Cele mai citite
 


Spitale private noi de 100 de milione de euro în prima jumătate a anului 2011
vineri, 7 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Febra deschiderilor de spitale private care a cuprins investitorii din România în ultimii ani a atins apogeul în prima jumătate a anului 2011, când au fost inaugurate proiecte totale de peste 100 milioane euro, scrie Ziarul Financiar. Concret, recordul ultimilor ani a fost reprezentat de aceste investiţii în şase spitale private, potrivit calculelor Business Construct.
Fie că este vorba de medici, oameni de afaceri familiari cu domeniul sau investitori care au sesizat potenţialul, numărul celor dispuşi să-şi încerce forţele în piaţa spitalelor private creşte de la an la an.
Spitalele inaugurate în primele şase luni din 2011 sunt cel al Sanador (afacere deţinută 100% de Doris Andronescu), Sf. Constanti (spital din Braşov, centrul Romaniei, în acţionariatul căruia se regăseşte omul de afaceri Mihai Miron cu 33%, care a devenit cunoscut după investiţii în industria de medicamente), spitalul oftalmologic Europe Eye din Bucureşti (cu acţionari turci), Delta Hospital (deţinut de opt români, dintre care şase medici), Muntenia Hospital (controlat de Societatea de Investitii Financiare Muntenia) şi spitalul de Pediatrie al MedLife.
În septembrie a mai avut loc o inaugurare. MedLife a investit 10 milioane euro în deschiderea unui spital privat cu 60 de paturi şi în achiziţia clinicii Eva la Braşov, care potrivit companiei este cea mai mare maternitate din regiune.
Zeci de avize sunt necesare pentru funcţionarea unui spital, începând cu cel de la Ministerul Sănătăţii, de la Direcţia de sănătate publică sau cum sunt cele de la inspectoratul pentru situaţii de urgenţă. Mai mult chiar, amenajarea spitalului este reglementată prin Ordine ale ministrului sănătăţii care stipulează spre exemplu ce trebuie să conţină fiecare secţie medicală, numărul maxim de paturi dintr-un salon, dotările minime sau distanţa dintre paturi, aminteşte Ziarul Financiar.
Claudia Tudor, directorul general al Delta Hospital, spune că şi materialele folosite în spitale sunt speciale. "Există anumite cerinţe legislative în ceea ce priveşte materialele utilizate în amenajarea sălilor de operaţie. Pentru sala unde se efectueaza proceduri specifice radiologiei intervenţionale, spre exemplu, pereţii, podeaua şi tavanul trebuie dublaţi cu foi de plumb. Toate sălile de operaţie din blocul operator sunt tapetate cu linoleum special", spune Claudia Tudor.
"Constructia unui spital este un proces complex pentru că sunt foarte multe lucruri care trebuie vizate şi respectate, circuite funcţionale de pacient, circuite funcţionale de medici, personal sanitar mediu, circuitele de aprovzionare, circuite pentru servicii hoteliere", spune Fady Chreih, directorul executiv al reţelei private de sănătate Regina Maria. Cele mai importante locaţii pe care compania le operează sunt un spital de obstetrică şi ginecologie în Băneasa Bucureşti, Spitalul Euroclinic (achiziţionat anul trecut), Spitalul de obstetrică şi ginecologie Braşov. Operatorul, controlat de fondul de investitii Advent International, dezvolta în prezent un spital în Bucureşti şi spune că studiază şi alte oportunităţi în celelalte oraşe mari din România.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă intră în etapa a doua de modernizare Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă intră în a doua etapă de modernizare, după ce indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii au fost aprobaţi vineri, în şedinţa extraordinară de plen a Consiliului Judeţean.
Sanador a inaugurat primul spital privat cu servicii medicale complete din România Operator de top pe piata serviciilor medicale private din Romania, Sanador a deschis primului spital clinic cu servicii medicale complete, inclusiv asistenta medicala de urgenta, dezvoltat în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro.
Braşov: Fond de investiţii de 8 milioane de lei pentru spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Cele şase spitale din subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Braşov vor beneficia în acest an de bani dintr-un fond de investiţii de milioane de lei, creat din excedentul bugetar pe 2014, a precizat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Comisiei de Sănătate din CJ Braşov, Mariana Câju.
Braşov: Apel al CJ către Ministerul Sănătăţii pentru urgentarea lucrărilor de reabilitare a Maternităţii Preşedinta Comisiei de Sănătate a Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, Mariana Câju, a făcut, miercuri, în şedinţa de plen a acestui for, apel către Ministerul Sănătăţii, care finanţează prin Banca Mondială lucrările de reabilitare a corpului vechi al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie, să discute cu...
Spitalele private, ultima găselniţă printre investitori Investiţii-record în spitale au fost anuntate în ultima saptamâna pe piata locală, dupa ce doua proiecte de dimensiuni foarte mari au fost facute publice, unul de 200 mililoane euro la Craiova /sud-vest de Bucureşti/ si altul pentru o unitate de 27.000 mp în Bucuresti, scrie Ziarul financiar.
Braşov:Trei mari spitale din Braşov au datorii la utilităţi de peste 7 milioane de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cel mai mare din judeţ, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul Clinic de Copii toate aflate în subordinea Consiliului Judeţean au datorii acumulate la utilităţi pe ultimele trei luni de peste 7 milioane de lei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă...