Cele mai citite
 


Tratamente la Marea Moarta oferite de centrul medical Shemere din Haifa prin MedSan Tours - Bolile reumatice
joi, 10 octombrie 2013   ::   1 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Stiri, Altfel de medicina, Reumatologie
 

 

Marea Moarta contine un rezervor unic de saruri, care ofera un potential special pentru balneoterapia in aer liber. Pacientii care sufera de orice fel de artrita sunt supusi tratamentelor care includ bai in Marea Moarta si in bazine care contin apa din Marea Moarta sau apa termala sulfuroasa de izvor, auto-impachetari cu namol negru de la malul marii, efectuarea de impachetari cu namol cald la nivelul articulatiilor si masaje medicale.

 

In plus fata de aceste terapii active, conditiile de mediu ambiant, cu temperaturi calde uniforme si un nivel scazut de umiditate relativa, presiune barometrica ridicata, aerul bogat in oxigen, atmosfera bogata in bromura, si plutirea in apa Marii Moarte, ajuta la imbunatatirea starii pacientilor si a articulatiilor acestora.

Experienta medicilor, combinata cu supravegherea atenta a asistentei pacientului faciliteaza luarea deciziilor in privinta cantitatii si frecventei care trebuie sa fie aplicate pentru terapiile si aptitudinile terapeutice mentionate mai sus. De obicei, baile in Marea Moarta si aplicarile de noroi se fac de 2-4 ori pe zi, in timp ce celelalte proceduri sunt oferite de 2 sau 3 ori pe saptamana.

Atunci cand o ameliorare a simptomelor permite acest lucru , medicamentele cum sunt analgezicele si agentii antiinflamatorii nesteroidieni pot fi deseori reduse, si uneori chiar oprite in totalitate. Cu toate acestea, medicamentele de modificare a bolii trebuie sa fie continuate (sau pot fi reduse lent), deoarece rezultatele apar rareori in primele doua sau trei saptamani de tratament.

Bolile reumatice si afectiunile tratate la Marea Moarta:

I. Artrite inflamatorii:
1. Artrita reumatoida
2. Artrita reumatoida juvenila
3. Spondilartropatii seronegative: boala Bechterew (spondilita anchilozanta), artrita psoriazica, artrita reactiva (de exemplu, sindromul Reiters)

II. Artrite degenerative:
1. Osteoartrita
2. Probleme cu spatele si gatul
3. Dureri lombare cronice sau acute si sindromul de col uterin

III. Alte afectiuni:
1. Fibromialgia
2. Tendonita
3. Bursita
4. Recuperarea in urma diferitelor interventii chirurgicale ortopedice

IV. Boli pulmonare cronice:
1. Astm
2. Fibroza chistica
3. Bronhopneumopatia cronica obstructiva.

Rezultatul celei mai mari presiuni barometrice de pe pamant (800 mm Hg) este aerul bogat in oxigen la fel de mult cu 3.3 - 4.8%. Prin aerul nepoluat, fara alergeni si aerul uscat, temperaturile confortabile si precipitatiile scazute, in multe cazuri, zona Marii Moarte ofera o modalitate simpla de imbunatatire a simptomelor pacientului, fara o dependenta de echipamente artificiale.

V. Uveita
Acest boala acuta, cronica sau cronica-inflamatorie recurenta implica membrana vasculara oculara (uvea). Modificarile corespunzatoare care pot aparea sunt irita, ciclita si coroidita, dar uneori combinate, de asemenea irido-ciclita sau panuveita, care conduc la aderenta irisului de lentila, imobilitatea pupilei, glaucom secundar, distrugerea retinei si opacifierea cristalinului .

Protocolul este similar cu cel al bolilor de piele (fara aplicatii locale), cu pacientii ajungand, de obicei, la mai mult de 4 ore de expunere la soare pe zi.

VI. Boala Crohn
Mediul cu oxigen hiperbaric de la Marea Moarta a fost utilizat in tratarea a sase pacienti cu boala Crohn perianala pornindu-se de la presupunerea ca oxigenarea tesutului a fost afectata. Dupa o sedere de 2 saptamani, inclusiv expunerea la soare, activitatea fizica si bai in Marea Moarta, a aparut la un pacient vindecarea completa a fistulelor perianale, iar la toti ceilalti s-a observat o imbunatatire remarcabila. In plus, indicele de activitate a bolii a fost redus in mod uniform.

