Cele mai citite
 


Reţeaua Interinstituţională Antidrog Iaşi, reactivată
vineri, 7 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reţeaua Interinstituţională Antidrog Iaşi a fost reactivată, miercuri, cu ocazia unei întâlniri de lucru a membrilor, instituţii guvernamentale şi nonguvernamentale.
Irina Hazincop, reprezentant al Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi, a declarat presei că această reţea are rolul de a reuni resursele tuturor instituţiilor care îşi asumă responsabilitatea de a a acţiona unitar pentru prevenirea consumului de droguri în şcoală, familie şi comunitate, precum şi pentru facilitarea accesului persoanelor consumatoare de droguri la serviciile de asistenţă integrată existente.
''În contextul problematicii actuale de consum a noilor substanţe cu proprietăţi psihoactive, precum etnobotanicele, se resimte nevoia de a consolida RIIA, apelând la membrii iniţiali, dar şi la noi membri care pot să sprijine şi să lucreze în comun, la noi planuri de acţiune, adaptate noului trend de consum în rândul copiilor şi tinerilor'', a declarat Irina Hazincop.
Această activitate, susţine aceasta, reprezintă un obiectiv de bază în cadrul proiectului ''Coeziune pentru acţiune comunitară şi abordare integrată a consumului de noi substanţe cu proprietăţi psihoactive'', finanţat de Primăria Municipiului Iaşi în anul 2011 şi derulat de Organizaţia Salvaţi Copiii Iaşi, Agenţia Naţională Antidrog - Centrul Regional Iaşi şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi.
Reţeaua Interinstituţională Antidrog (RIIA) a fost creată în anul 2008 de către Salvaţi Copiii Iaşi şi Agenţia Naţională Antidrog - Centrul Regional Iaşi, în cadrul proiectului Reţeaua Interinstituţională AntiDrog - un model de acţiune pentru protecţia copilului împotriva consumului de droguri, finanţat de Uniunea Europeană prin programul PHARE 2005 şi Primăria Municipiului Iaşi. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog: Braşovul, o zonă de risc mediu în privinţa consumului de droguri Braşovul rămâne o zonă de risc mediu, relevă raportul anual privind situaţia drogurilor, prezentat vineri de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, cu ocazia bilanţului pe anul 2014.
Iaşi: Specialiştii avertizează asupra creşterii numărului celor care consumă etnobotanice Autorităţile şi societatea civilă ar trebui să se implice mai mult pentru stoparea creşterii numărului consumatorilor de plante cu efect halucinogen, cunoscute sub numele de plante etnobotanice, consum care a devenit un adevărat fenomen în rândul elevilor şi studenţilor, susţin reprezentanţii Centrului...
Prahova: Campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor O campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor este desfăşurată, în această perioadă, de Centrul de prevenire, evaluare, consiliere antidrog (CPECA) Prahova, sub denumirea "Alternative - în comunitatea ta drogurile nu îşi au locul", au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, ...
Comunicat de presă - IGPR ÎNCEPE SÃPTÃMÂNA PREVENIRII CRIMINALITÃŢII
Iaşi: Etnobotanicele, subiect de dezbatere pentru studenţi Sute de studenţi şi elevi au luat parte, joi, la conferinţa 'Etnobotanicele: Capcana vânzătorilor de vise', organizată la Univeristatea Petre Andrei din Iaşi, pentru a afla ce sunt etnobotanicele, care este efectul lor pe termen lung, motivaţiile care îi împing pe tineri să le consume şi cui pot cere...
Centrul Antiodrog Vâlcea a efectuat în 2013 un număr de 110 informări şi consilieri individuale Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A) Vâlcea a efectuat în anul 2013 un număr de 110 informări şi consilieri individuale persoanelor care s-au adresat specialiştilor instituţiei, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, reprezentatul Centrului, dr. Georgiana Ţărcomnicu...