Cele mai citite
 


Turcia îşi prelungeşte cu un an comandamentul de la Kabul
luni, 10 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Turcia a decis să îşi prelungească cu un an comandamentul asupra forţelor de menţinere a păcii ale NATO de la Kabul, a anunţat vineri Ministerul turc de Externe, citat de France Presse.
Turcia şi-a asumat comandamentul forţelor NATO din Afganistan /ISAF/ pentru regiunea Kabul de la 1 noiembrie 2009, după o primă experienţă de opt luni în 2007.

'Ţinând cont de importanţa specială a Afganistanului pentru Turcia şi de rolul central jucat de Comandamentul regional de la Kabul /RCC/ în instaurarea securităţii şi stabilităţii în Afganistan, Turcia a decis că armata turcă îşi va prelungi comandamentul RCC pentru un an, până la 1 noiembrie 2012', potrivit comunicatului ministerial.

Turcia, singurul membru NATO cu populaţie majoritar musulmană, dispune actualmente de circa 1.800 de soldaţi în Afganistan, care, contrar faţă de restul militarilor ISAF, nu participă la lupte, însă sunt implicaţi în misiuni de patrulare. Ankara refuză să lupte împotriva insurgenţilor islamişti din Afganistan pentru a nu răni credincioşi musulmani dintr-o ţară cu care ea întreţine legături istorice strânse şi preferă antrenarea trupelor locale, ajutorul la reconstrucţie şi ajutorul sanitar.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mircea Duşa: Am încurajat medicii militari găsească noi concepte privind politicile sanitare în domeniu Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat miercuri, în deschiderea celei de-a XIX-a ediţii a Congresului Internaţional de Comunicări Ştiinţifice pentru Studenţi, Tineri Medici şi Farmacişti 'Marisiensis' de la Târgu Mureş, că în contextul schimbării situaţiei de securitate din vecinătatea...
Afganistan: Armata SUA a recuperat un medic american răpit de talibani Armata SUA a recuperat un medic american răpit, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate duminică împotriva talibanilor în estul Afganistanului, a anunţat ISAF, forţa armată a NATO din această ţară, transmite AFP.
Turcia îi primeşte cu braţele deschise pe medicii şomeri greci Ankara, 28 oct /Agerpres/- Ministrul turc al sănătăţii, Mehmet Muezzinoglu, i-a invitat luni pe cei 7.000 de medici greci care nu au un loc de muncă şi se gândesc la emigrare să vină să lucreze în Turcia, transmite agenţia EFE.
Armata americană, acuzată că a distrus probe privind atacul asupra spitalului MSF din Afganistan Un tanc american a intrat în ruinele spitalului din Afganistan distrus într-un atac aerian la 3 octombrie, stârnind îngrijorări că armata SUA a vrut astfel să elimine dovezi în cazul unei eventuale anchete privind comiterea unei crime de război, a relatat joi The Guardian în pagina sa online.
Afganistan: Raportul american despre raidul asupra unui spital este un "catalog de erori" (MSF) Raportul prezentat miercuri de armata americană în legătură cu raidul asupra unui spital al organizaţiei Medici Fără Frontiere (MSF) din Afganistan, care a făcut 30 de morţi la începutul lunii octombrie, este un "uluitor catalog de erori" comise de trupele americane, a apreciat organizaţia neguvernamentală...