Cele mai citite
 


Clinică pentru diagnosticarea precoce a cancerului mamar la femei, deschisă în Capitală
sâmbătă, 8 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie, Oncologie, Endocrinologie
 

O clinică medicală, dedicată femeilor, pentru diagnosticul cancerului mamar, dar şi al altor afecţiuni mamare, ginecologice sau endocrinologice s-a deschis joi în Capitală.

Centrul oferă o soluţie integrată de servicii de sănătate: de la depistare precoce, diagnostic, analize de laborator, până la urmărire postterapeutică şi şedinţe de consiliere psihologică. Acestea, alături de expertiza medicilor şi aparatura de ultimă generaţie, oferă posibilitatea evaluării rapide a afecţiunilor maligne şi benigne mamare, ginecologice şi endocrinologice într-un singur loc.


Centrul cuprinde şapte cabinete şi oferă următoarele servicii medicale: consultaţii de specialitate (ginecologie, endocrinologie, oncologie, chirurgie, medicină internă, homeopatie, psihologie); explorări imagistice (ecografie, sonoelastografie, mamografie); analize de laborator; puncţii mamare.


"Echipamentele existente aici, de ultimă generaţie, ne permit efectuarea unor investigaţii complexe pentru diagnosticul afecţiunilor mamare şi pentru depistarea precoce a cancerului mamar: mamografie, ecografie mamară, sonoelastografie, puncţii mamare", a declarat dr. Elena Claudia Teodorescu, manager Donna Medical Center.


Centrul are în dotare un ecograf de ultimă generaţie, cu cea mai nouă şi performantă tehnică de sonoelastografie pentru părţi moi (sâni, tiroidă) din ţară.
Sonoelastografia este utilizată pentru diferenţierea tumorilor benigne de cele maligne (mamare şi tiroidiene).


Cancerul mamar este cel mai frecvent cancer la femei în Europa (26% din toate cancerele) şi este cancerul cu cea mai mare mortalitate la femei pe tot globul. În 2008, au fost 450.322 cazuri de cancer mamar în Europa.
Se estimează că o femeie din nouă va fi afectată de cancer mamar de-a lungul vieţii.


În 2008, cancerul mamar a determinat 458.503 decese în lume.
Introducerea mamografiei ca metodă de screening pentru cancerul mamar a redus mortalitatea prin cancer mamar cu 30%.
Cancerul de col uterin este al doilea ca frecvenţă la femei.


Luna octombrie este luna luptei împotriva cancerului de sân. De aceea Donna Medical Center anunţă o campanie de educare a femeilor cu privire la cancerul mamar şi reduceri de 50% pentru ecografii mamare şi examinări clinice ale sânilor. Programările se fac pentru toate zilele de miercuri din luna octombrie la numerele de telefon: 021-2523232, 021-2523233, 0374080008. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Donna Medical Center - o clinică dedicată femeilor Controlează-te! Fii sigură că eşti bine! Donna Medical Center, o clinică medicală dedicată sănătăţii femeilor, îşi deschide astăzi porţile în Bucureşti pentru diagnosticul cancerului mamar, dar şi al altor afecţiuni mamare, ginecologice sau endocrinologice.
Un cadou pentru sanatatea ta - Controleaza-te! Fii sigura ca esti bine! Donna Medical Center, o clinica medicala dedicata sanatatii femeilor, ofera in luna decembrie reduceri de 30% la mamografii si la sonoelastografii mamare.
Suport gratuit pentru femeile afectate de cancer mamar și limfedem - Proiect realizat de Donna Medical Center în colaborare cu HOSPICE Casa Sperantei Începând cu 28 iulie 2014, femeile operate de cancer mamar vor putea participa GRATUIT la Grupul de Suport pentru Cancer Mamar și Limfedem, susținut de HOSPICE Casa Speranței și de Donna Medical Center, două organizații care se implică constant în susținerea comunității femeilor diagnosticate...
Reduceri de 30% la mamografii şi la sonoelastografii mamare. În luna decembrie, pacienţii pot beneficia de reduceri de 30% la mamografii şi la sonoelastografii mamare, de 15% la consultaţii de ginecologie, endocrinologie, oncologie, medicină internă şi psihologie, la Donna Medical Center.
Campanie de informare şi prevenţie a cancerului mamar şi de col uterin O campanie de informare şi prevenţie a cancerului mamar şi de col uterin a fost demarată în luna martie de Donna Medical Center, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi.
Cele mai noi informații despre screeningul, diagnoticul și tratamentul cancerului mamar vor fi aduse în atenția specialiștilor Bucureștiul va fi gazda primei editii a conferinței “Cancerul Mamar, Actualităţi în Screening, Diagnostic, Chirurgie Oncologică a Sânului și Radioterapie High–Tech" organizată de Societatea de Chirurgie a Sânului împreună cu Centrul de Radioterapie Amethyst în perioada 8 - 9 noiembrie 2013 la Hotel...