Cele mai citite
 


Într-o regiune din Rusia s-au descoperit 'dovezi incontestabile' ale existenţei lui Yeti
marţi, 11 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O delegaţie internaţională de oameni de ştiinţă a adunat 'probe incontestabile' ale existenţei lui Yeti în regiunea rusă Kemerovo (Siberia), a anunţat administraţia regională pe site-ul său internet, citată de AFP.
'În cadrul unei expediţii în peştera Azaskaya, membrii echipei au adunat dovezi incontestabile' că +omul zăpezilor+ trăieşte în acest ţinut', se spune în comunicatul afişat duminică seară, pe baza descoperirilor efectuate de o echipă internaţională de cercetători (rus, american, canadian, suedez şi estonian). 'Au fost găsite amprente ale omului zăpezilor, presupusul lui sălaş şi diferite semne cu care Yeti îşi marchează teritoriul. Într-una din amprente, cercetătorul Anatoli Fokin a găsit păr care-i poate aparţine lui Yeti', arată aceeaşi sursă.

Oficiali din regiunea Kemrovo sunt de părere că aceste descoperiri dovedesc în proporţie de 95% că omul zăpezilor trăieşte acolo, probele urmând să fie analizate în laborator. În acest scop, cercetătorii participanţi la expediţie au recomandat crearea la Universitatea de stat din Kemerovo a unui centru de studii Yeti, reluând o propunere făcută de administraţia regională în luna martie, care a fost însă respinsă de facultate.

'Aceste studii ar face ca societatea şi media să privească cu mai multă seriozitate ceea ce este în legătură cu Yeti. Datele ar putea fi folositoare pentru biologi, medici şi alţi oameni de ştiinţă', se mai spune în comunicatul administraţiei regionale.

Vice-guvernatorul regiunii Kemerovo, Dmitri Islamov, spune că pentru el nu este atât de importantă existenţa lui Yeti acolo, ci atragerea turiştilor în zona munţilor Altai, care pot profita de 'natura unică' a ţinutului.

Regiunea Kemerovo încearcă să dezvolte turismul şi organizează regulat evenimente în jurul existenţei legendarului Yeti, îndeosebi expediţii intens mediatizate. Fostul campion mondial la box WBA, Nikolai Valuev, a participat la una dintre ele, în luna septembrie.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Intelect radioactiv: Cercetători norvegieni au ajuns la concluzii pesimiste privind 'efectul Cernobîl' asupra locuitorilor ţării Norvegia este una dintre ţările din afara Uniunii Sovietice care avusese cel mai mult de suferit de pe urma accidentului nuclear din 1986 de la Cernobîl /Ucraina/. Amintirea despre această tragedie a fost resuscitată de curând, după publicarea unui studiu în care au fost analizate capacităţile intelectuale...
Un centru pentru copii cu dizabilităţi din Rusia, sursă de inspiraţie pentru o cunoscută fotojurnalistă de origine română Cunoscuta fotojurnalistă, Andreea Anca, câştigătoare a mai multe premii, a descris prin fotografiile sale soarta oamenilor din întreaga Europă, de la demonstranţii anti-Milosevic în Serbia la femeile rome din Republica Cehă, însă cea mai recentă sursă a sa de inspiraţie a constituit-o o clinică pentru...
S-a descoperit de ce apar firele albe de păr Griji, stres, sau vârsta? Se pare că altceva: cercetători de la Centrul Medical Langone din cadrul Universităţii din New York au identificat o proteină numită 'Wnt', care coordonează pigmentarea capilară şi, prin urmare, ar putea fi responsabilă de apariţia firelor albe de păr, notează ziarul ABC.
ŞTIRILE SÃPTÃMÂNII 9-15 MAI * Mercur, cea mai mică planetă din sistemul solar, trece luni între Pământ şi Soare, fenomen rar ce va fi vizibil îndeosebi din Europa Occidentală şi cele două Americi. Un asemenea eveniment nu a mai avut loc de zece ani. Dacă cerul va fi senin, amatorii de astfel de fenomene vor putea urmări traseul...
Câinii depistează nu doar cancerul pulmonar, ci şi pe cel al prostatei Capacităţile olfactive ale câinilor par inepuizabile: un studiu realizat de cercetători germani arată că aceste animale pot depista un cancer pulmonar, iar alte cercetări efectuate recent demonstrează că acelaşi lucru este valabil şi în privinţa cancerului de prostată, scrie passionsante.be.
Cercetătorii japonezi au creat termometrul ultrafin care se lipeşte direct pe piele Cercetători niponi de la Universitatea din Tokyo au creat un termometru ultrafin de dimensiunea unui fir de păr ce poate fi aplicat direct pe piele şi care va fi comercializat peste trei ani, relatează televiziunea naţională NHK citată de EFE.