Cele mai citite
 


Vâlcea: Dispensarul medical din Olăneşti, în pragul evacuării
vineri, 28 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din staţiunea Băile Olăneşti se află în situaţia de a fi evacuaţi din imobilul revendicat şi câştigat în instanţă de fostul proprietar, potrivit primarului localităţii, Ion Ciucă.
'De trei ani ne tot rugăm de proprietar să ne mai lase să funcţionăm acolo, dar de această dată ni s-a spus clar că trebuie să urgentăm plecarea. Eu sper să ne mai lase până la sfârşitul anului. Omul îşi doreşte să facă investiţii, este normal, nu contestă nimeni acest lucru', a declarat, joi, pentru AGERPRES, Ion Ciucă.

Imobilul în care funcţionează trei cabinete medicale a fost o casă naţionalizată pe care fostul proprietar a câştigat-o în instanţă în urma unui proces intentat statului român. În urmă cu trei ani, proprietarul a vândut imobilul omului de afaceri Nicolae Pătru, care i-a păsuit pe medicii din Olăneşti, nepretinzându-le nicio chirie.

'Acum nu se mai poate. Vreau să investesc, să fac ceva aici, mai ales că eu plătesc taxe şi impozite. Nu îi mai pot lăsa. Sincer, dacă aceşti doctori ar face consultaţii gratuite pentru cetăţeni, nu aş avea nimic împotrivă. Dar ei fac bani pe spinarea mea. S-a terminat, nu îi mai pot lăsa', a explicat Nicolae Pătru.

Pentru a rezolva situaţia, primarul din Olăneşti a spus că în prezent negociază un împrumut de 500.000 de lei pe care municipalitatea îl are în vedere pentru a achiziţiona un spaţiu de 150 de metri pătraţi la parterul unui bloc din localitate, unde să mute cabinetele medicale din imobilul lui Pătru.

'În prezent suntem în faza de a fi aprobat împrumutul la Comisia Naţională de Avizare a Imprumuturilor Interne', a conchis primarul Ion Ciucă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Dispensar modernizat cu finanţare guvernamentală Dispensarul comunei Fundu Moldovei a fost modernizat în urma unei investiţii în valoare de 320.000 de lei, a declarat, luni, deputatul PDL Dan Gospodaru.
Caraş-Severin: Comuna Caraşova a rămas fără medic de familie, dar şi fără dispensar Locuitorii comunei Caraşova au rămas, de la începutul anului fără doctor, dar şi fără dispensar, după ce singurul medic de familie ce a activat aici a renunţat la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin şi a închis dispensarul, imobil aflat în proprietatea sa.
Dispensar medical ridicat de voluntari olandezi în doar două săptămâni într-o comună din estul ţării Comuna Coloneşti din judeţul Bacău (estul ţării) are, începând de sâmbătă, un dispensar medical, construit în doar două săptămâni, de 23 de voluntari olandezi aparţinând organizaţiei ,,Werkgroep Zegveld", la iniţiativa Asociaţiei de caritate 'Betania' din Bacău şi în parteneriat cu primăria localităţii...
Colecţia de Istorie a Farmaciei a MNIT, în pericol de a fi evacuată din clădirea în care funcţionează Directorul Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei (MNIT), Carmen Ciongradi, a făcut luni apel către Primăria Cluj-Napoca să îşi exercite dreptul de preemţiune pentru a achiziţiona clădirea în care funcţionează Colecţia de istorie a Farmaciei, care este în pericol de evacuare.
Bacău: Dispensar comunal construit în mai puţin de două săptămâni de către 25 de voluntari olandezi Un grup de 25 de voluntari olandezi ai organizaţiei "Werkgroep Zegveld" au construit, la iniţiativa Asociaţiei de caritate "Betania" din Bacău şi în parteneriat cu primăria Motoşeni, clădirea unui dispensar medical în mai puţin de două săptămâni, unitatea devenind funcţională începând de miercuri pentru...
Conferinta Nationala de Medicina de Familie: Ziua Medicului de Familie 2012 „Medicina de familie - prioritatea sistemului sanitar, intre retorica si adevar. ” Societatea de Medicina de Familie Arad impreuna cu Societatea Nationala de Medicina Familiei si Universitatea de Vest “Vasile Goldis” Arad, cu sprijinul Patronatului Medicilor de Familie Arad si al Directiei de Sanatate Publica Arad, organizeaza in perioada 28-30 iunie 2012: Conferinta Nationala de...