Cele mai citite
 


Giurgiu: O tânără care a consumat etnobotanice a devenit voluntar de poliţie
sâmbătă, 8 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O tânără de 18 ani, care a avut o tentativă de sinucidere pe fondul consumului de etnobotanice, a renunţat la droguri cu sprijinul poliţiştilor giurgiuveni, iar acum a devenit voluntar al Serviciului de Combatere a Infracţionalităţii din IPJ Giurgiu şi îşi doreşte o carieră în poliţie.
"În acţiunile noastre de prevenire avem alături de noi şi o tânără care, în primăvara acestui an, a avut o tentativă de sinucidere pe fondul consumului de etnobotanice şi, blamată de toată lumea, ne-a cerut sprijinul, iar astăzi desfăşoară activităţi de voluntariat alături de noi, iar din luna iunie nu a mai consumat etnobotanice", a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Serviciului de Combatere a Infracţionalităţii din IPJ Giurgiu, Adrian Voiculeţ.
Fata recunoaşte că, în acea perioadă, consuma etnobotanice cu tinerii din anturajul ei şi spune că, după momentele de "expansiune sufletească" urmau zile de tristeţe, de uitare şi depresie.
"Am făcut acel gest de a încerca să mă arunc de pe o clădire înaltă din oraş pentru că am simţit că nu pot fi înţeleasă de nimeni. Nu prea aveam prieteni şi voiam să atrag atenţia pentru a observa cineva că şi eu exist şi nu sunt invizibilă", a declarat, pentru AGERPRES, tânăra, elevă în ultimul an la un liceu din municipiul Giurgiu.
Ea a fost tratată cu afecţiune de lucrătorii Serviciului de Combatere a Infracţionalităţii, iar acum îi consideră a doua ei familie, mai ales că a fost atrasă în activităţile de voluntariat şi este foarte încântată de munca în poliţie.
"Prin afecţiunea pe care mi-au arătat-o am simţit că pot face parte din ceva, că pot să mă exteriorizez, că pot mai mult şi pot afirma acum că oricine se poate lăsa de consumul de etnobotanice sau de droguri dacă este înconjurat cu dragoste. Dacă te simţi iubit poţi trece peste orice", a afirmat tânăra.
Fata spune că îi mulţumeşte lui Dumnezeu zi de zi că este în viaţă şi poate realiza ceva şi că acum este dispusă să vorbească deschis şi direct cu oricine i-ar cere sfatul cu privire la pericolul consumului de etnobotanice. AGERPRES/(AS - Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Trei magazine de etnobotanice din oraş au fost închise, dar fenomenul nu a fost eradicat Autorităţile locale din municipiul Giurgiu au reuşit închiderea a trei magazine din oraş care comercializau etnobotanice, dar astfel de substanţe şi plante se mai vând încă în magazine cu altă titulatură decât aceea de magazine de vise.
Giurgiu: Numărul consumatorilor de droguri şi etnobotanice din judeţ, în scădere Şeful Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Giurgiu spune că numărul consumatorilor de etnobotanice şi droguri din judeţ este în scădere şi consideră că acest lucru este rezultatul campaniilor de prevenire a consumului de droguri desfăşurate de instituţia pe care o conduce pe parcursul...
Suceava: Parteneriat internaţional în lupta antidrog Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a devenit membru al Reţelei Internaţionale de Promovare a Incluziunii Sociale, Egalităţii de Şanse şi Combatere a Sărăciei 'Street Children Network Europe'.
Giurgiu: Campanie de informare în şcoli pentru prevenirea consumului de etnobotanice Giurgiu, 28 feb /Agerpres/ - Poliţiştii au desfăşurat în ultima săptămână a lunii februarie o campanie de informare în unităţile de învăţământ din municipiul Giurgiu, având ca scop prevenirea consumului de substanţe etnobotanice.
DEPRESIA - Generalitati, Simptome, Diagnostic, Tratament Aproximativ două treimi din persoanele cu depresie nu-şi dau seama că au o boală ce poate fi tratată şi, prin urmare, nu caută un tratament. În plus, ignoranţa persistentă şi percepţia greşită a publicului asupra bolii, inclusiv a multora dintre furnizorii de servicii medicale, ca fiind o slăbiciune...
Tudor Ciuhodaru cere demisia responsabililor de explozia consumului de etnobotanice Deputatul PC Tudor Ciuhodaru cere adoptarea de urgenţă a proiectului legislativ care prevede închisoarea până la douăzeci de ani pentru comercianţii de etnobotanice, precum şi demisia celor responsabili de explozia acestui fenomen.