Cele mai citite
 


Iaşi: A patra ediţie a Crosului Inimii
luni, 10 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea de-a patra ediţie a 'Crosului Inimii', eveniment care are ca scop conştientizarea populaţiei asupra riscului bolilor cardiovasculare - principala cauză de deces în România - şi promovarea unei vieţi sănătoase prin sport, va fi organizată duminică, în Parcul Copou, de la ora 10,00, cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii.
Ovidiu Mitru, preşedintele Societăţii Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI) susţine că crosul se adresează tuturor categoriilor de vârstă, iar în anii precedenţi au alergat peste 200 de participanţi. Pe lângă desfăşurarea efectivă a crosului, voluntarii SSMI vor fi în parc şi vor măsură tensiunea arterială, vor da un pahar cu apă şi vor împărţi mii de pliante despre prevenţia bolilor cardiovasculare tuturor trecătorilor din Parcul Copou.
Conform sursei, crosul se va desfăşura în mai multe etape, adaptându-se numărul de ture în funcţie de vârsta şi sexul participanţilor şi acordând premii pentru fiecare dintre aceste categorii.
'Ziua Mondială a Inimii a fost creată în vederea conştientizării populaţiei cu privire la numărul deceselor anuale din cauza afecţiunilor cardiovasculare, aceste afecţiuni fiind cauză principală de deces. Rolul nostru este acela de a face cunoscut faptul că aproape 80% din bolile cardiovasculare pot fi prevenite prin renunţarea la fumat, sedentarism şi alimentaţie necorespunzătoare, motiv pentru care aşteptăm un număr cât mai mare de participanţi cărora să le verificăm valoarea tensiunii arterială şi indicele de masa corporală', a precizat Ovidiu Mitu. AGERPRES/(AS, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Maria Dorobanţu: Mesajul de Ziua Mondială a Inimii - să avem grijă de inima noastră zi de zi Societatea Română de Hipertensiune organizează în fiecare an, pe 29 septembrie, de Ziua Mondială a Inimii, campania naţională "Viteza ucide...nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială".
Ziua mondială a inimii Începând cu anul 2000, la 29 septembrie este marcată Ziua mondială a inimii, la iniţiativa Federaţiei Mondiale a Inimii şi sub patronajul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi al UNESCO.
Ziua Mondială a Inimii 29 septembrie 2013 - Grijă pentru inima noastră zi de zi, nu doar într-o zi iua Mondială a Inimii este sărbătorită în fiecare an pe 29 septembrie la iniţiativa World Heart Organization. Potrivit instituţiei, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces din lume, anual înregistrându-se 17,3 milioane de decese. Numărul acestora este în continuă creştere, motiv pentru...
Ziua Mondială a Inimii, marcată sâmbătă prin activităţi organizate în Parcul Herăstrău Fundaţia Română a Inimii (FRI), împreună cu Societatea Română de Cardiologie, marchează sâmbătă, în Capitală, Ziua Mondială a Inimii.
Ziua Mondială a Inimii Bolile cardiovasculare pot fi prevenite - acesta este mesajul specialiştilor, optimizând stilul de viaţă, în principal alimentaţie echilibrată, activitate fizică zilnică, fară fumat şi odihnă adecvată.
Ziua mondială a inimii La 29 septembrie este celebrată Ziua mondială a inimii având drept scop creşterea gradului de informare al populaţiei globului asupra factorilor de risc în apariţia bolilor cardiovasculare, în prezent responsabile pentru 17,3 milioane de decese pe an. Până în 2030 se estimează că această cifră va creşte...