Cele mai citite
 


Giurgiu: Numărul copiilor cu autism în creştere
marţi, 11 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul copiilor diagnosticaţi cu autism în judeţul Giurgiu este în creştere fiind aproape dublu faţă de cel înregistrat în urmă cu doi ani de zile, precizează oficiali ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului.
'Dacă în anul 2009 Comisia de Evaluare Complexă pentru copiii cu dizabilităţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului( DGASPC) Giurgiu a eliberat certificate de handicap pentru 36 de copii diagnosticaţi cu autism, numărul acestora a crescut la 46 în anul 2010, iar de la începutul acestui an şi până la această dată au fost înregistrate alte nouă cazuri, ceea ce înseamnă că numărul copiilor diagnosticaţi cu autism a ajuns în prezent la 66, număr aproape dublu comparativ cu anul 2009', a declarat luni, pentru AGERPRES, reprezentanta DGASPC Giurgiu, Denisa Cristescu.
Copiii, având vârste cuprinse între 4 si 9 ani, au fost diagnosticaţi cu autism infantil, autism cu întârziere mentală severă sau autism atipic cu tulburări hiperkinetice. Copiii diagnosticaţi cu autism au fost încadraţi în gradul I sau II de handicap, în funcţie de gradul de întârziere mintală şi alte elemente autiste diagnosticate de medicul specialist.
Întârziere în vorbire, stări de agitaţie psiho-motorie, deficit de atenţie, autoagresivitate şi heterogresivitate, lipsa socializării sunt elemente de autism care trebuie să atragă atenţia părinţilor care, dacă observă că există în mod cumulat astfel de manifestări la copiii lor, trebuie să se adreseze unui medic specialist în psihiatrie pediatrică, singurul specialist care se poate pronunţa în ceea ce priveşte acest diagnostic. Astfel, recuperarea este mai rapidă dacă tratamentul este instituit din timp, precizează specialiştii.
Copiii cu dizabilităţi primesc alocaţie de stat dublă şi o indemnizaţie cuprinsă între 68 şi 91 lei lunar, în funcţie de gradul de handicap. De asemenea, copiii încadraţi în gradul I de handicap, în funcţie de gradul de întârziere mintală, beneficiază de însoţitor personal, acesta fiind salariat al primăriei de domiciliu. AGERPRES( A-Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Numărul copiilor diagnosticaţi cu autism în judeţ, în creştere Numărul copiilor diagnosticaţi cu autism în judeţul Giurgiu este în creştere, în 2013 fiind diagnosticaţi cu autism un număr dublu de copii faţă de cei diagnosticaţi în anul 2010 când au fost luate în evidenţă în judeţ primele certificate de acest fel.
Giurgiu: A crescut numărul copiilor cu afecţiuni oncologice Numărul minorilor din judeţul Giurgiu înregistraţi cu probleme oncologice a crescut cu 50 la sută în ultimul an de zile.
Suceava: Părinţi instruiţi de specialişti ai ''Star of Hope'' România cum să-şi ajute copiii cu dizabilităţi Zeci de părinţi suceveni care au copii cu dizabilităţi au beneficiat gratuit, în perioada mai 2015 - februarie 2016, de Cursul ''EDI (Evaluare. Diagnostic. Intervenţie) Metode Aplicative'', organizat de Fundaţia ''Star of Hope'' România, a declarat presei, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei...
Giurgiu: Numărul copiilor diagnosticaţi cu întârziere mentală este în creştere O treime dintre cazurile înregistrate de Comisia de Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilităţi în judeţul Giurgiu în ultimul an îl reprezintă copiii diagnosticaţi cu întârziere mentală.
Sălaj: Echipă mobilă pentru asistarea copiilor cu dizabilităţi Prima echipă mobilă din Sălaj care va asista copiii cu dizabilităţi a fost lansată miercuri de reprezentanţii Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), în cadrul unui proiect naţional cu un buget total de...
Suceava: Curs gratuit de instruire a părinţilor care au copii cu dizabilităţi, oferit de ''Star of Hope'' România Fundaţia ''Star of Hope'' România, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, va organiza sâmbătă cursul ''EDI (Evaluare. Diagnostic. Intervenţie). Metode Aplicative'', ce se adresează părinţilor care au copii cu dizabilităţi.