Cele mai citite
 


Argeş: Doar jumătate dintre şcoli au autorizaţii sanitare
vineri, 28 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar jumătate dintre unităţile de învăţământ din judeţul Argeş au autorizaţii sanitare de funcţionare, cu doar două săptămâni înainte de începerea noului an şcolar
Din datele prezentate de ISJ Argeş reiese că din cele 603 unităţi de învăţământ, doar 315 au autorizaţii sanitare de funcţionare. În alte 129 de cazuri, procesul de autorizare este încă în derulare, în timp ce 159 de şcoli au şanse reduse de a obţine avizul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Potrivit inspectorului şcolar general, Gabriel Bratu, cele mai mari probleme se înregistrează în mediul rural, în localităţile în care nu există sisteme de alimentare cu apă şi canalizare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Aproape 60 de unităţi de învăţământ, fără autorizaţii sanitare Aproape 60 de unităţi de învăţământ din judeţul Caraş-Severin vor începe şi în acest an şcoala fără a deţine autorizaţii sanitare de funcţionare.
Neamţ: Zeci de şcoli, fără autorizaţii sanitare şi de securitate la incendiu Zece la sută din şcolile din judeţul Neamţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare sau de securitate la incendiu, potrivit unei situaţii ce a fost prezentată, marţi, în Colegiul Prefectural, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Vaslui: Controale ale Direcţiei de Sănătate Publică în toate şcolile din judeţ Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui vor efectua până la sfârşitul lunii verificări în şcoli, internate şi cabinete medicale şcolare pentru a urmări cum sunt asigurate activităţile şcolare, dar şi cum se desfăşoară asistenţa medicală, inclusiv imunizările obligatorii...
Vrancea: Peste 30 de şcoli, fără autorizaţie sanitară O unitate de învăţământ din Vrancea a primit o amendă de 800 de lei în urma controalelor derulate de inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea în primele săptămâni din septembrie.
Olt: Peste 20% dintre şcolile şi grădiniţele din judeţ nu îndeplinesc condiţiile pentru autorizarea sanitară Peste 20% din şcolile şi grădiniţele din Olt vor funcţiona fără autorizaţie sanitară, potrivit unui raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din judeţ dat publicităţii marţi, în care se menţionează că 62 astfel de unităţi nu au sursă de apă potabilă.
Mehedinţi: Peste 60% dintre unităţile şcolare nu deţin autorizaţii sanitare de funcţionare Din numărul total de 235 de unităţi şcolare din judeţul Mehedinţi, 145, ceea ce reprezintă aproximativ 60% din acesta, nu au autorizaţii sanitare de funcţionare din cauza neasigurării condiţiilor obligatorii, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean...