Cele mai citite
 


Israel: Sute de medici au demisionat, din cauza salariilor mici (sursă medicală)
marţi, 11 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sute de medici israelieni internişti au demisionat în semn de protest faţă de salariile mici şi condiţiile de muncă necorespunzătoare, riscând să provoace o criză de proporţii în sistemul de sănătate din Israel, au indicat luni surse medicale locale, citate de AP şi AFP.
Cel puţin 340 de medici stagiari internişti, dintr-un total de aproximativ 5.000 la nivel naţional, nu s-au prezentat la lucru luni, iar încă 400 din schimbul de noapte au anunţat că vor proceda la fel, după o săptămână de negocieri sterile privind creşteri salariale, a indicat liderul protestatarilor, dr. Yona Waisbuch. Sursa a indicat că rezidenţii nu-şi pot întreţine familiile, având venituri anuale de aproximativ 40.000 dolari.

Ministrul de finanţe israelian Yuval Steinitz a avertizat că aceste demisii sunt o ameninţare pentru vieţile pacienţilor.

Recent, în Israel au avut loc ample demonstraţii de protest privind creşterea costului vieţii - chirii, educaţie, bunuri de consum.

Medicii stagiari internişti, care nu sunt reprezentaţi de un sindicat separat, se consideră lezaţi de o ''convenţie colectivă" recent semnată cu sindicatul medicilor şi cu centrala sindicală Histadrut. În contextul acestei înţelegeri, interniştii au acceptat amânarea demisiei lor colective.

În urmă cu o săptămână, premierul Bejamin Netanyahu a promis că va interveni, pentru găsirea unei soluţii. Luni, un comunicat al biroului de presă al guvernului le cerea din nou medicilor rezidenţi să amâne prezentarea demisiei, ''pentru a permite identificarea unei soluţii la această criză, conform angajamentelor asumate" de primul ministru.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Un sistem de premiere în Sănătate şi Educaţie şi salarii egale pentru muncă egală, principalele modificări în salarizarea bugetarilor Restructurarea completă a sistemului de salarizare în Sănătate şi introducerea unui sistem de premiere bazat pe condiţii de reformă şi criterii de performanţă pentru personalul din sistemul de sănătate şi pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, începând cu luna ianuarie 2017, sunt principalele...
Salariile mici şi condiţiile de muncă din spitale au provocat o hemoragie a medicilor români către UE /reportaj RTBF/ Pentru medicii români este foarte greu să-şi facă meseria, în spitalele din România echipamentele medicale fiind vechi ori chiar inexistente, personalul insuficient şi salariile mici, astfel că mulţi dintre ei sunt tentaţi să plece în ţări din nordul Europei, unde condiţiile de muncă sunt mult mai atractive...
În România, sistemul de sănătate se îmbolnăveşte Sistemul de sănătate din România este în haos. Criticii susţin că managementul defectuos, corupţia şi acum criza economică fac ca oamenii să aibă parte din ce în ce mai greu de servicii medicale bune, se comentează într-un articol apărut luni pe site-ul PRI's The World, un magazin radio de ştiri, creat...
Sistemul de sănătate din România, muribund din cauza reducerilor salariale şi de personal Sistemul de sănătate din România este muribund, clătinându-se sub presiunea reducerilor bugetare decise de guvern. Cazul de la maternitatea Giuleşti este emblematic pentru punctele slabe ale sistemului de sănătate românesc, notează Financial Times /FT/ în ediţia de luni.