Cele mai citite
 


Concluzii Pharma Forum Bucuresti
luni, 10 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Pharma Business Solutions a organizat, la finele saptamanii trecute, conferinta Pharma Forum, editia din Bucuresti, dintr-o serie mai lunga de evenimente dedicate farmacistilor din Romania. Desfasurat sub patronajul Colegiului Farmacistilor din Romania, Pharma Forum s-a bucurat de prezenta a peste 600 de specialisti. Lucrarile au fost moderate de presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania, Prof. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa.

Printre invitati s-au numarat Dan Zaharescu – Director executiv, Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), Dr. Farm. Prim  Aurora Toma – Director Primula Officinalis, Conf. Dr. Doina Draganescu - Facultatea de Farmacie, Universitatea de Medicina si Farmacie Bucuresti, Prof. Dr. Victoria Hirjau - Facultatea de Farmacie, Universitatea de Medicina si Farmacie Bucuresti.
 
Pe parcursul celor doua zile ale evenimentului, temele aflate in dezbatere au abordat problematici importante pentru intreg sistemul farmaceutic, marcat de toate politicile sanitare aplicate in ultimii ani. Toti cei prezenti au fost insa de acord ca in momentul de fata sistemul farmaceutic romanesc stagneaza. “Impactul taxei de clawback va fi unul sever asupra industriei farmaceutice romanesti. Daca in celelalte tari ale Uniunii Europene acesta este un procent agreat din cresterea anuala a fiecărui producator, contributia fiind plafonata la o suma fixa, in Romania aceasta taxa este deficitul bugetului de medicamente. Tot ceea ce statul asigura azi prin rectificari, ar urma sa fie sustinut de producatori, astfel incat indiferent cât de putin aloca statul, industria ar trebui sa plateasca restul. Aceasta va duce la pierderi estimate de 842 milioane Ron pentru industria farmaceutica romaneasca”, a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM.
 
”Premiza actuala a practicii farmaceutice o reprezinta serviciile farmaceutice orientate spre pacient. In acest sens au fost identificate o serie de probleme, unele generate de sistem, altele de pacient. Dintre cele generate de sistem as putea enumera lipsa timpului, a masurilor organizatorice,absenta din cultura profesionala a notiunilor legate de creşterea calitatii serviciilor catre pacient. Printre problemele generate de pacient sunt cauzate de nivelul educational si de tipul de cultura din care acesta face parte. Solutia consta in colaborarea dintre cele trei categorii implicate (pacienti, farmacisti, medici), dar si asigurarea unei infrastructuri la nivelul farmaciei (spatiu, personal, resurse de documentare) si a unui sistem legislativ care sa reglementeze cadrul in care se poate realiza aceasta orientare catre pacient.”, este de parere conf. dr. Doina Draganescu.
 
Conferinta i-a avut ca parteneri pe: Servier, Johnson& Johnson , Abbott, Merck, Bayer Schering Pharma, Zentiva, Terapia Ranbaxy, Queisser Pharma, Laropharm, Alfa Wassermann.
Printre partenerii media s-au numarat: Pagina Farmacistilor, Hotnews, MedicalManager, Ziare.com, Romedic, Ghid Cabinet, Sfatul Medicului, Saptamana Medicala.
 

Informaţii suplimentare: Buzurin Dana, telefon 021.311.94.26, 0726.123.433 sau e-mail: buzurin.dana@pbsolutions.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
D. Zaharescu: Taxa clawback va duce la pierderi estimate de 842 milioane lei pentru industria farmaceutică românească Taxa clawback va duce la pierderi estimate de 842 milioane lei pentru industria farmaceutică românească, a declarat Dan Zaharescu, director executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamnte (ARPIM).
Pharma Forum Bucureşti Pharma Business Solutions organizează sub patronajul Colegiului Farmaciştilor din România o nouă ediţie a conferinţei Pharma Forum care va avea loc în Bucuresti, la Hotel Ramada, Sala Terra Grand Ballroom, Bd-ul Poligrafiei Nr. 3-5, în perioada 4-5 octombrie 2012, incepand cu orele 09.00.
Pharma Business Solutions, sub patronajul Ministerului Sănătăţii, organizează cea de-a doua ediţie a Forumului Industriei Farmaceutice, reuniunea anului în domeniul farmaceutic Forumul Industriei Farmaceutice este reuniunea, la cel mai înalt nivel, a personalităților care determină viitorul industriei farmaceutice - singurul eveniment de acest gen și de acest calibru care caută răspuns la problemele critice pentru industria farmaceutică, dar şi pentru ceea ce implică dinamizarea...
Dan Zaharescu (ARPIM): Discuţiile privind taxa clawback au eşuat Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Local American Working Group (LAWG) a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că negocierile în cadrul grupului de lucru pentru modificarea taxei clawback au eşuat.
ARPIM: Noua taxă clawback ar putea aduce pierderi de peste 800 milioane lei pieţei farmaceutice Noua taxă clawback ar putea aduce pierderi de 842 de milioane de lei pieţei farmaceutice, ceea ce înseamnă o scădere a pieţei cu 30%, relevă un studiu de impact prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, de reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
Pharma Forum Bucureşti Pharma Business Services, sub patronajul Colegiului Farmaciştilor din România, organizează în perioada 3-4 octombrie 2013 a VI-a ediţie a Pharma Forum Bucureşti.