Cele mai citite
 


Hipertensiunea
joi, 30 august 2012   ::   0 Comentarii :: :: Nutritie, Tensiunea arteriala, Afectiunile inimii
 
Presiunea ridicata a sangelui sau hipertensiunea a fost denumita boala „silentioasa", deoarece nu provoaca nici un simptom ani sau chiar decenii.

 

Multe persoane sunt hipertensive si nu au habar. De obicei, afla intamplator, cand merg la medic pentru cu totul alte probleme. Limitele maxime admise pentru tensiunea arteriala sunt 140/90 mm Hg sau, in unele cazuri, chiar 140/85 mm Hg. La anumite grupuri etnice, precum cele de origine sud-asiatica, africana si caraibeana, este mai probabil sa se gaseasca o tensiune arteriala mai mare .

Fara tratament, hipertensiunea poate provoca boli de inima, accident vascular cerebral si boli renale. Statisticile medicale arata ca hipertensiunea se plaseaza pe un loc fruntas pe lista cauzelor de deces, ea contribuind si la decesele survenite prin accident vascular cerebral si la cele cauzate de bolile coronariene . Cu toate acestea, o jumatate dintre persoanele cu hipertensiune nici macar nu stiu ca o au.

Fumatul , obezitatea si stilul de viata sedentar contribuie la hipertensiune , dar in multe cazuri medicii nu ii cunosc in mod sigur cauzele. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor cu hipertensiune pot sa si-o stapaneasca sau chiar sa o elimine, facand unele modificari in stilul de viata.

Cunoasteti-va presiunea sangelui
Intrucat initial hipertensiunea nu provoaca nici un simptom, nu aveti de unde sa stiti despre prezenta ei daca nu v-ati testat presiunea sangelui. Oamenii se gandesc adesea la presiunea lor sangvina doar atunci cand au un simptom asociat cu hipertensiunea , cum ar fi o sangerare nazala sau durerile de cap. Totusi, de obicei aceste simptome nu au nimic de-a face cu presiunea sangelui. Nu va puteti baza doar pe semnalele de alarma ale organismului pentru a considera ca aveti hipertensiune .

Medicii sunt incurajati sa verifice presiunea sangvina a unui adult de fiecare data cand se prezinta la o consultatie. Dar conform statisticilor medicale in cazul a peste 90 la suta din populatia adulta acest prilej se iveste o data la 3 ani, cand dintr-un motiv sau altul cineva se prezinta la medicul de familie. Asadar, depinde de fiecare sa-si cunoasca presiunea sangvina. Rugati medicul sau sora sa vi-o masoare atunci cand va aflati intr-un cabinet medical. Sau chiar farmacistul, deoarece multe farmacii asigura gratuit acest serviciu pentru populatie.

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Proiect de aşezăminte pentru bolnavii incurabil Asociaţia de Întrajutorare Caritas Alba Iulia intenţionează să înfiinţeze în Harghita mai multe aşezăminte în care să fie trataţi bolnavii incurabil şi cei care suferă un accident vascular cerebral.
Unul din doi adulti sufera de hipertensiune Unul din doi adulti sufera de hipertensiune, afectiune care reprezinta un factor de risc major pentru accidentul vascular cerebral si pentru demente, a declarat prof. dr. Ovidiu Bajenaru, seful Clinicii de Neurologie a Spitalului Universitar, cu prilejul campaniei de depistare a hipertensiunii.
Concentratia mare de acid uric in sange are legatura cu hipertensiunea arteriala Concentratia mare de acid uric in sange are legatura cu hipertensiunea arteriala, potrivit unui studiu publicat in Journal of the American Medical Association (JAMA), relateaza AFP.
Poluarea aerului determină creşterea presiunii sângelui (studiu) Inhalarea aerului poluat timp de două ore poate mări riscul apariţiei unor boli de inimă, se arată într-un studiu. Persoanele expuse smogului riscă şi mai mult să facă boli cardiovasculare, potrivit studiului apărut în numărul pe septembrie al revistei Hipertensiunea, citat de agenţia China Nouă.
Tensiunea arterială în timpul anotimpului cald Există persoane care suferã în mod constant de dereglări ale tensiunii arteriale şi persoane care sunt afectate ocazional (tensiune arterialã oscilatorie). Indiferent de situaţie, vara este un anotimp în care această afecţiune este mai des întâlnită decât în restul anului. Aceasta şi pentru că temperaturile...
Dieta anticolesterol Lipidele sau grasimile sunt o sursa majora de energie pentru organismul uman, insa nu e singura si, in plus, o cantitate prea mare de grasimi in dieta este daunatoare.Sistemul circulator este cel mai afectat, deoarece nivelul crescut al colesterolului contribuie la cresterea incidentei accidentelor vasculare...