Cele mai citite
 


Vlădescu (Ministerul Sănătăţii): Asiguraţii sunt mai nemulţumiţi deoarece au grad de comparaţie cu alte ţări europene
vineri, 7 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nemulţumirile asiguraţilor din sistemul românesc de asigurări de sănătate sunt mai mari la ora actuală, din cauză că românii au început să compare condiţiile din alte ţări europene, mai cu seamă după ce au devenit cetăţeni europeni, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Cristian Vlădescu, preşedintele Comisiei de Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătăţii.
'La 800 milioane de dolari, cât avea sistemul public de asigurări românesc, înainte de aderarea la UE, România avea medicamente de 200 milioane euro, de producţie autohtonă. La 8 miliarde de dolari în 2008, România era membră a UE şi populaţia a început să compare pentru că au apărut şi alte medicamente străine. Din această cauză nemulţumirea este mai mare', a afirmat Vlădescu.
În ceea ce priveşte sistemul de colectare a taxelor pentru asiguările de sănătate, Vlădescu a menţionat că 'nu se schimbă nimic'.
'Nu se schimbă nimic în ceea ce priveşte modul de colectare a taxelor. Pachetul de servicii este cel reglementat prin lege. În cazul persoanelor asigurate, dar care nu plătesc contribuţii, lista acestora este stabilită de Guvern în funcţie de criterii politice şi resurse. Noi propunem ca pentru cei care nu realizează venituri, dar beneficiază de servicii, să plătească altcineva. Copiii rămân pe asigurarea părinţilor. Oricum, bugetul alocat acestora este separat de fondurile de asigurări', a explicat oficialul Ministerului Sănătăţii.
Întrebat care va fi statutul celor care optează pentru asigurările de grup plătite de compania în care lucrează, Cristian Vlădescu a menţionat faptul că în limita a 30 euro/lună, suma este deductibilă integral.
'La asigurările de grup în zona publică, acestea sunt deductibile 100%. Companiile au dreptul să încheie asigurări private în aceleaşi condiţii cu o primă deductibilă de maxim 30 euro/lună. Pentru 30 de euro lunar, indiferent de cine sunt plătiţi, suma este deductibilă. Nu se va plăti CAS pentru aceste tipuri de asigurări',a subliniat Vlădescu.
UNSAR a organizat, joi, la Bucureşti, conferinţa cu tema 'Membrii UNSAR - parteneri ai reformei sistemului de sănătate'. Evenimentul îşi propune să dezbată aspecte ale implicării asiguratorilor privaţi în reforma sistemului medical din România, beneficiile parteneriatului public-privat în construcţia unui sistem de sănătate eficient, analiza unor sisteme europene performante de asigurări de sănătate şi a unor modele viabile pe plan local.
În prezent, UNSAR are 22 de membri ce reprezintă aproximativ 80% din piaţa asigurărilor din România. Valoarea totală a PBS /Prime Brute Subscrise, n.r./ raportată de către membrii UNSAR în 2010, aceasta a fost de 1,64 miliarde euro.
De asemenea, PBS Asigurări Generale a avut, anul trecut, o valoare de 1,3 miliarde euro, în timp ce PBS Asigurări de Viaţă a reprezentat 334 milioane euro.AGERPRES/(A-Daniel Badea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Costurile şi calitatea serviciilor - principalele probleme ale sistemului sanitar din România Principalele aspecte cărora trebuie să le facă faţă sistemul sanitar din România sunt cele legate de costuri şi calitatea serviciilor, se susţine în expunerea de motive a proiectului noii legi a sănătăţii, postat miercuri pe site-ul Ministerului Sănătăţii pentru dezbatere publică.
S-a constituit Alianţa pentru Sănătate din România Prima întrunire a Consiliului Director al Alianţei pentru Sănătate din România (APSR) după constituirea sa de facto a avut loc la sfârşitul lunii iulie, informează un comunicat de presă al alianţei remis luni AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului o notă privind "criza'"medicamentelor oncologice Ministerul Sănătăţii, a prezentat, vineri, Guvernului o notă privind "criza" medicamentelor oncologice.
CMDR: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii agravează situaţia şi încalcă dreptul asiguraţilor la asistenţă Măsura luată de Ministerul Sănătăţii privind asistenţa stomatologică în sistemul public de asigurări de sănătate nu face decât să agraveze situaţia şi să încalce dreptul asiguraţilor la această asistenţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din România...