Cele mai citite
 


Peste 2.000 de vizitatori la Târgul de cariere în alb
luni, 10 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 2.000 de persoane au vizitat, în cele două zile de desfăşurare (8 şi 9 octombrie), Târgul "Cariere în Alb", organizat la Facultatea de Medicină din Bucureşti, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, Constantin Covaliu din partea organizatorilor.
La târg au fost 25 de expozanţi, 70% pentru recrutare de forţă de muncă şi 30% pentru edituri, limbi străine, o bancă de servicii pentru medici.
"Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite de Germania, Marea Britanie, ţările nordice, Spania, Irlanda, Austria, cei mai căutaţi fiind, desigur, medicii", a subliniat Constantin Covaliu.
El a precizat că, săptămâna viitoare, târgul va fi organizat în Ungaria, iar în noiembrie ar veni în România, în Transilvania.
Iniţiată de o echipă de tineri studenţi şi absolvenţi de medicină, ideea târgului 'Careers in White" a pornit în 2008, iar întreg proiectul a demarat cu prima ediţie în toamna anului 2009.
Conceptul de "Careers in White" s-a dezvoltat pe ideea promovării programelor educaţionale şi a ofertelor de locuri de muncă ce vin să susţină cadrele medicale în dezvoltarea carierei şi în evoluţia lor profesională, şi nu exclusiv în găsirea unui loc de muncă.
În numai doi ani, "Careers in White" a evoluat semnificativ, organizând peste 30 de evenimente până în vara anului 2011, fiind prezent în peste 20 de oraşe din România, Bulgaria şi Ungaria.
Târgul "Cariere în Alb" reuneşte peste 20 de expozanţi, care oferă un total de aproximativ 8.000 de locuri de muncă în întreaga Europă, oferte de educaţie, servicii şi produse pentru profesioniştii din domeniul medical.
Ideea organizării acestui eveniment a pornit de la dorinţa de informare şi deschidere a pieţei locurilor de muncă în domeniul medical din România. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Târg de cariere pentru personalul medical Târgul de cariere, educaţie, servicii şi produse pentru profesioniştii din domeniul sanitar din Europa "Cariere în Alb" va fi prezent în această toamnă în 17 oraşe din România, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia, se arată într-un comunicat remis presei de organizatori.
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Frankfurter Rundschau: Nici urmă de valuri de imigranţi români şi bulgari de la 1 ianuarie în Germania Un val de plecări către locuri de muncă în Germania nu este de sesizat în România şi Bulgaria: avioanele, autobuzele şi trenurile către nord-vestul continentului nu au fost mai pline ca în alte dăţi înainte sau după Anul Nou, odată cu ridicarea definitivă a restricţiilor asupra accesului pe piaţa forţei...
Peste 4.000 de locuri de muncă pentru medicii români în străinătate Locuri de muncă permanente, dar şi temporare, salarii de la 3.000 de euro în sus sau chiar de 2.000 de lire sterline pe săptămână, oportunităţi de dezvoltare profesională excelente, cursuri de limbă străină pentru familie, asistenţă în procesul de relocare sunt doar câteva dintre avantajele oferite de...
MB: Personalul medical românesc, cel mai căutat pentru a ocupa locurile vacante din NHS Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) recrutează medici, asistente medicale şi neonatologi din România, pe fondul unei penurii severe de studenţi la specializarea asistenţă medicală, relatează Huffington Post.
Deutsche Welle: Germania se teme de valul de medici migranţi din estul Europei Peste un milion de angajaţi din statele recent intrate în UE se vor îndrepta către Germania, în căutarea de condiţii mai bune de viaţă şi muncă, de la 1 mai, când această ţară îşi va deschide complet frontierele, informează Deutsche Welle. Potrivit unui material publicat pe pagina web în limba spaniolă...