Cele mai citite
 


UNSAR: Sistemul de sănătate din România a ajuns la un deficit de circa 3 miliarde euro, în 2011
vineri, 7 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deficitul bugetar al sistemului de sănătate din România a ajuns, în 2011, la aproximativ trei miliarde de euro, în pofida creşterii continue a cheltuielilor cu sănătatea din Produsul Intern Brut /PIB/, potrivit datelor prezentate, joi, în cadrul unei conferinţe de specialitate, de către Rangam Bir, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România /UNSAR/.
'Sistemul de sănătate din România se află în stadiul unei subfinanţări cronice. În pofida creşterii continue a procentului cheltuielilor cu sănătatea raportat la PIB, deficitul bugetar în sănătate a crescut de la an la an. Acesta a ajuns, în 2011, la 2,5-3 miliarde de euro', a apreciat Bir.
Acesta a adăugat că, la ora actuală, în România o persoană din România cheltuie, în medie, 0,48 euro pe an pentru asigurarea privată de sănătate, în timp ce în Polonia suma ajunge la 5 euro/an, în Ungaria - 13 euro/an, iar în Croaţia de 28 euro/an.
În acest context, şeful UNSAR estimează că în anul 2050 rata de dependenţă privind îmbătrânirea populaţiei va ajunge în România să fie de 1 la 9, adică un adult care munceşte trebuie să susţină nouă pensionari.
'Această situaţie este reprezentată de inversarea piramidei populaţiei. Noi trebuie să luăm în considerare găsirea de soluţii în următorii 35 de ani pentru a pentru a susţine acest deficit', a spus Rangam Bir.
UNSAR organizează, joi, la Bucureşti, conferinţa cu tema 'Membrii UNSAR - parteneri ai reformei sistemului de sănătate'. Evenimentul îşi propune să dezbată aspecte ale implicării asiguratorilor privaţi în reforma sistemului medical din România, beneficiile parteneriatului public-privat în construcţia unui sistem de sănătate eficient, analiza unor sisteme europene performante de asigurări de sănătate şi a unor modele viabile pe plan local.
În cadrul conferinţei sunt aşteptaţi în calitate de vorbitori reprezentanţi ai unor instituţii cheie implicate în reforma sistemului de sănătate (Ministerul Sănătăţii, Banca Mondială, CNAS, CSA), precum şi specialişti din companiile membre UNSAR.
În prezent, UNSAR are 22 de membri ce reprezintă aproximativ 80% din piaţa asigurărilor din România. Valoarea totală a PBS /Prime Brute Subscrise, n.r./ raportată de către membrii UNSAR în 2010, aceasta a fost de 1,64 miliarde euro.
De asemenea, PBS Asigurări Generale a avut, anul trecut, o valoare de 1,3 miliarde euro, în timp ce PBS Asigurări de Viaţă a reprezentat 334 milioane euro.AGERPRES/(A-Daniel Badea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Eureko: România are o piaţă a asigurărilor private de sănătate de aproape 10 milioane euro Piaţa asigurărilor private de sănătate din România rămâne una de nişă, a cărei valoare este, în prezent, de circa 10 milioane de euro, dar are un potenţial de creştere de 10-15% anual în următorii trei ani, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de specialitate, Carmen Radu, director general adjunct...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
România pierde aproximativ 18,6 miliarde euro din cauza condiţiilor precare de sănătate (studiu) România pierde în prezent în jur de 18,6 miliarde de euro, respectiv 15% din PIB-ul aferent anului 2010, din cauza condiţiilor precare de sănătate, potrivit studiului "Industria farmaceutică din România: principalele tendinţe şi impactul asupra societăţii şi economiei", lansat marţi.
România are o piaţă a asigurărilor private de sănătate de aproape 10 milioane euro Piaţa asigurărilor private de sănătate din România rămâne o piaţă de nişă, a cărei valoare este, în prezent, de circa 10 milioane de euro, dar are un potenţial de creştere de 10-15% anual în următorii trei ani, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de specialitate, Carmen Radu, director general...
Cristian Buşoi, nominalizat la conducerea CNAS:Voi solicita un audit, după care voi stabili priorităţile (interviu) Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi, nominalizat de premierul Victor Ponta în funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), va solicita un audit intern, după care, împreună cu şeful Executivului şi cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, va stabili priorităţile mandatului...