Cele mai citite
 


România are o piaţă a asigurărilor private de sănătate de aproape 10 milioane euro
vineri, 7 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piaţa asigurărilor private de sănătate din România rămâne o piaţă de nişă, a cărei valoare este, în prezent, de circa 10 milioane de euro, dar are un potenţial de creştere de 10-15% anual în următorii trei ani, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de specialitate, Carmen Radu, director general adjunct Eureko şi responsabil Secţiunea de Asigurări de Sănătate al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România /UNSAR/.
'Gradul de penetrare al asigurărilor de sănătate în PIB este foarte mic, de 36,36%', a afirmat Radu.
Pe de altă parte, reprezentanta Eureko a menţionat că în România trebuie implementat un sistem care să ţină seama de nevoile şi specificul locuitorilor săi.
'Există mai multe modele care pot fi aplicate în România, dar trebuie să se ţină cont de specificul ţării, de situaţia existentă şi de mentalităţile oamenilor. Fără voinţă politică, reforma sănătăţii va rămâne la stadiul de propunere. Modelul olandez a fost radical şi a fost pus în practică la începutul anilor '90. Practic, autorităţile olandeze au trecut în administrare privată contribuţiile pe care angajatorii şi angajaţii le achitau pentru asigurările de sănătate', a explicat Carmen Radu.
Rangam Bir, preşedintele UNSAR, a afirmat, joi, că deficitul bugetar al sistemului de sănătate din România a ajuns, în 2011, la aproximativ trei miliarde de lei, în ciuda creşterii continue a cheltuielilor cu sănătatea din Produsul Intern Brut /PIB/.
'Sistemul de sănătate din România se află în stadiul unei subfinanţări cronice. În ciuda creşterii continue a procentului a cheltuielilor cu sănătatea din PIB, deficitul bugetar în sănătate a crescut de la an la an. Acesta a ajuns, în 2011, la 2,5-3 miliarde de lei', a afirmat Rangam Bir.
El a adăugat că, la ora actuală, în România o persoană cheltuie, în medie, 0,48 euro pe an pentru asigurarea privată de sănătate, în timp ce în Polonia suma ajunge la 5 euro/an, în Ungaria - 13 euro/an, iar în Croaţia 28 euro/an.
În prezent, UNSAR are 22 de membri ce reprezintă aproximativ 80% din piaţa asigurărilor din România. Valoarea totală a PBS /Prime Brute Subscrise, n.r./ raportată de către membrii UNSAR în 2010, aceasta a fost de 1,64 miliarde euro. De asemenea, PBS Asigurări Generale a avut, anul trecut, o valoare de 1,3 miliarde euro, în timp ce PBS Asigurări de Viaţă a reprezentat 334 milioane euro.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eureko: România are o piaţă a asigurărilor private de sănătate de aproape 10 milioane euro Piaţa asigurărilor private de sănătate din România rămâne una de nişă, a cărei valoare este, în prezent, de circa 10 milioane de euro, dar are un potenţial de creştere de 10-15% anual în următorii trei ani, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de specialitate, Carmen Radu, director general adjunct...
UNSAR: Sistemul de sănătate din România a ajuns la un deficit de circa 3 miliarde euro, în 2011 Deficitul bugetar al sistemului de sănătate din România a ajuns, în 2011, la aproximativ trei miliarde de euro, în pofida creşterii continue a cheltuielilor cu sănătatea din Produsul Intern Brut /PIB/, potrivit datelor prezentate, joi, în cadrul unei conferinţe de specialitate, de către Rangam Bir, ...
S-a constituit Alianţa pentru Sănătate din România Prima întrunire a Consiliului Director al Alianţei pentru Sănătate din România (APSR) după constituirea sa de facto a avut loc la sfârşitul lunii iulie, informează un comunicat de presă al alianţei remis luni AGERPRES.
Sistemul de sănătate în fază terminală, la originea căderii guvernului în România (presă) Sectorul de sănătate, aflat în centrul protestelor din aceste zile din România care au dus la căderea guvernului lui Emil Boc, este în 'fază terminală' şi 'are nevoie de îngrijire urgentă', scrie luni portalul Osservatorio sui Balcani e Caucaso, care dedică o amplă analiză domeniul sănătăţii din ţara...
Dr. Lucian Duţă: În sistemul de sănătate nu s-a făcut reformă, doar ajustări Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat, joi, într-o conferinţă cu tema ''Reforma sănătăţii la analiză'', că în sănătate nu s-a făcut reformă, ci numai ajustări, adăugând că nu s-a realizat standardizarea actului medical.
SAR: În România, sectorul sănătate este finanţat sub media europeană Sectorul sănătate este finanţat în România sub media europeană, dar nu totdeauna banii disponibili sunt cheltuiţi cu folos, este una dintre concluziile raportului Societăţii Academice din România (SAR), prezentat vineri la dezbaterea 'Criză şi reformă în sistemul de sănătate'.