Cele mai citite
 


Şefa AmCham, Alexandra Gătej, şi consilierul de stat Andreea Paul-Vass, numite co-preşedinţi ai CoNaCo
luni, 10 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Camerei de Comerţ Americane (AmCham) în România, Alexandra Gătej, şi consilierul de stat Andreea Paul-Vass au fost desemnate, vineri, co-preşedinţi ai Consiliului Naţional de Competitivitate (CoNaCo) înfiinţat de Guvern, se arată într-un comunicat transmis de consilierul premierului Boc, la solicitarea AGERPRES.
"Astăzi au fost numiţi cei doi co-preşedinţi la conducerea Consiliului, dna Andreea Paul (Vass), din partea mediului public, iniţiatoarea acestui proiect, şi dna Alexandra Gătej, preşedinta Camerei de Comerţ Americane în România, ca reprezentantă a mediului privat", se arată în comunicatul consilierului de stat Andreea Paul-Vass.
De asemenea, urmează să se stabilească, pentru fiecare domeniu, câte doi raportori, delegaţi ai mediului privat, respectiv public, responsabili de centralizarea informaţiilor şi de organizarea fiecărei secţiuni a viitoarei Strategii Naţionale de Competitivitate, pe care trebuie să o elaboreze CoNaCo până la finalul acestui an.
"Caracterul pragmatic al participanţilor şi al instituţiei s-a manifestat chiar de la prima întrevedere: până la următoarea întrunire vor fi transmise şi centralizate toate propunerile de principii care vor sta la baza Strategiei Naţionale de Competitivitate şi va fi trasată structura Strategiei - document programatic al competitivităţii în România", se mai arată în comunicat.
Vineri, la Palatul Victoria, a avut loc prima şedinţă a CoNaCo, structură constituită printr-un memorandum adoptat miercuri de Guvern.
La şedinţă au participat "peste 60 de reprezentanţi ai elitelor mediului academic, privat şi public", menţionează co-preşedintele CoNaCo Andreea Paul-Vass.
"Efortul comun şi voluntar al acestui forum trilateral are la bază ambiţia recuperării decalajului de competitivitate a României faţă de restul ţărilor europene. Fără competitivitate nu se poate vorbi de o politică de bunăstare şi de eficienţă pe termen lung. (...) Experienţa ne-a arătat că o politică pro-competitivitate este o politică inteligentă. De aceea, obiectivul major al CoNaCo este elaborarea Strategiei Naţionale de Competitivitate a României 2012-2020 până la sfârşitul acestui an", se precizează în comunicatul transmis de consilierul de stat.
Alexandra Gătej a ocupat anterior şi funcţia de consilier prezidenţial însă a demisionat pe 31 decembrie 2010, după ce presa a făcut publică o adeverinţă de necolaborare cu fosta Securitate eliberată de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) pe numele ei.
În preambulul documentului CNSAS a precizat că Gătej a fost racolată ca informator de Securitate în anul 1989, dar nu s-au găsit note informative pe care aceasta să le fi oferit organelor represive.
"Decizia foarte clară a CNAS de necolaborare a mea cu Securitatea a generat un mod de abordare publică speculativ şi denigrator care a adus importante prejudicii atât mie, cât şi familiei mele. În contextul recentelor atacuri nejustificate la adresa mea, am decis să părăsesc funcţia pe care o deţin", spunea Gătej, într-un comunicat transmis AGERPRES. "Ca român, a fost o onoare să lucrez pentru Preşedintele ţării mele. Am făcut acest lucru cu deplină integritate şi profesionalism", preciza ea în decembrie 2010. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...
Guvern: Economii de 300 de milioane de euro pe an în sănătate Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că România va face economii anuale de circa 300 de milioane de euro în domeniul sănătăţii, prin implementarea sistemului informatic unitar integrat, a cardului naţional de sănătate şi prin introducerea fişei şi a reţetei electronice.
România şi Bulgaria au parafat o nouă Convenţie pentru prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit România şi Republica Bulgaria au parafat vineri în şedinţa comună de guvern de la Craiova Convenţia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, informează Biroul de presă al Executivului printr-un comunicat remis AGERPRES.
Năstase: România, un stat captiv. Dacă Băsescu nu are încredere în Igaş poate scrie în jurnalul personal Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că România se transformă într-un stat captiv, minimal, în care a dispărut încrederea.
Protestele din România au adus la suprafaţă nemulţumirea acumulată /World Politics Review/ În condiţiile în care protestele din România intră deja în cea de-a doua săptămână, manifestanţii dau dovadă de o persistenţă neobişnuită în această parte a lumii, ceea ce subliniază importanţa simbolică pe care o are pentru ei să atragă atenţia asupra numeroaselor dificultăţi cu care se confruntă, se...
Medicii de familie îi cer premierului Boc medierea dialogului cu MS şi CNAS privind Contractul-cadru pe anul 2011 Medicii de familie îi solicită prim-ministrului Emil Boc o mediere a dialogului lor cu Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) pentru rezolvarea problemelor din asistenţa medicală primară, a declarat, duminică, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor...