Cele mai citite
 


Brăila: Inaugurarea Ambulatoriului de la Spitalul Judeţean, întârziată de repetarea licitaţiilor
sâmbătă, 8 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inaugurarea Ambulatoriului de specialitate integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, programată pentru data de 15 octombrie, va fi amânată deoarece execuţia lucrărilor a fost întârziată de repetarea mai multor licitaţii legate de aparatură şi mobilier, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
''Procedurile de achiziţii durează de mai bine de un an. Licitaţiile au fost repetate de mai multe ori, pentru că fie au fost contestate, fie nu s-a prezentat nimeni la ele. Acesta este motivul pentru care s-a prelungit termenul de inaugurare. Acum, de exemplu, a apărut o mică derogare la o achiziţie. Este vorba despre zona de primire, recepţia. Să vedem în ce măsură vor reuşi să termine într-o perioadă optimă. Nu au mult de lucru, dar nici nu vor face lucrarea într-o săptămână'', a precizat Stancu.
Preşedintele CJ Brăila a spus că nu crede că Ambulatoriul va fi inaugurat până la sfârşitul acestei luni, dar acest aspect nu va aduce sancţiuni, deoarece durata execuţiei nu a fost punctată la licitaţie, ca şi condiţie de executare a proiectului.
La mijlocul lunii septembrie, într-o noapte, tot tapetul Ambulatoriului Spitalului Judeţean a fost zgâriat în mod intenţionat cu o cheie, iar un alt perete fusese mâzgălit cu pixul.
''O să fac o şedinţă cu tot personalul medical şi am să îi întreb dacă mai continuăm sau ne oprim aici. Că dacă mâine dăm sălile de operaţie în folosinţă şi a doua zi se strică lampa, care costă o avere, atunci care este scopul să mai facem ceva? Facem precum vaca aia, care încarcă căldarea şi pe urmă dă cu piciorul şi o dărâmă'', spunea atunci Stancu.
Modernizarea Ambulatoriului de specialitate integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila se realizează în cadrul unei proiect finanţat din POR 2007-2013, Domeniul major de intervenţie 3.1 - ''Reabilitarea / modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate.
Valoarea totală a proiectului este de 42.673.559,80 lei, din care 34.794.961,97 lei finanţarea nerambursabilă, proiectul se derulează pe parcursul a 18 luni, având ca obiectiv general îmbunătăţirea calităţii serviciilor de asistenţă medicală din judeţul Brăila şi din regiune.
CJ Brăila are în plan să introducă în cadrul Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţe un sistem de acces electronic pentru pacienţi, pentru a elimina astfel cozile de la uşile doctorilor.
Potrivit preşedintelui CJ, acest ambulatoriu are scopul de a tria pacienţii şi de a-i trimite la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) doar pe cei care reprezintă într-adevăr cazuri de urgenţă.
''Doresc ca ambulatoriul să rezolve 40% din cazurile care se prezintă la UPU, mai ales că este dotat cu trei săli de operaţie valide şi una de consultaţie, 13 ecografe, un Computer Tomograf 256, vârful de lance al tomografiei în momentul de faţă'', a mai spus Stancu. AGERPRES/ (A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat cel târziu în luna octombrie Ambulatoriul de specialitate integrat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, investiţie care se ridică la peste 42 de milioane de lei, va fi inaugurat cel târziu în luna octombrie, după cum a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat pe 19 noiembrie Ambulatoriul de specialitate integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, investiţie care se ridică la peste 42 milioane de lei, va fi inaugurat pe 19 noiembrie, după cum a declarat vineri preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat în luna august Ambulatoriul de specialitate integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, care are o valoare de peste 42 de milioane de lei, va fi inaugurat în luna august, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Preşedintele CJ, nemulţumit de degradarea lucrărilor efectuate la Ambulatoriul Spitalului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat vineri că Ambulatoriul de specialitate integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ar putea fi inaugurat pe 15 octombrie, chiar dacă, între timp, au apărut o serie de probleme legate de parchet sau de pereţii interiori...
Brăila: A fost inaugurat Ambulatoriul de la secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Ambulatoriul secţiei de Obstetrică şi Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, proiect în valoare de peste 2,7 milioane lei, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, a fost inaugurat miercuri, investiţia urmând să deservească 11.000 de pacienţi pe an.
Brăila: Licitaţie pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţe Consiliul Judeţean (CJ) Brăila a anunţat lansarea licitaţiei privind dotarea cu mobilier specific a Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, bugetul alocat fiind de aproximativ 1,5 milioane lei fără TVA.