Cele mai citite
 


Iaşi: Copii internaţi în spital după ce au fumat etnobotanice găsite pe stradă
sâmbătă, 8 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi copii au fost aduşi în stare gravă la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului de Pediatrie 'Sfânta Maria' din Iaşi, după ce au fumat ţigări cu etnobotanice găsite pe stradă.
Fetiţa în vârstă de 13 ani şi vărul său, de 11 ani, au povestit medicilor că în faţa Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi au găsit câteva chiştoace de ţigări confecţionate manual şi, din curiozitate, le-au aprins. După câteva fumuri, copiii au coborât dealul Copoului spre zona Fundaţie, timp în care fata a început să ameţească, să verse puternic după care şi-a pierdut cunoştinţa şi a căzut la pământ. În acelaşi timp, vărul acesteia a început să simtă furnicături şi înţepături pe tot corpul după care au început să-i amorţească membrele.
Întreaga scenă a fost văzută de câţiva trecători, care au sunat la serviciul 112 pentru a chema un un echipaj de la Serviciul Ambulanţă.
Medicul Marcel Burlacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie susţine că s-au efectuat manevrele de stabilizare imediat după ce au fost aduşi în UPU. În prezent starea copiilor este stabilă.
Analizele toxicologice nu au arătat că micuţii au consumat droguri precum marijuana, cannabis sau alte produse de sinteză, fapt care i-a determinat pe medici să creadă că este vorba de etnobotanice. AGERPRES/(AS, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Adolescenţi aduşi la spital după ce au consumat droguri Doi adolescenţi au fost aduşi în stare gravă la Spitalul de Pediatrie "Sfânta Maria" din Iaşi după ce la sfârşitul orelor de curs au consumat plante etnobotanice şi marijuana.
Iaşi: Tânăr în stare gravă după ce a fumat 'vise' la preţ redus Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost dus în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi, în noaptea de joi spre vineri, după ce timp de şase luni a fumat produse etnobotanice.
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Iaşi: La spital după ce şi-a injectat plante etnobotanice Un tânăr a fost adus miercuri seara în stare gravă la un spital din Iaşi, după ce şi-a injectat plante etnobotanice, acesta fiind primul caz de acest gen întâlnit de medici.
Iaşi: Un tânăr a ajuns în stare gravă din cauza etnobotanicelor ''Magazinele de vise'', aşa cum sunt numite magazinele prin intermediul cărora se vând plante etnobotanice, continuă să facă victime.
Iaşi: Bărbat adus în stare gravă la spital după ce a fost înţepat de albine Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din satul Proselnici, comuna Miroslava, a fost adus în stare gravă la spital după ce a fost înţepat de albine în timp ce era la câmp.