Cele mai citite
 


Japonia: 360.000 de copii din regiunea Fukushima, supuşi examinării tiroidei
luni, 10 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Endocrinologie
 

Prefectura japoneză Fukushima, unde a avut loc în luna martie cel mai grav accident nuclear de după Cernobâl, a început duminică examinări medicale cu ultrasunete, ce vor avea loc în cazul a 360.000 copii cu vârsta până la 18 ani, pentru a verifica dacă radiaţiile au provocat sau nu probleme la tiroidă, informează France Presse şi Kyodo.

Mulţi părinţi au cerut acest tip de examinare, folosind exemplul dezastrului de la Cernobâl din 1986.

După accidentul de la Fukushima, locuitorii din zonele învecinate au suferit numeroase disfuncţii tiroidiene.

Un studiu neoficial, realizat de medici din regiunea Fukushima, a relatat că zece dintre cei 130 de copii examinaţi aveau probleme hormonale şi sufereau de disfuncţii ale glandei tiroide. Medicii au precizat că, în acest stadiu, nu pot stabili o legătură certă între problemele de sănătate ale acestor zece copii şi accidentul de la Fukushima.

Potrivit Kyodo, administraţia locală intenţionează să examineze mai întâi 4.908 de copii care trăiesc în imediata apropiere a centralei nucleare, iar apoi să finalizeze procesul până în martie 2014, potrivit oficialităţilor. Copiii vor fi supuşi unor examinări la fiecare doi ani, până la vârsta de 20 de ani, iar după aceea controalele vor fi efectuate la fiecare cinci ani pe tot parcursul vieţii lor.

Kyodo precizează că este vorba de un demers fără precedent în lume.AGERPRES/ (Adriana Doicaru)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Japonia: Urme de iod radioactive, în glanda tiroidă a copiilor de la Fukushima Urme de elemente radioactive au fost detectate în glanda tiroidă a 45% din copiii din Fukushima şi împrejurimile centralei nucleare, grav avariată de cutremurul şi tsunami de la 11 martie, au anunţat joi surse oficiale locale, citate de AFP.
Japonia: 26 de cazuri de cancer al tiroidei confirmate şi alte 32 probabile la copii din zona Fukushima Un studiu despre impactul radiaţiilor produse în urma catastrofei de la Fukushima asupra locuitorilor prefecturii în care este situată centrala atomică a relevat că 26 de minori sunt bolnavi de cancer al tiroidei şi alţi 32 sunt suspectaţi că ar avea aceeaşi maladie, fără a se stabili însă cu precizie...
Efectele dezastrului de la Cernobâl asupra sănătăţii continuă să se facă simţite Copiii şi tinerii care au consumat lapte şi produse lactate contaminate în perioada imediat următoare exploziei de la Cernobâl pot fi predispuşi la cancer tiroidian la bătrâneţe, relevă un studiu publicat de Institutul Naţional american de Oncologie, relatează NY Times.
Fukushima: 18 cazuri de cancer de tiroidă confirmate la minori Un studiu privind impactul radiaţiilor catastrofei nucleare de la Fukushima asupra locuitorilor din regiunea unde se află centrala atomică indică faptul că 18 minori au cancer de tiroidă, dar legătura dintre aceste cazuri şi accidentul nuclear nu a fost confirmată, relatează AFP.
Fukushima: ONU recunoaşte potenţialul risc de cancer tiroidian în rândul minorilor Incidenţa cancerului nu va creşte, 'probabil', în Japonia, după accidentul nuclear de la Fukushima din 2011, semnalează un nou studiu al ONU. Acesta recunoaşte însă posibilitatea unei creşteri a riscului de cancer de tiroidă în rândul copiilor expuşi în mai mare măsură la radiaţii, transmite EFE.
Prof. dr. C. Dumitrache: România nu este afectată de radiaţiile din Japonia; iodura de potasiu nu trebuie luată România nu poate fi afectată de norul radioactiv din Japonia, distanţa faţă de ţara noastră fiind foarte mare, a declarat prof. dr. Constantin Dumitrache, şef de clinică la Institutul Parhon. În context, acesta a precizat că excesul de iod poate avea efecte nedorite pentru organism.