Cele mai citite
 


Cel de-al XXI-lea Congres al Societăţii Române de Radioterapie şi Oncologie Medicală, la Satu Mare
sâmbătă, 8 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de medici specialişti din ţară participă vineri şi sâmbătă la cel de-al XXI-lea Congres al Societăţii Române de Radioterapie şi Oncologie Medicală ce se desfăşoară la Satu Mare.
Organizatorul acestui congres, dr. Stelian Pop, a declarat, vineri, la deschiderea oficială a lucrărilor, că tema din acest an este ''Etica, eficienţa şi eficacitatea în oncologie''.
În cadrul congresului vor susţine lucrări de specialitate reputaţi medici de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca şi Bucureşti, de la centrele oncologice din ţară, precum Iaşi, Timişoara, Sibiu, Braşov.
Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, a spus că judeţul Satu Mare este primul din ţară în care s-a aplicat descentralizarea spitalelor, fiind iniţiate o serie de investiţii în sistemul sanitar.
Acesta a amintit că săptămâna viitoare va începe reabilitarea şi modernizarea secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean, lucrări ce vor însuma aproximativ 2,5 milioane lei.
Csehi Arpad a mai subliniat faptul că ar trebui iniţiate programe în domeniul prevenirii bolilor, astfel încă secţia de Oncologie să nu mai fie presată de pacienţi.
Printre temele abordate de medici se numără ''Probleme de etică în oncologie'', ''Probleme de diagnostic'', ''Controlul de calitate în diagnosticul şi tratamentul oncologic'', ''Cost-eficienţă şi eficacitatea tratamentelor oncologice''. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă secţie de oncopediatrie la Institutul "Prof. dr. Al. Trestioreanu" Institutul "Prof. dr. Al. Trestioreanu" a inaugurat sâmbătă o nouă secţie de oncologie pediatrică, dotată la standarde înalte de calitate în domeniul medical.
Sute de medici înscrişi la cel de-al doilea Congres Național Bolile Cronice Netransmisibile Al doilea Congres Național Bolile Cronice Netransmisibile, organizat în perioada 8 – 9 februarie 2013, la Ramada Parc, Bucureşti, reunește mari nume din cardiologie, diabetologie, oncologie și pneumologie, pentru a dezbateproblematica bolilor cronice netransmisibile si impactul socio-economic al acestor...
INTERVIU/Dr.Cristian Grasu: Anual, 50.000 de români au nevoie de radioterapie; în viitor am putea dubla numărul de pacienţi trataţi Aproximativ 50.000 de bolnavi de cancer au nevoie anual de radioterapie, iar statul poate asigura, în condiţiile actuale, tratament pentru 17.000, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, dr. Cristian Grasu, director în Ministerul Sănătăţii.
Cioloş: Vom investi în patru centre de arşi la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti Guvernul va finanţa anul viitor un program naţional pentru arşi, urmând să fie făcute investiţii în patru centre de profil la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, a anunţat miercuri premierul Dacian Cioloş.
Peste 5500 de candidaţi vor concura pe 3909 locuri şi posturi la rezidenţiat, pe 23 noiembrie Un număr de 5661 de candidaţi vor participa, pe 23 noiembrie, la concursul naţional de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat de Ministerul Sănătăţii în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, pe cele 3909 locuri şi posturi...
Braşov: Primul centru privat specializat în implant cohlear din România Primul centru privat specializat în implant cohlear din România s-a inaugurat joi, la spitalul Sf. Constantin din Braşov.Centrul beneficiază de investiţii de peste 300.000 de euro, are trei săli de operaţie şi este dotat cu aparatură de ultimă generaţie produsă de lideri mondiali în domeniu, precum şi...