Cele mai citite
 


Vrancea: Farmaciştii spun că taxa de clawback este mult prea mare
sâmbătă, 8 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciştii din judeţul Vrancea spun că taxa de clawback - de 33% - aplicată producătorilor este mult prea mare, ceea ce ar putea duce la diminuarea cantităţii de medicamente.
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Vrancea, Fevronia Stoica, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Vrancea, că în alte ţări ca Italia sau Croaţia valoarea acestei taxe este de 3%.
''Taxa clawback mai există şi în alte ţări europene şi este de fapt o contribuţie a producătorilor de medicamente la sistemul de sănătate şi de la procentele de 2, 3% care sunt în Uniunea Europeană, de exemplu în Croaţia, Italia, Polonia, această taxă e de 3%. Acest lucru nu înseamnă o impozitare a cifrei de afaceri, ci este vorba de o diferenţă între cam cât este nevoie de produsul respectiv pe piaţa românească în acel an şi ce depăşeşte. Într-un fel, taxa de clawback ar avea rolul de a reglementa consumul de medicamente, dar valoare de 33% este mult prea mare. Chiar vorbeam cu unii producători care spuneau că nu mai fac autorizaţia de punere pe piaţă ori vor veni cu cantităţi infime, încât pacienţii nu vor mai avea acces la medicamente. Este o taxă foarte mare'', a declarat Fevronia Stoica.
Aceasta a precizat că, în ultima perioadă, nu mai puţin de cinci farmacii din oraş au vândut licenţa către marile lanţuri din domeniu. AGERPRES/(AS - Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Secăşan:Din taxa clawback pentru medicamente s-a colectat doar 30%, în primul trimestru din 2012 Din taxa clawback pe care producătorii, importatorii şi distribuitorii de medicamente trebuiau să o plătească statului în primul trimestru al acestui an s-a colectat doar aproximativ 30%, a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Comisiei pentru sănătate publică din Senat, dr. Iosif Secăşan.
România pe penultimul loc la consumul de medicamente în UE Sistemul de sănătate al României a regresat pe penultima poziţie dintr-un grup de 33 de ţări europene studiate, relevă raportul anual al 'EU Consumer Healthcare Index ', au precizat reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), luni, într-o conferinţă de presă...
Dr. Călin Alexandru: Taxa clawback trebuie văzută ca o formulă de menţinere a creşterii consumului de medicamente Ultimele luni au arătat că aplicarea taxei clawback duce la un nivel foarte ridicat pentru producători, ajungând să fie nesustenabilă, a afirmat, joi, într-o dezbatere privind prescripţia electronică, Călin Alexandru, director în Direcţia de Asistenţă Medicală din Ministerul Sănătăţii.
ARPIM şi APMGR avertizează că medicamentele ieftine ar putea să dispară de pe piaţă Medicamentele cu preţuri între 25-30 lei ar putea să dispară de pe piaţă din cauza taxei clawback şi a faptului că sunt nerentabile pentru producători, a declarat joi într-o conferinţă de presă preşedintele APMGR Dragoş Damian, care a precizat că este vorba de medicamente care acoperă toate ariile terapeutice...
APMGR consideră că taxa clawback nu poate fi o soluţie pentru finanţarea introducerii de noi medicamemte Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) consideră că taxa clawback nu poate fi o soluţie pentru finanţarea introducerii de noi medicamente în sistemul de decontare, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.
ARPIM: Noua taxă clawback ar putea aduce pierderi de peste 800 milioane lei pieţei farmaceutice Noua taxă clawback ar putea aduce pierderi de 842 de milioane de lei pieţei farmaceutice, ceea ce înseamnă o scădere a pieţei cu 30%, relevă un studiu de impact prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, de reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).