Cele mai citite
 


Giurgiu: Conducerea CAS Giurgiu are probleme cu plata salariilor personalului spitalului din Vadu Lat
marţi, 11 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Giurgiu afirmă nu ştie cum va efectua plata salariilor personalului de la Spitalul de psihiatrie din Vadu Lat pentru că autorităţile judeţene şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu au întârziat cu peste o lună efectuarea formalităţilor de preluare a acestei unităţi spitaliceşti.
'Pentru mine va deveni o problemă pentru că în următoarele zile trebuie plătite salariile acelor oameni, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă nu a încheiat încă punerea în aplicare a HG 757 privind desfiinţarea şi reorganizarea spitalelor în sensul includerii spitalului de la Vadu Lat ca secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu', a declarat luni, pentru AGERPRES, directoarea CAS Giurgiu, Florentina Popescu.
Ea spune că aplicarea HG 757 trebuia încheiată pe parcursul lunii septembrie, iar acest lucru nu s-a întâmplat nici până la această dată.
În această situaţie plata salariilor pentru cei 60 de angajaţi de la Vadu Lat dar şi decontarea serviciilor medicale pentru ultima lună sunt puse în pericol pentru că spitalul de la Vadu Lat nu mai are contract cu casa de asigurări şi nici nu s-au încheiat procedurile de preluare de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
În această situaţie Florentina Popescu spune ca va încerca să găsească o soluţie împreună cu Casa Naţională de Sănătate pentru plata salariilor pe ultima lună, dar autorităţile judeţene trebuie să grăbească procedurile de preluare a Spitalului de Psihiatrie Vadu Lat. AGERPRES ( A-Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Incertitudini în ceea ce priveşte plata salariilor în spitalele din ţară (grupaj I) Salariaţii mai multor spitale din România, în special cele de gradele 4 şi 5, ar putea să rămână fără lefuri în trimestrul al patrulea al acestui an, după cum au declarat reprezentanţii Federaţiei Sanitas.
Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.
Preşedintele CNAS: Nu vor fi probleme în spitale în noiembrie şi decembrie cu plata salariilor şi utilităţilor Spitalele nu vor avea probleme cu plata salariilor sau a utilităţilor până la sfârşitul acestui an, a declarat vineri, la Deva, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi.
Covasna: Conducerea Spitalului Judeţean estimează un deficit de 500.000 de lei din spitalizările de zi Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe estimează că nu va putea realiza planul contractat cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru spitalizările de zi, iar din această cauză va avea un deficit bugetar de cel puţin 500.000 de lei la finalul anului.
Olt: La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au fost plătite salariile Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi-au primit luni salariile, după o întârziere de peste o săptămână.
Giurgiu: CAS va intra fără datorii în noul an Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu va achita toate datoriile către spitale şi Serviciul de Ambulanţă Giurgiu pentru acest an în urma rectificării bugetare cu suma de aproximativ cinci milioane de lei.