Cele mai citite
 


Guvernul ungar intenţionează să extindă 'taxa de chips' şi pentru cafea şi berea aromatizată
luni, 10 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea, Ce mancam?
 

Guvernul ungar al conservatorului Viktor Orban intenţionează să extindă şi pentru cafea şi berea aromatizată noua sa taxă pe produsele foarte sărate sau foarte dulci, botezată 'taxa pe chipsuri', potrivit unui proiect de lege publicat vineri online de săptămânalul economic HVG, preluat de AFP şi MTI.

'Guvernul vrea să colecteze 250 de forinţi /0,86 euro/ per kilogram de cafea, 35 de forinţi /0,12 euro/ per litru de bere şi 100 de forinţi /0,34 euro/ pentru un litru de suc acidulat', conform sursei citate. Până la ora difuzării ştirii, serviciile guvernului nu au putut fi contactate pentru a comenta această informaţie.

'Berea cu aromă de portocale, cu lămâie sau grepfrut şi sucurile cu lichior conţinând zahăr sunt foarte atractive pentru tineri şi facilitează acomodarea cu alcoolul', potrivit jurnalului. În ceea ce priveşte cafeaua, aceasta este considerată 'rea pentru sănătate'.

Ungaria a introdus la 1 septembrie o nouă taxă pe biscuiţii săraţi sau dulci, băuturile energizante şi prăjiturile preambalate. Obiectivul declarat al guvernului este de a modifica obiceiurile alimentare ale ungarilor, care consumă prea multe grăsimi, sare şi zahăr, şi de a lupta împotriva bolilor care derivă din aceste obiceiuri, precum obezitate.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Proiect de lege care ar putea creşte preţul alimentelor nesănătoase Preşedintele onorific al Federaţiei de Nutriţie, Boli Metabolice şi Diabet, Nicolae Hâncu, pregăteşte împreună cu doi parlamentari clujeni o iniţiativă legislativă care ar putea mări preţul alimentelor considerate nesănătoase, ca o măsură de descurajare a populaţiei în consumarea lor.
În Ungaria a intrat în vigoare o controversată taxă fast-food O lege controversată care instituie taxe pe produsele nesănătoase, cu un conţinut ridicat de sare sau zahăr, supranumită 'taxa pe chipsuri', a intrat joi în vigoare în Ungaria, relatează France Presse.
Ungaria: 'Taxa pe grăsimi' a adus la buget 178 milioane de euro de la introducerea ei, în 2011 Veniturile obţinute din aşa-zisa 'taxă pe grăsimi' totalizează peste 55 de miliarde de forinţi (178 milioane de euro) de la introducerea ei în Ungaria, a relatat joi cotidianul Magyar Nemzet, preluat de agenţia ungară de presă MTI.
Nicolăescu, despre taxa clawback: Până la sfârşitul anului ar trebui să avem forma unui proiect de lege Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat luni că până la finalul lunii decembrie va exista un proiect de lege în ceea ce priveşte taxa clawback.
Spitalele britanice solicită taxă pe produsele îndulcite furnizate în unităţile spitaliceşti Spitalele britanice vizează introducerea unei taxe pentru cafeaua şi alimentele furnizate în incinta acestora, în vederea combaterii problemei tot mai serioase a obezităţii, a anunţat luni şeful Serviciului public de sănătate britanic (NHS), preluat de AFP.
Marea Britanie vrea să combată obezitatea printr-o taxă pe zahăr Guvernul britanic a lansat joi o strategie destinată combaterii obezităţii infantile prin taxarea companiilor care vând băuturi răcoritoare care conţin zahăr, urmând ca banii să fie investiţi în programe care încurajează activitatea fizică şi dieta echilibrată pentru şcolari, informează Reuters.