Cele mai citite
 


A treia ediţie a Forumului Naţional al Pacienţilor
marţi, 11 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) va organiza la Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România, în perioada 13-15 martie 2012, a treia ediţie a Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi.
'A treia ediţie a Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi îşi propune să aducă împreună reprezentanţii organizaţiilor de pacienţi din întreaga ţară şi să stabilească direcţiile de acţiune din activitatea lor. Traversăm o perioadă extrem de grea pentru pacienţi, iar ei vor avea nevoie de sprijinul asociaţiilor. De aceea, se impune ca activitatea acestora să fie tot mai susţinută şi mai profesionistă. De altfel, COPAC va susţine prin toate activităţile sale profesionalizarea activităţii asociaţiilor de pacienţi', a declarat Iulian Petre, vicepreşedinte COPAC.
Printre temele Forumului se vor număra: rolul asociaţiilor de pacienţi, relaţia asociaţiilor de pacienţi cu medicii/autorităţile/industria, surse de finanţare pentru asociaţiile de pacienţi, reţele internaţionale de pacienţi, comunicarea medic - pacient, serviciile oferite de asociaţiile de pacienţi.
Forumul va debuta cu sărbătorirea Zilei Europene a Pacienţilor, printr-o acţiune publică de informare, sensibilizare şi educare a comunităţii cu privire la această zi şi la problematica pacienţilor din România.
De asemenea, în cadrul Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi se doreşte să existe dezbateri cu autorităţile naţionale responsabile în domeniile de interes pentru pacienţi, pentru a fi furnizate informaţii corecte reprezentanţilor pacienţilor, iar autorităţile să fie informate la rândul lor de situaţia reală a pacienţilor din România.
Ca şi anul acesta, la a III-a ediţie a Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi vor fi invitaţi şi reprezentanţii unor organizaţii europene./AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asociaţiile de Pacienţi din România se reunesc la Bucureşti Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi din România se va desfăşura în perioada 5-7 martie, la Bucureşti, fiind organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (C.O.P.A.C.), în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România.
CMR şi COPAC au demarat campania naţională de informare 'Săptămâna pacienţilor' Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi Colegiul Medicilor din România au demarat, luni, campania naţională de informare ''Săptămâna pacienţilor'', realizată sub înaltul patronaj al Guvernului.
COPAC şi CMR au lansat a doua ediţie a evenimentului "Săptămâna pacienţilor" Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România în parteneriat cu Colegiul medicilor din România lansează miercuri cea de-a II-a ediţie a "Săptămânii pacienţilor", care îşi propune să aducă în spaţiul public problemele pacienţilor, să creeze un dialog constant şi constructiv între...
Reforma sistemului sanitar, dezbătută la a III-a ediţie a Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România, organizează în perioada 13 - 14 martie 2012, Bucureşti, Hotel Caro, a treia ediţie a Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, informează organizaţia, printr-un comunicat...
CMR şi COPAC vor organiza "Săptămâna pacienţilor" Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România în parteneriat cu Colegiul medicilor din România vor organiza începând de luni şi până duminică cea de-a II-a ediţie a "Săptămânii pacienţilor", eveniment care îşi propune să aducă în spaţiul public problemele pacienţilor, să creeze...
CMR: Coplata va lăsa pacienţii fără acces la serviciile medicale Colegiul Medicilor din România (CMR) şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) îşi manifestă dezacordul faţă de adoptarea Legii nr. 220/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (Legea coplăţii), se arată într-un...