VII. Bolile de inima si hipertensiunea arteriala / ischemica
Studii recente arata ca nu prezinta numai siguranta pentru pacientii cu boli de inima petrecerea timpului la Marea Moarta, ci, de asemenea, acest timp de sedere imbunatateste functia cardiaca. Un studiu care a implicat 12 pacienti care au suferit de boli coronariene – unii dintre acestia arterioplastie sau operatie de bypass, unii cu insuficienta cardiaca congestiva si tulburari de ritm. Tensiunea arteriala si pulsul pacientilor a fost monitorizat, iar testele ECG si ecHodoppler dupa odihna si exercitii au fost comparate inainte si dupa expunerea la tratament in regiunea Marii Moarte, si la nivelul marii. Studiul a demonstrat ca toti pacientii au inregistrat imbunatatiri subiective si obiective masurate printr-un test de toleranta la exercitii fizice, test de inima, saturatia de oxigen din sange, etc. Aceste rezultate, precum si cele dintr-un alt studiu in care pacientii in curs de pregatire pentru a fi supusi unei operatii de bypass coronarian sau din perioada postoperatorie au fost expusi climatului de la Marea Moarta, au avut o evolutie postoperatorie mai buna decat controalele. Acest lucru sugereaza ca timpul petrecut la Marea Moarta, inainte sau dupa procedurile chirurgicale pot oferi protectia muschiului cardiac, eventual ca urmare a saturatiei ridicate in oxigen si a efectului anti-ischemic de aclimatizare la caldura.

VIII. Hipertensiunea
Pe baza mai multor studii, in cazul in care pacientii hipertensivi au fost expusi la climatul de la Marea Moarta, s-a ajuns la concluzia ca (indiferent de varsta), tensiunea arteriala ridicata nu reprezinta o contraindicatie pentru tratamentul la Marea Moarta. In plus, s-a constatat ca pacientii care sunt tratati la domiciliu pentru hipertensiune usoara pot fi scutiti de medicamentatie pe durata sederii la Marea Moarta.

IX. Reabilitarea ortopedica
De zeci de ani, tratamentele si facilitatile prezente la Marea Moarta au contribuit la reputatia zonei de centru de statiune naturala pentru reabilitare fizica, cele mai potrivite pentru pacientii aflati dupa o interventie chirurgicala, rani de razboi sau accidente rutiere. Ca urmare, numeroase organizatii medicale din Israel au trimis astfel de pacienti in numar mare pentru reabilitarea la Marea Moarta.
 

 

Informatii suplimentare pe www.medsantours.ro

Notare
Comentarii
de sandy.tomoiaga
daa trebuie sa se propuna la ministru sanatati sau la organele in masura si sa trimita si din romania la marea moarta pentru aceste tratamenteasa benefice eu zic ca si in romania la a noastra mare neagra se pot face tratamente pentru circulatia singelui multi spun ca dupa ce au venit de la mare se simt foarte bine ca apa de mare regleaza circulatia singelui

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O INVENŢIE PE ZI: Chimioterapia Chimioterapia este tratamentul cancerului cu unul sau mai multe medicamente citotoxice antineoplazice, ca parte a unui regim standardizat. Chimioterapia poate fi administrată cu intenţii curative, cu scopul de a prelungi durata de viaţă sau pentru a alina simptomele. Este adesea folosită în combinaţie...
Prof.dr. Mircea Bârsan: Inima artificială va salva pacienţii cu insuficienţă cardiacă cronică - interviu - Prof.univ.dr. Mircea Bârsan, renumitul chirurg de la Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care vorbeşte despre premisele realizării primului transplant de inimă artificială din România.
Ce boli riscam daca nu tratam afectiunile dentare Orice infectie reprezinta un motiv de alarma, mai ales atunci cand aceasta are loc in cavitatea orala, de unde bacteriile si toxinele se pot raspandi cu usurinta prin vasele de sange in intregul organism. In ultimii ani numeroase studii stiintifice au demonstrat legatura dintre infectiile orale...
Remedii naturiste: condimentele si mirodeniile De secole, condimentele sunt utilizate nu numai pentru a da gust si savoare mancarurilor ci si pentru proprietatile lor medicinale. Studiile realizate pana in prezent sustin ca mirodeniile promoveaza sanatatea si bunastarea organismului printr-o serie de actiuni care inhiba dezvoltatea...
O sesiune de numai 20 de minute de exerciţii fizice acţionează ca un adevărat antiinflamator asupra corpului (studiu) Activitatea fizică regulată şi-a dovedit influenţa benefică asupra corpului, inclusiv pentru controlul greutăţii, inimă, oase şi muşchi şi pentru reducerea riscului de apariţie a unor afecţiuni. Recent, o echipă de oameni de ştiinţă americani a demonstrat că o simplă sesiune de scurtă durată de exerciţii...
Bolile reumatice cronice afectează din ce în ce mai multe persoane Afecţiunile cronice precum artrita reumatoidă şi durerile lombare sunt responsabile pentru faptul că mii de persoane nu-şi pot menţine locul de muncă, atât în România, cât şi în lume, iar numărul acestora este în creştere, a subliniat prof. dr. Cătălin Codreanu, de la Institutul de Reumatologie "Dr....