Cele mai citite
 


Tulcea: Suspiciune de infectare cu antrax a unui tânăr
sâmbătă, 8 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tânăr din comuna Casimcea a fost internat vineri în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, fiind suspectat de infectare cu antrax.
Băiatul, în vârstă de 25 de ani, din satul Corugea, a consumat carnea unui animal sacrificat în urmă cu aproape o săptămână în curtea unui prieten din aceeaşi localitate.
''Din păcate, foarte multe persoane din mediul rural sacrifică animale fără a informa şi medicul veterinar, expunându-se astfel unor riscuri. De data aceasta însă animalele din gospodăria în care s-a sacrificat bovina săptămâna trecută erau crotaliate, în primăvară ele fiind vaccinate anti-cărbunos. Noi am sechestrat astăzi carnea din care a consumat tânărul şi aşteptăm rezultatele analizelor care se vor efectua în laboratorul nostru pentru a confirma sau infirma suspiciunea'', a declarat vineri pentru AGERPRES directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare, Marilena Tertiş.
Niciuna dintre autorităţile medicale ale judeţului nu a putut fi contactată pentru a menţiona care ar putea fi cauza suspiciunii de antrax la tânărul din satul Corugea, în condiţiile în care toate animalele din gospodăria în care s-a sacrificat bovina săptămâna trecută sunt crotaliate şi vaccinate.
''Deocamdată este doar o suspiciune. Autorităţile medicale consultă în momentul de faţă familia tânărului care a fost internat astăzi (n.r. vineri) în spital şi cea a proprietarului animalului care se pare că este bolnav. Aşteptăm mâine, sâmbătă, rezultatele analizelor pentru confirmarea sau infirmarea suspiciunii'', a declarat pentru AGERPRES prefectul judeţului, Vasile Gudu.
Acesta a dat asigurări că starea tânărului care se află în prezent la secţia Terapie Intensivă a SJU este stabilă în momentul de faţă.
Antraxul este o boală infecţioasă acută ce afectează animalele şi care se poate transmite şi la om, ultimele cazuri de acest gen fiind semnalate în judeţul Tulcea în urmă cu aproximativ 11 ani. Boala poate fi fatală. AGERPRES/(AS - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Suspiciuni de antrax cutanat menţinute la doi tineri, deşi DSV infirmă prezenţa antraxului la animale Tânărul tulcean, în vârstă de 25 de ani, internat vineri în spital cu suspiciune de antrax este în comă iar un consătean de-al lui cu simptome de antrax cutanat se află în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) sub supraveghere medicală.
Tulcea: Unul dintre tinerii internaţi cu suspiciune de antrax a murit Tânărul de 25 de ani, internat în spital la sfârşitul săptămânii trecute cu suspiciunea de antrax cutanat, a murit duminică seara, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Suspiciune de infectare cu antrax la un bărbat internat la Iaşi Un bărbat în vârstă de 82 de ani este suspectat că ar fi infectat cu antrax şi se află internat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sf. Parascheva' din Iaşi la secţia Izolare din cadrul secţiei de Terapie Intensivă, a informat luni pentru AGERPRES prof.univ.dr. Carmen Dorobăţ, managerul spitalului.
Tulcea: Cauza îmbolnăvirii de trichineloză a trei persoane din Deltă nu poate fi confirmată de medicii veterinari Cei doi bărbaţi din satul Sfântu Gheorghe din Delta Dunării, internaţi la finele săptămânii trecute în spitalul din Tulcea cu suspiciunea de trichineloză, au fost externaţi, dar carnea porcului mistreţ pe care ar fi consumat-o aceştia nu a mai fost găsită de medicii veterinari, Garda de Mediu a Rezervaţiei...
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
„Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină” Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” a organizat vineri, 6 noiembrie, la sediul instituției, o conferință de presă dedicată închiderii proiectului „Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină”- proiect POSDRU/189/2.1/G/155733. Proiectul...