Cele mai citite
 


UPDATE: Apple anunţă moartea lui Steve Jobs
vineri, 7 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compania americană din domeniul tehnologiei computerelor Apple a anunţat miercuri seara decesul binecunoscutului său ex-CEO Steve Jobs, în vârstă de 56 de ani, cofondator al firmei în 1976 şi care s-a ocupat de lansarea produselor de vârf ale firmei, de la Mac la Ipad, transmite AFP.
'Suntem profund întristaţi să vă anunţăm că Steve Jobs a murit astăzi', se afirmă într-un scurt comunicat al consiliului de administraţie al companiei.
'Caracterul strălucitor, pasiunea şi energia lui Steve au fost sursa pentru nenumărate inovaţii care ne îmbogăţesc şi îmbunătăţesc vieţile tuturor', adaugă grupul californian.
Steven Paul Jobs s-a născut la 24 februarie 1955, la San Francisco (California), şi era suferind de mai mulţi ani din cauza unor grave probleme de sănătate. În 2004 a fost atins de o formă rară de cancer al pancreasului, iar în 2009 a fost supus unui transplant de ficat.
La 24 august, Apple a anunţat demisia lui Steve Jobs, fiind înlocuit de Tim Cook, la acea dată director operaţional al companiei. Într-o scrisoare adresată conducerii şi 'comunităţii' Apple, Jobs a menţionat că doreşte să rămână preşedinte al consiliului de administraţie.
Deşi s-a aflat oficial în concediu medical cu începere din luna ianuarie, Jobs a apărut în public ca să anunţe noi produse sub marca Apple. El a revenit pentru scurt timp, în luna martie, pentru a dezvălui cea mai recentă versiune a iPad, iar ulterior pentru a participa la o cină informală găzduită de preşedintele Barack Obama pentru liderii din IT, în Silicon Valley.
'Apple a pierdut un vizionar şi un creator de geniu, iar lumea a pierdut o fiinţă umană extraordinară', a scris Tim Cook într-un e-mail adresat miercuri seara angajaţilor companiei şi dat publicităţii.
'Steve lasă în urma lui o companie pe care numai el putea să o creeze, iar spiritul lui va fi pentru totdeauna la baza Apple', a continuat el.
Steve Jobs a cofondat societatea, în 1976, împreună cu Steve Wozniak. El a demisionat în 1985 într-o perioadă de aprige dispute interne pentru putere ce au periclitat însăşi existenţa firmei până la revenirea sa la conducere, în 1997.
Ulterior, s-a ocupat de lansarea produselor de marcă ale companiei simbolizată de 'mărul muşcat', de la calculatorul iMac la tableta iPad, alături de dispozitive media portabile iPod sau telefonul multifuncţional iPhone a cărui ultimă versiune a fost prezentată marţi.
'Steve a murit astăzi în pace înconjurat de familia sa', a precizat familia lui într-un comunicat separat.
'În viaţa publică, Steve era cunoscut ca un vizionar. În viaţa particulară, şi-a îndrăgit familia', se mai precizează în document.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Transplant de ficat la un pacient cu cancer, în premieră, la Institutul Fundeni Prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Boli Digestive şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, a efectuat în premieră în ţara noastră un transplant hepatic la un pacient de 46 de ani, care are cancer colorectal cu metastaze hepatice.
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.
Duminică, 16 octombrie, proclamată 'Ziua Steve Jobs' în California Guvernatorul statului California Jerry Brown a anunţat sâmbătă că duminică 16 octombrie va fi proclamată 'Ziua Steve Jobs' în California, în semn de omagiu faţă de cofondatorul Apple care a murit la 5 octombrie şi care a 'personificat visul californian'.
Steve Jobs a întârziat să se opereze de cancer (biografie) Patronul şi cofondatorul Apple, Steve Jobs, care a murit la începutul acestei luni, a întârziat intervenţia chirurgicală de cancer la pancreas care i-ar fi putut ameliora speranţa de viaţă, afirmă biograful său, Walter Isaacson, citat de AFP.
Premieră mondială în SUA: transplant de ficat între doi pacienţi infectaţi cu HIV Medicii americani au anunţat miercuri că au realizat primul transplant de ficat din lume între doi purtători ai virusului SIDA (HIV), la trei ani după ridicarea de către SUA a interdicţiei de a efectua astfel de intervenţii chirurgicale, informează agenţia France Presse (AFP).
Steve Jobs, patronul Apple, din nou în concediu medical Patronul companiei Apple, Steve Jobs, care luptă împotriva cancerului de mai mulţi ani, şi-a anunţat luni angajaţii prin e-mail că îşi ia un nou concediu medical pentru că trebuie să se concentreze asupra sănătăţii, însă a precizat că va continua să participe în procesul de luare a deciziilor strategice...