Cele mai citite
 


Tulcea: Sume suplimentare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă
sâmbătă, 8 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea a fost suplimentat cu 1,8 milioane de lei de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), după ce în primul semestru numărul consultaţiilor şi tratamentelor acordate pacienţilor a depăşit plafonul stabilit iniţial.
Directorul SJU, Ion Popescu, a prezentat vineri, într-o conferinţă de presă, demersurile făcute la nivel naţional pentru reforma în sănătate, subliniind importanţa tratamentului ambulatoriu, astfel încât în unităţile spitaliceşti să ajungă doar cazurile cu adevărat importante.
''Circa 70% din pacienţii noştri sunt urgenţe, iar reducerea numărului de paturi din unitate nu ne-a afectat activitatea, deşi unele cadre medicale s-au temut că pacienţii vor fi obligaţi să stea câte doi în pat. Sistemul de taximetrie cu Ambulanţa s-a limitat foarte mult, iar cei care vin fără bilete de trimitere, fără să fie urgenţe şi ajung la spital chiar la ore nepotrivite nu mai sunt acum internaţi obligatoriu şi sunt nevoiţi să stea în sala de aşteptare a Unităţii de Primire Urgenţe a SJU, lucru extrem de neplăcut atât pentru pacienţi, cât şi pentru personal'', a declarat Ion Popescu.
El şi-a exprimat speranţa ca sistemul co-plăţii să fie pus în funcţiune cât mai curând, astfel încât la medicii de familie să ajungă doar cazurile reale.
Ion Popescu a spus că până la sfârşitul lunii cea mai mare unitate spitalicească din judeţ va primi 750.000 de lei din partea Consiliului Judeţean (CJ) pentru utilităţi.
''În şedinţa din această lună a Consiliului, SJU va mai primi 750.000 de lei pentru utilităţi şi urmează ca până la finele anului să mai primim o diferenţă'', a afirmat Ion Popescu.
Încă de la sfârşitul lunii trecute, era cunoscut faptul că SJU are nevoie de 2,8 milioane de lei pentru a-şi achita datoriile către furnizorii de servicii, până la finalul anului. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Tulcea: Ambulanţa transportă zilnic până la zece copii la spitalul din Constanţa Ambulanţele tulcene transportă chiar şi zece copii pe zi la Constanţa, după ce activitatea secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost suspendată temporar în urmă cu o lună, autorităţile medicale sperând ca anul acesta spitalul să ajungă de categoria a II-a.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Tulcea: Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă, în creştere cu peste 20% faţă de cel din 2014 Bugetul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), a crescut anul acesta cu peste 20% faţă de cel de anul trecut, potrivit directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Eugenia Vasile.
Tulcea: Situaţie financiară critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sumele alocate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu, de la începutul acestui an, sunt comparabile cu cele alocate anul trecut.
Ialomiţa: Spitalul de Urgenţă din Slobozia a preluat parţial personalul spitalului de la Ţăndărei Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia au decis preluarea unui număr de 20 de cadre medicale şi personal de îngrijire de la Spitalul municipal Ţăndărei, recent desfiinţat pentru a fi transformat în cămin de bătrâni.