Cele mai citite
 


O capsulă a timpului, cu bacterii vechi, găsită îngropată la New York
sâmbătă, 8 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o sută de ani a stat zidită în beton o capsulă a timpului, înainte de a fi descoperită în timpul unor săpături recente la temelia clădirii colegiului medical Bellevue, care a trecut în proprietatea Universităţii din New York, după ce s-a hotărât să reconstruiască imobilul, relatează Wall Street Journal.
În prezent, capsula se află în posesia bacteriologului Martin Blaser, preşedintele Colegiului de Medicină de pe lângă Universitatea din New York, el descoperind că aceasta conţine organisme vii.

Potrivit publicaţiei americane, se crede că acestea sunt vechi mostre de spori ale bacteriei Bacillus aerogenes capsulatus, cunoscută şi ca Clostridium perfringens, datând din secolul al 19-lea. De asemenea, în capsulă au fost găsite şi date referitoare la cazuri de infectare cu respectiva bacterie, precum şi un flacon cu antidot împotriva ei.

Este cunoscut faptul că sporii acestei bacterii au fost prelevaţi de la un pacient în aprilie 1886. În prezent, oamenii de ştiinţă au de gând să compare genomul acestei vechi bacterii cu codul organismelor moderne pentru a stabili dacă între timp s-a produs vreo mutaţie.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mobilizare în SUA împotriva spectrului unei bacterii rezistente la toate antibioticele Autorităţile din domeniul sănătăţii din SUA îşi vor intensifica eforturile pentru a opri apariţia unor tulpini bacteriene rezistente la toate antibioticele, după recenta descoperire a unui pacient infectat cu o bacterie mutantă, insensibilă chiar şi la un antibiotic de ultimă instanţă, informează agenţia...
Ce trebuie sa stim despre infectia cu Clostridium Difficile? Infecția determinată de Clostridium difficile (ICD) – Ghid pentru public • Clostridium difficile este o bacterie care se întâlnește în intestinul a 1-3% din populația adultă; la cea mai mare parte nu se produc manifestări clinice deoarece existența florei intestinale obișnuite reușește să împiedice multiplicarea Clostridium difficile.
Prahova: Apă cu bacterii în oraşul Breaza; locuitorii, avertizaţi că apa nu este potabilă Apa distribuită pentru o parte dintre locuitorii oraşului Breaza nu este potabilă, în condiţiile în care, în urmă cu cinci zile, au fost depistate colonii de bacterii în probele prelevate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova, cetăţenii fiind avertizaţi, prin intermediul unor afişe, să folosească...
Adrian Streinu-Cercel: Medicamentele se utilizează numai dacă au indicaţii Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a subliniat miercuri că părinţii nu trebuie să le dea copiilor antibiotice fără să consulte un medic, susţinând că mulţi preferă să caute pe internet medicaţia care ar fi necesară în afecţiunea respectivă.
Anchetă în derulare după decesul a doi bebeluşi născuţi în Maternitatea Suceava Şeful Secţiei Obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Cristian Irimia, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi pentru AGERPRES că nu există o legătură de cauzalitate între decesul celor doi bebeluşi născuţi în maternitatea suceveană şi bacteria...
Nou antibiotic eficient în cazul unor bacterii rezistente la alte medicamente (studiu) Un nou tip de antibiotic, numit 'Teixobactin', eficient inclusiv contra unor bacterii care au dezvoltat rezistenţă la alte tratamente, a fost realizat de un colectiv de cercetători din Germania şi SUA, coordonat de profesorul Kim Lewis, de la Universitatea Northeastern din Boston, transmit EFE şi AFP...