Cele mai citite
 


Timiş: Se pun bazele construirii unui Institut Oncologic privat, în Timişoara
vineri, 7 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Incidenţa crescută a maladiilor canceroase în vestul ţării şi numărul insuficient de locuri pentru pacienţii afectaţi de aceste boli au determinat mediul privat să demareze un proiect de înfiinţare a unui Institut Oncologic privat la Timişoara. Acesta are şanse să se finalizeze înaintea Institutului Oncologic public pe care-l are în plan Ministerul Sănătăţii.
Iniţiativa a fost salutată, joi, de fostul ministru al Sănătăţii, deputatul Ştefan Drăgulescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara.
'Nu poţi să faci asistenţă medicală de calitate fără un învăţământ de calitate, fiind valabilă şi reciproca. Doresc succes acestui demers şi să se realizeze la Timişoara un Institut Oncologic prin reţeaua privată. De aceea sunt demersuri, atât la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cât şi la cel al Sănătăţii, ca acest Centru Oncologic 'OncoHelp' să fie declarat spital clinic şi întreaga activitate de învăţământ medical din domeniul oncologiei să fie canalizată în această zonă, deoarece este cea mai performantă în ceea ce priveşte asistenţa medicală oncologică', a declarat prof. Drăgulescu, joi, într-o conferinţă de presă ce a avut loc la 'OncoHelp'.
Centrul 'OncoHelp' şi-a început activitatea în Timişoara în anul 2009, când avea 32 de paturi şi 100-150 de internări pe lună, iar astăzi a ajuns la performanţa de 600 de internări lunare, deşi solicitările ating aproape dublul, lucru ce a făcut necesară extinderea capacităţii la 80 de paturi, asistenţa medicală fiind asigurată de o echipă de 10 medici şi 12 asistente. Centrul a pornit cu o secţie de oncologie, dar şi-a lărgit aria terapiei şi în domeniul hematologiei oncologice.
'Până acum două luni, internările erau gratuite, dar Casa de Sănătate nu ne-a mai decontat nimic, ceea ce ne-a obligat să introducem o coplată de 100 de lei în momenul internării, după care pacientul nu mai plăteşte absolut nimic pe perioada cât stă la noi', a declarat pentru AGERPRES dr. Şerban Negru, directorul Centrului 'OncoHelp' Timişoara.
Potrivit acestuia, în judeţul Timiş sunt luaţi în evidenţă în jur de 15.000 de bolnavi de cancer, anual apărând în jur de 2.300 de noi cazuri. Trendul îmbolnăvirii este în creştere constantă, dar nu accentuată. Cele mai frecvent afectate organe sunt, la femei - sânii şi colul uterin -, iar la bărbaţi - aparatul respirator, în special plămânii, colonul, rectul şi prostata.
Joi, un sponsor a donat Centrului 'OncoHelp' un tomograf de înaltă performanţă, capabil să depisteze tumorile în fazele cele mai incipiente.
'S-a demonstrat că în cazul cancerului, rezultatele cele mai bune se obţin în fazele incipiente ale maladiei, când tratamentul poate da roade foarte bune şi, în funcţie de localizare, se poate vorbi chiar de vindecare. Este mult mai uşor să previi decât să tratezi cancerul', a declarat dr. Negru, cel de la care se aşteaptă să transforme Centrul în Institut Oncologic. Corpul medical cu care va lucra va fi format din medici care, în momentul de faţă lucrează în reţeaua publică de oncologie din oraş.
'Avem colaborări foarte bune cu serviciile publice de radioterapie, de chimioterapie, de chirurgie oncologică. Medicii pe care dorim să-i avem la noi, de aici vor proveni', a declarat Şerban pentru AGERPRES. AGERPRES/(A - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Specialiştii oncologi sunt consultaţi asupra dotărilor necesare viitorului Institut Oncologic Timişoara Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Timiş a început consultările cu specialiştii oncologi implicaţi în proiectul construirii Institutului Oncologic Timişoara (IOT), asupra structurii şi a dotărilor necesare. În acest scop, au fost contactate şi conducerile institutelor de profil din Iaşi...
Timiş: Licitaţia organizată pentru studiile de necesare începerii construirii Institutului Oncologic s-a încheiat Licitaţia organizată pentru studiile necesare începerii construcţiei Institutului Oncologic de la Timişoara (IOT) s-a încheiat, astfel că autorităţile sanitare locale consideră că, din acest moment, se poate spune că a început construcţia edificiului.
Timiş: Bolnavii din Clinica de oncologie vor fi mutaţi, pentru că proprietarii romi vor să se mute în imobil Bolnavii internaţi în Clinica de oncologie din Timişoara vor fi mutaţi din actualul imobil, după ce proprietarii romi ai clădirii şi-au exprimat intenţia de a se muta acolo, de Revelion.
Timiş: Septuagenar cu cancer la prostată, operat cu succes printr-o intervenţie chirurgicală robotică O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara a efectuat, luni, prima operaţie cu un robot ultraperformant efectuată în cazul unui pacient de peste 70 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată.
Timiş: Monografie a Medicinei Interne, lansată la UMF de decanul de vârstă al universitarilor, Nicolae Barbu O monografie a Medicinei Interne timişorene din ultimele opt decenii a fost lansată, miercuri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara, în prezenta autorului, conf. dr. Nicolae Barbu, care a împlinit vârsta de 92 de ani.
Timiş: Prima operaţie în cancer de prostată, cu un robot ultraperformant, la Spitalul Judeţean O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara au efectuat, joi, prima operaţie cu un robot ultraperformant, proaspăt achiziţionat, în cazul unui pacient cu cancer de prostată.