Cele mai citite
 


D. Zaharescu: Taxa clawback va duce la pierderi estimate de 842 milioane lei pentru industria farmaceutică românească
marţi, 11 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Taxa clawback va duce la pierderi estimate de 842 milioane lei pentru industria farmaceutică românească, a declarat Dan Zaharescu, director executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamnte (ARPIM).
'Impactul taxei de clawback va fi unul sever asupra industriei farmaceutice româneşti. Dacă în celelalte ţări ale Uniunii Europene acesta este un procent agreat din creşterea anuală a fiecărui producător, contribuţia fiind plafonată la o sumă fixă, în România această taxă este deficitul bugetului de medicamente. Tot ceea ce statul asigură azi prin rectificări ar urma să fie susţinut de producători, astfel încât, indiferent cât de puţin alocă statul, industria ar trebui să plătească restul. Aceasta va duce la pierderi estimate de 842 milioane lei pentru industria farmaceutică românească', a explicat Dan Zaharescu la forumul Pharma care s-a încheiat la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit unui comunicat de presă transmis luni.
Forumul a abordat tematici importante pentru întreg sistemul farmaceutic, marcat de politicile sanitare din ultimii ani.
Toţi participanţii au fost de acord că, în prezent, sistemul farmaceutic stagnează.
'Premisa actuală a practicii farmaceutice o reprezintă serviciile farmaceutice orientate spre pacient. În acest sens au fost identificate o serie de probleme, unele generate de sistem, altele de pacient. Dintre cele generate de sistem aş putea enumera lipsa timpului, a măsurilor organizatorice, absenţa din cultura profesională a noţiunilor legate de creşterea calităţii serviciilor către pacient. Printre problemele generate de pacient se numără nivelul educaţional şi de tipul de cultură din care acesta face parte. Soluţia constă în colaborarea dintre cele trei categorii implicate (pacienţi, farmacişti, medici), dar şi asigurarea unei infrastructuri la nivelul farmaciei (spaţiu, personal, resurse de documentare) şi a unui sistem legislativ care să reglementeze cadrul în care se poate realiza această orientare către pacient.', a opinat conf. dr. Doina Dragănescu de la Facultatea de Farmacie, Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti.AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concluzii Pharma Forum Bucuresti Pharma Business Solutions a organizat, la finele saptamanii trecute, conferinta Pharma Forum, editia din Bucuresti, dintr-o serie mai lunga de evenimente dedicate farmacistilor din Romania. Desfasurat sub patronajul Colegiului Farmacistilor din Romania, Pharma Forum s-a bucurat de prezenta a peste...
Dan Zaharescu (ARPIM): Discuţiile privind taxa clawback au eşuat Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Local American Working Group (LAWG) a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că negocierile în cadrul grupului de lucru pentru modificarea taxei clawback au eşuat.
ARPIM: Noua taxă clawback ar putea aduce pierderi de peste 800 milioane lei pieţei farmaceutice Noua taxă clawback ar putea aduce pierderi de 842 de milioane de lei pieţei farmaceutice, ceea ce înseamnă o scădere a pieţei cu 30%, relevă un studiu de impact prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, de reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
Zaharescu (ARPIM): Pentru actualizarea listei de medicamente MS s-a angajat să facă o evaluare a tehnologiilor medicale Ministerul Sănătăţii s-a angajat, în urma acordului încheiat între România şi FMI, ca pentru actualizarea listei de medicamente să se facă o evaluare a aşa-numitor tehnologii medicale, a declarat vineri, cu prilejul unei întâlniri cu presa, Dan Zaharescu, director executiv al Asociaţiei Române a Pro...
Sorin Popescu (ARPIM): Pentru taxa clawback se aşteaptă o soluţie până pe 15 iunie Reprezentantul Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), dr. Sorin Popescu, spune că în ceea ce priveşte taxa clawback se aşteaptă o soluţie până pe 15 iunie, un grup interministerial lucrând la aceasta.
APMGR şi ARPIM solicită actualizarea bugetului de referinţă pentru taxa clawback Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) solicită autorităţilor actualizarea bugetului de referinţă pentru taxa clawback la nivelul consumului real aferent trimestrului III al anului 2015, prima perioadă...