Cele mai citite
 


INML: Cauza morţii lui Chauncey Hardy a fost violentă
marţi, 11 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy, în vârstă de 23 de ani, a fost violentă, s-a stabilit în urma autoposiei efectuate la Institutul Naţional de Medicină Legală ((INML) ''Mina Minovici''.
Potrivit conf. dr. George Cristian Curcă, director medical al INML, cauzele medicale ale decesului au fost insuficienţă cardio-respiratorie acută, contuzie şi dilacerare cerebrală, traumatism cranio-cerebral.
Autopsia a fost efectuată luni dimineaţă, la Institutul "Mina Minovici", la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Cazul se află în atenţia organelor de justiţie, a precizat directorul medical INML.
Baschetbalistul american Chauncey Hardy, jucătorul echipei CSS Giurgiu, a murit duminică seară, la spitalul Bagdasar din Bucureşti, unde fusese transportat în stare de comă, după ce a fost bătut într-un club din Giurgiu. Chauncey Hardy a fost agresat de un grup de interlopi sâmbătă seara, în timp ce se afla pe ringul de dans al unui club din Giurgiu, fiind lovit cu pumnii şi picioarele până a căzut la pământ.
Baschetbalistul american, în vârsta de 23 de ani, sărbătorea în club, împreună cu câţiva coechipieri, victoria înregistrată de la CSS Giurgiu sâmbătă, în partida de campionat cu CS Dinamo (91-86).
"În urma cercetărilor şi investigaţiilor întreprinse de poliţişti sub supravegherea procurorului criminalist au fost identificate o mare parte din persoanele ce se aflau în incinta clubului la ora producerii evenimentului în timpul căruia un baschetbalist de cetăţenie americană, membru al Clubului Sportiv din municipiul Giurgiu, a fost victima unei agresiuni'', a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, Mirela Gheţa.
Din audierile efectuate a rezultat faptul că între cetăţeanul american şi T. Ionuţ Adrian, de 25 ani, din Giurgiu, a avut loc o discuţie în contradictoriu în urma căreia cel din urmă l-a lovit cu pumnul în zona feţei, iar în cădere, victima s-a lovit cu capul de pardoseală.
Suspectul în cazul morţii baschetbalistului american a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi dus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Giurgiu pentru comiterea infracţiunilor de loviri cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, suspectul s-a prezentat singur la poliţie în noaptea de duminică spre luni şi şi-a recunoscut fapta.
"După ce Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a anunţat IPJ Giurgiu cu privire la faptul că un cetăţean american a fost adus la spital în stare gravă, cu traumatisme la cap viaţa fiindu-i pusă în pericol, poliţiştii giurgiuveni au declanşat activitatea de investigaţii în timpul căreia aproximativ 20 de suspecţi din anturajul victimei au fost audiaţi şi, luni, în jurul orei 2,00, suspectul s-a prezentat singur la poliţie recunoscând în faţa procurorului că l-a lovit cu pumnul în zona feţei pe baschetbalist în urma unei discuţii în contradictoriu'', a precizat Mirela Gheţa.
Agresorul nu are ocupaţie şi nu făcea parte din niciun clan, susţin anchetatorii.
Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu demararea de urgenţă a unei anchete cu privire la modul în care au fost respectate procedurile şi protocoalele de urgenţă în cazul sportivului american Chauncey Hardy, pe durata prezenţei în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES, Ministerul Sănătăţii a solicitat, de asemenea, personalului medical de la Spitalul Clinic de Urgenţă ''Bagdasar-Arseni'', un raport complet cu privire la starea de sănătate a pacientului în momentul internării.
"Dacă aceste rapoarte nu vor fi concludente, Ministerul Sănătăţii analizează posibilitatea delegării unei comisii proprii de anchetă la Giurgiu", se arată în comunicat.
Ministerul Sănătăţii estimează că în termen de 48-72 de ore vor putea fi prezentate primele concluzii ale verificărilor. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii: Anchetă medicală la Spitalul de Urgenţă Giurgiu în cazul sportivului american Chauncey Hardy Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu demararea de urgenţă a unei anchete cu privire la modul în care au fost respectate procedurile şi protocoalele de urgenţă în cazul sportivului american Chauncey Hardy, pe durata prezenţei în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Ministrul Sănătăţii nu exclude o eroare umană în cazul Giurgiu Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat miercuri, la deschiderea Forumului Internaţional de Sănătate - Forum Invest Healthcare, că în cazul de la Giurgiu aşteaptă raportul în cursul zilei.
Giurgiu: Suspectul în cazul morţii baschetbalistului american a fost reţinut Suspectul în cazul morţii baschetbalistului american Chauncey Hardy, de 23 de ani, jucătorul echipei CSS Giurgiu, a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi dus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Giurgiu pentru comiterea infracţiunilor de loviri cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri...
Baschet: Chauncey Hardy a ajuns la Spitalul Bagdasar Arseni cu patru leziuni pe creier Baschetbalistul american Chauncey Hardy a ajuns la Spitalul de urgenţă Bagdasar Arseni cu patru leziuni pe creier, o leziune frontală cu un hematom constituit şi alte două-trei în evoluţie, dar care nu se ştia cum vor evolua, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Alexandru Bica, purtătorul de cuvânt...
Anchetă IPJ după ce o adolescentă operată la Vaslui şi trimisă în comă la un spital din Iaşi a murit Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui a deschis o anchetă în cazul unei minore în vârstă de 15 ani care a decedat într-un spital din Iaşi.
Baschetbalistul american Chauncey Hardy, bătut într-un club din Giurgiu, a murit la spital Baschetbalistul american Chauncey Hardy, jucătorul echipei CSS Giurgiu, a încetat din viaţă duminică seara, la spitalul Bagdasar din Bucureşti, unde fusese transportat în stare de comă, după ce a fost bătut într-un club din Giurgiu, anunţă Realitatea TV.