Cele mai citite
 


România, în fruntea ţărilor europene în ceea ce priveşte prevalenţa bolilor pulmonare
sâmbătă, 8 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima ediţie a Conferinţei Naţionale 'Managementul bolilor pulmonare', care se desfăşoară vineri şi sâmbătă la Bucureşti, reuneşte medici din domeniul pneumologiei, medici de familie, internişti, rezidenţi, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor şi asociaţiilor de pacienţi cu sfera de activitate în domeniul pneumologiei sau conex.
Evenimentul, organizat ştiinţific sub egida Societăţii Române de Pneumologie, s-a impus pentru că problematica bolilor pulmonare necesită o abordare intensivă, a subliniat vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, prof. dr. Mihălţan.
"Este un mod de relansare a unui dialog pe problemele unei suferinţe multiple. Conferinţa îşi propune să devină un instrument de informare cu privire la importanţa diagnosticării precoce şi urmarea unui tratament adecvat. De asemenea, tratează cu interes problematica incidenţei crescute a bolilor pulmonare în România", a afirmat medicul.
Prima zi a conferinţei a fost dedicată relaţiei cu pacientul şi îşi propune să creeze un dialog comun între cele trei entităţi importante implicate în dezbaterea problematicii bolilor pulmonare în România: autorităţile cu responsabilitate în zona bolilor pulmonare /a programelor naţionale, asociaţiile de pacienţi ca reprezentanţi direcţi ai pacienţilor şi profesioniştii.
A doua zi a evenimentului este dedicată exclusiv profesioniştilor, tematica zilei concentrându-se în jurul importanţei diagnosticării precoce şi abordării unui management eficient în tratamentul bolilor pulmonare, a detaliat prof. dr. Mihălţan.
Cele mai importante afecţiuni ale bolilor pulmonare vor fi marcate prin şase sesiuni individuale, şi anume: boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), Astmul, Cancerul pulmonar, Situaţii particulare în managementul bolilor respiratorii cronice, Pneumonia şi micozele pulmonare, Tuberculoza.
În aceeaşi măsură, se doreşte marcarea rolului pe care îl are medicul de familie ca liant între pacient şi medicul pneumolog.
Date actuale legate de evoluţia BPOC, Dificultăţi în diagnosticul şi tratamentul astmului la copii, Managementul cancerului pulmonar, Impactul fumatului pasiv asupra dezvoltării pulmonare, Diagnostic şi tratament în pneumonia pneumococică, Erori în diagnosticul radiologic al tuberculozei, acestea sunt doar câteva dintre temele care vor fi dezbătute.
Conform statisticilor furnizate de OMS, România se situează în fruntea ţărilor europene în ceea ce priveşte prevalenţa bolilor pulmonare.
La nivel mondial, 300 de milioane de oameni suferă de astm iar, conform aceloraşi statistici, rata de mortalitate a bolii pulmonare obstructive cronice va creşte cu 30% în următorii zece ani, pentru ca, până în 2030, să ajungă a treia cauză de deces în lume.
În România, estimativ sunt 800.000 de persoane cu astm şi un milion de persoane cu BPOC, 4% - 6% prezentând apnee în somn, a precizat prof. dr. Florin Mihălţan. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mihălţan (Societatea Română de Pneumologie): 14% din persoanele de peste 40 de ani au boli obstructive (BPOC, astm) Dintre persoanele peste 40 de ani din România 14% au boli obstructive (BPOC, astm), a declarat vineri profesor dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, cu prilejul celei de-a patra ediţii a Conferinţei Managementul Bolilor Pulmonare.
Dr.Florin Mihălţan: 85% dintre pacienţii ce ajung la medic suferă de BPOC sau alte afecţiuni pulmonare Aproximativ 85% dintre persoanele ce ajung la medic suferă de BPOC, astm sau alte afecţiuni pulmonare, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Florin Mihălţan.
Incidenţa bolilor pulmonare este în creştere, arată Societatea Română de Pneumologie 300 de milioane de oameni suferă de astm la nivel mondial, conform statisticilor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), iar rata de mortalitate a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) va creşte cu 30% în următorii zece ani, se arată într-un comunicat de presă al Societăţii Române de...
Incidenţa bolilor pulmonare în România Previziuni alarmante Conform statisticilor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), la nivel mondial, 300 de milioane de oameni suferă de astm, iar rata de mortalitate a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) va creşte cu 30% în următorii zece ani. Astfel, până în anul 2030, BPOC va ajunge a treia cauză de...
Societatea Română de Pneumologie: România, în fruntea ţărilor europene în ceea ce priveşte prevalenţa bolilor pulmonare România se situează în fruntea ţărilor europene în ceea ce priveşte prevalenţa bolilor pulmonare, potrivit statisticilor furnizate de OMS, se arată într-un comunicat de presă al Societăţii Române de Pneumologie.
A IV-a Conferință Managementul Bolilor Pulmonare Pneumologia la granița cu alte specialități În fiecare an, în Uniunea Europeană, 1 din 8 decese este provocat de o boală respiratorie sau pulmonară și cel puțin 6 milioane de persoane ajung să se interneze într-un spital, din cauza unei astfel de afecțiuni, arată Fundația Europeană a Plămânilor.