Cele mai citite
 


Secretarul de stat în MJ Alina Bica: Strategia naţională anticorupţie se axează pe partea de prevenire
sâmbătă, 8 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei (MJ) Alina Bica a declarat, vineri, cu ocazia unui briefing cu reprezentaţii ambasadelor acreditate la Bucureşti, că strategia naţională anticorupţie se axează pe implementarea unor instrumente pe partea de prevenire a corupţiei, fiind o strategie proactivă.
"Nu sunt adepta testelor de integritate, dar existenţa lor ar putea să-i facă pe funcţionarii publici să se gândească mai bine la acţiunile lor", a spus Alina Bica.
Aceasta a vorbit şi despre confiscarea extinsă şi a arătat că un proiect de lege în acest sens va fi adoptat în cel mai scurt timp şi va permite confiscarea averilor dobândite ilicit.
"Noile reglementări introduc proceduri conform cărora dacă diferenţa dintre averea declarată şi cea reală este de peste 10.000 de euro se declanşează automat o procedură de verificare, existând o prevedere cum că Parchetul poate confisca diferenţa, e avere nejustificată, dacă se dovedeşte o infracţiune", a mai spus secretarul de stat.
La întâlnirea cu ambasadorii a mai luat cuvântul şeful departamentului Schengen din Ministerul Administraţiei şi Internelor Marian Tutilescu, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat şi secretarul general adjunct în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului Ioana Lazăr.
Briefingul cu reprezentanţii ambasadelor a fost organizat în cooperare cu Centrul Naţional de Integritate, prin Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, din partea căruia a participat şi a moderat discuţiile directorul coordonator, Alexandru Cumpănaşu.
MJ a organizat pe tema strategiei naţionale anticorupţie consultări şi dezbateri publice la nivelul celor cinci platforme de cooperare: Platforma autorităţilor independente şi a instituţiilor anticorupţie, Platforma administraţiei publice centrale, Platforma administraţiei publice locale, Platforma mediului de afaceri şi Platforma societăţii civile.AGERPRES/(AS-Daniel Alexandru Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS va începe consultările pentru noul proiect de lege a sănătăţii şi pachetul de servicii de bază Ministerul Sănătăţii va demara în perioada următoare o serie de consultări pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, dar şi pentru revizuirea pachetului de servicii de bază acordat asiguraţilor, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei...
E. Nicolăescu: Noul proiect de lege a sănătăţii nu-şi propune decât înlocuirea actualului management cu politrucii portocalii Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a criticat joi, într-o conferinţă de presă, intenţia Ministerului Sănătăţii de a modifica actuala Lege a sănătăţii, susţinând că prin noile reglementări nu se urmăreşte decât înlocuirea actualului management al instituţiilor sanitare cu "politruci portocalii".
Comunicat de presă - Executiv INFORMAŢIE DE PRESÃ
Proiect de lege privind măsuri de prevenire şi control al tuberculozei, lansat în dezbatere publică Bolnavii cu tuberculoză multidrog rezistentă cu risc crescut de abandon terapeutic ar putea beneficia de consiliere psihologică specifică dacă proiectul de lege privind măsurile de prevenire şi control al tuberculozei va fi susţinut şi adoptat de parlamentari în cadrul programului de cooperare elveţiano-român...
Raed Arafat: Rezidentul va putea reclama problemele din centrul de rezidenţiat sub protecţia anonimatului Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a anunţat că medicul rezident va putea face o evaluare anuală a centrului de rezidenţiat în care se pregăteşte, sub protecţia anonimatului, iar în cazul existenţei unor probleme grave, centrul respectiv poate pierde acreditarea.
Dr.Raed Arafat: Activitatea de voluntariat în România nu este pe deplin înţeleasă şi încurajată Activitatea de voluntariat în România nu este pe deplin înţeleasă şi încurajată, în condiţiile în care există un mare potenţial uman care ar putea fi mult mai bine pus în valoare, a declarat, marţi, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, la lucrările conferinţei naţionale "Anul...