Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Acuzaţii de abuz de putere la Spitalul General din Viena/AKH/
vineri, 7 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viena, 7 oct - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Şapte angajaţi ai Spitalului general din Viena /AKH/, printre care şi fostul şef de personal al spitalului, fosta directoare a serviciului de infirmiere şi fostul director al serviciului de resurse umane al AGO (firma însărcinată cu curăţenia spitalului), urmează să fie judecaţi pentru abuz de putere.
Aceştia sunt acuzaţi că ar fi angajat trei persoane, printe care doi dintre fii fostului director AGO, la AKH pentru a realiza servicii sociale în spital. De fapt, aceştia îşi exercitau în continuare funcţiile în cadrul firmei de profil AGO, beneficiind în acelaşi timp şi de salariul oferit de spital.
Contractul cu firma de profil AGO urmează să fie reziliat în 2012 din cauza unor acuzaţii de corupţie. Licitaţia prin care s-a acordat prezentul contract în valoare de 50 de milioane de euro a fost, potrivit procuraturii, marcată de neregului. Procesul de acordare a contractul ar fi fost orchestrat, astfel încât să permită concedierea firmei care realiza până atunci serviciile de profil şi să împiedice orice concurent, inclusiv AGO, să negocieze contractul.
AKH, Spitalul Universitar din Viena, este al treilea spital ca mărime din lume şi unul dintre cele mai renumite - are o suprafaţă de 240 mii de metri pătraţi, dintre care 10 mii doar laboratoare de cercetare, 9.000 de angajaţi (1.400 de medici şi de două ori mai multe asistente), 2.200 de paturi şi 51 de săli de operaţie. Recent, s-au făcut investiţii de peste 80 milioane de euro. Aici, un medic începător e plătit cu 2.000- 2.500 euro, iar un profesor, cu 4.000 - 5.000 mii de euro. Peste un milion de oameni, austrieci sau străini, vin aici anual. Printre ei, din ce în ce mai mulţi români. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă): Din cauza acuzaţiilor de corupţie, AKH Viena deschide licitaţie pentru un nou contract de curăţenie Viena, 20 sep - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Spitalul General din Viena (AKH) va angaja o nouă firmă însărcinată cu curăţenia după ce a reziliat contractul cu agenţia de profil AGO, au anunţat preşedintele AKH Reinhard Kreler şi directorul general al Asociaţiei Spitalelor/KAV/...
Investiţii de cca 90 milioane euro, în ultimii trei ani, în centre oncologice private În România, ţara în care bolnavii de cancer cheltuie anual circa 40 de milioane de euro pentru tratamentul în străinătate, alternativa privată locală a demarat puternic, se arată într-un articol din publicaţia Capital.
Medici renumiţi de la Spitalul AKH din Viena vor trata pacienţii Spitalului Oncofort Medici oncologi cu reputaţie care conduc divizia de oncologie a spitalului AKH din Viena, prof. dr. Christoph Zielinski şi prof. dr. Thomas Brodowicz , vor fi prezenţi două săptămâni în fiecare lună la Spitalul OncoFort pentru a veni în sprijinul pacienţilor din România cu servicii noi de diagnostic...
V. Astărăstoae: Mă bucur că dosarul în care sunt acuzat a fost trimis în instanţă pentru că se va constata nevinovăţia mea Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, spune că trimiterea dosarului UMF în faţa instanţei va demonstra nevinovăţia sa în faţa acuzaţiilor care i se aduc.
(Corespondenţă) Medicii de la AKH ameninţă cu greva în cazul aplicării măsurilor de economisire Viena, 7 dec - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Medicii de la Spitalul Universitar din Viena (AKH) discută despre o eventuală grevă în cazul aplicării de la 2 februarie 2012 a măsurilor de austeritate anunţate.
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...