrul conferinţei sunt aşteptaţi în calitate de vorbitori reprezentanţi ai unor instituţii cheie implicate în reforma sistemului de sănătate (Ministerul Sănătăţii, Banca Mondială, CNAS, CSA), precum şi specialişti din companiile membre UNSAR.
În prezent, UNSAR are 22 de membri ce reprezintă aproximativ 80% din piaţa asigurărilor din România. Valoarea totală a PBS /Prime Brute Subscrise, n.r./ raportată de către membrii UNSAR în 2010, aceasta a fost de 1,64 miliarde euro.
De asemenea, PBS Asigurări Generale a avut, anul trecut, o valoare de 1,3 miliarde euro, în timp ce PBS Asigurări de Viaţă a reprezentat 334 milioane euro.AGERPRES/(AS-Daniel Badea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cristina Vladu, numită membru în CA al CNAS Cristina Vladu, consilier personal al secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Pană, a fost numită membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în locul lui Anci Ionescu, revocată din funcţie, potrivit unei decizii a premierului Victor Ponta, publicată...
CMDR: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii agravează situaţia şi încalcă dreptul asiguraţilor la asistenţă Măsura luată de Ministerul Sănătăţii privind asistenţa stomatologică în sistemul public de asigurări de sănătate nu face decât să agraveze situaţia şi să încalce dreptul asiguraţilor la această asistenţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din România...
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Precizări ale CNAS referitoare la fostul vicepreşedinte al instituţiei, Iacob Baciu Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nu a avut cunoştinţă de încheierea unor contracte de furnizare servicii cu casele judeţene de asigurări de sănătate de către Iacob Baciu, preşedinte al Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR) şi fost vicepreşedinte al Casei Naţionale...