Cele mai citite
 


Ladislau Rittli: Accentul trebuie pus pe prevenţie
sâmbătă, 8 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul sănătăţii, Ladislau Rittli, a subliniat, vineri, în intervenţia sa la o conferinţă organizată de Tarus Media, că în cazul bolilor, un accent important trebuie pus pe prevenţie.
Acesta a reliefat că în ultima vreme se înregistrează o creştere a numărului de cazuri la bolile de metabolism şi nutriţie, ceea ce implică nişte costuri mari pentru sistemul de sănătate şi atunci trebuie insistat pe prevenţie.
Ministrul sănătăţii s-a arătat îngrijorat şi de creşterea numărului de cazuri de obezitate în rândul copiilor, boală care la copii este mult mai greu de tratat, pentru că abordarea terapeutică afectează procesul de creştere.
În cadrul strategiei Ministerului Sănătăţii, bolile cronice ocupă un loc important, o atenţie mare acordându-se factorilor de risc, monitorizării acestora, a subliniat ministrul sănătăţii.
El a adăugat că prevenţia şi imunizarea populaţiei şi a copiilor, screeningul pentru diferite boli, respectiv cancerul de col uterin, care trebuie să aibă o valoare practică, sunt în atenţia ministerului.
În ceea ce priveşte bolile rare, Ladislau Rittli a spus că acestea sunt foarte costisitoare ca programe şi trebuie, de asemenea, pus accentul pe prevenţie.
''Comisia de oncologie a propus o nouă strategie care implică demararea unei campanii de informare privind conştientizarea factorilor de risc în populaţie'', a menţionat oficialul, care a subliniat necesitatea educării populaţiei şi a întăririi reţelei şcolare.
Potrivit lui Ladislau Rittli, programele naţionale de sănătate au finanţare de la stat până la sfârşitul anului.
Referindu-se la taxa clawback, ministrul sănătăţii a afirmat că în funcţie de cum funcţionează lucrurile, ''vor putea fi ajustate prin diferite mecanisme''.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Screening naţional pentru cancerul de col uterin, program al Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, la Oradea, că în domeniul asistenţei medicale preventive, pentru prima dată în sistemul sanitar s-a făcut primul pas pentru un screening naţional pentru depistarea cancerului de col uterin.
Bănicioiu: Testarea gratuită a cancerului de col uterin - în nouă centre; gândim un program şi pentru cancerul la sân Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, joi, că în România există nouă centre regionale de testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin, arătând că se gândeşte la un program similar şi pentru cancerul la sân.
INTERVIU Bănicioiu: Sănătatea nu are o problemă de finanţare, esenţa este modul cum administrăm fondurile Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, vorbeşte într-un interviu acordat AGERPRES despre consiliile etice din spitale, despre lista de medicamente gratuite şi compensate, dar şi despre faptul că sistemul de sănătate nu are o problemă de finanţare, ci important este modul în care sunt administrate fondurile...
MS va derula multianual programele naţionale de sănătate Guvernul României a aprobat în şedinţa de marţi, la iniţiativa Ministerului Sănătăţii, Hotărârea de Guvern pentru derularea programelor naţionale de sănătate, noul act normativ reglementând cadrul legislativ pentru derularea programelor în perioada 2011-2012.
Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu reprezentanţii SANITAS Legea salarizării unitare, deblocarea posturilor din sistemul de sănătate, acordarea tichetelor de masă tuturor categoriilor de personal sanitar, situaţia personalului din Direcţiile de Sănătate Publică, au fost principalele teme discutate luni de ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu cu reprezentanţii...
Anul 2011 a adus noi reglementări legislative pentru sistemul de sănătate Anul 2011 a însemnat pentru sistemul de sănătate noi schimbări legislative, dar şi schimbări la nivelul conducerii Ministerului Sănătăţii, astfel că la conducerea acestui minister a venit din vară un nou ministru - cel de-al 19 lea.