Cele mai citite
 


Concentratia mare de acid uric in sange are legatura cu hipertensiunea arteriala
marţi, 30 august 2011   ::   2 Comentarii :: :: Tensiunea arteriala, Neurologie
 

Concentratia mare de acid uric in sange are legatura cu hipertensiunea arteriala, potrivit unui studiu publicat in Journal of the American Medical Association (JAMA), relateaza AFP.

``Daca se reduce acidul uric, cel putin la unii pacienti, se poate scadea tensiunea arteriala``, a explicat Dr. Daniel Feig, profesor de pediatrie renala la Facultatea de Medicina Baylor din Houston (Texas, sud), principalul autor al acestor lucrari.

``Aceasta ar putea fi una dintre explicatiile mecanismului prin care unele persoane dezvolta hipertensiune si ar putea deschide calea unor noi tratamente``, a adaugat el.

Acidul uric este un deseu rezultant al metabolismului alimentelor. El este produs in special de ficat si rinichi. Un exces poate provoca guta, care rezulta din acumularea cristalelor acestui acid in articulatii.

Pentru studiul sau, Dr. Feig si echipa sa au tratat adolescenti care sufereau de hipertensiune arteriala si prezentand o concentratie ridicata de acid uric in sange cu allopurinol. Acest medicament reduce nivelul acidului uric si este utilizat pentru a trata guta si calculii renali.

Tratamentul a redus nu numai nivelul de acid uric, ci si tensiunea arteriala, a precizat Dr. Feig.

 

 

Notare
Comentarii
de georgeta
Astazi am luat rezultatul analizelor si am ramas surprinsa ca am acidul uric depasit cu mult de limita normala, stiind ca nu fac excese de niciun fel si caut sa am o alimentatie sanatoasa. Este adevarat ca in 01.06.2010 am facut toate analizele si toate s-au situat in limite normale. Medicul de familie de atunci mi-a spus ca nu are rost sa mai iau alte medicamente decat cele pentru tensiune care era oscilanta (dimineata mai ridicata, dupa amiaza normala).
M-am conformat si in continuare am avut grija cu alimentatia si acum am surprize. Ma informez tot timpul in ceea ce priveste sanatatea si raman surprinsa de deciziile pe care le iau unii medici in ceea ce priveste medicamentatia. O sa merg acum la actualul medic de familie sa vad ce parere are si ce tratament imi prescrie. O sa va tin la curent.

de georgeta
Revin sa va informez ca si acest tratament pentru tensiune mi s-a dat tinand cont ca am avut antecendente in familie. Am luat un medicament foarte slab 3 ani de zile. Cand mi s-a schimbat medicul de familie mi s-a dat alt medicament si vreu sa va spun ca seara ajung la o tensiune masurata cu un tensiometru nou achizitionat la 95 cu 65. Am ajuns sa ma ingrozeasca felul in care se joaca medicii cu sanatatea noastra.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Proiect de aşezăminte pentru bolnavii incurabil Asociaţia de Întrajutorare Caritas Alba Iulia intenţionează să înfiinţeze în Harghita mai multe aşezăminte în care să fie trataţi bolnavii incurabil şi cei care suferă un accident vascular cerebral.
Dieta anticolesterol Lipidele sau grasimile sunt o sursa majora de energie pentru organismul uman, insa nu e singura si, in plus, o cantitate prea mare de grasimi in dieta este daunatoare.Sistemul circulator este cel mai afectat, deoarece nivelul crescut al colesterolului contribuie la cresterea incidentei accidentelor vasculare...
Hipertensiunea Presiunea ridicata a sangelui sau hipertensiunea a fost denumita boala „silentioasa", deoarece nu provoaca nici un simptom ani sau chiar decenii.
Unul din doi adulti sufera de hipertensiune Unul din doi adulti sufera de hipertensiune, afectiune care reprezinta un factor de risc major pentru accidentul vascular cerebral si pentru demente, a declarat prof. dr. Ovidiu Bajenaru, seful Clinicii de Neurologie a Spitalului Universitar, cu prilejul campaniei de depistare a hipertensiunii.
Mureş: Mortalitatea din infarct miocardic acut în România, aproape dublă faţă de restul Europei Preşedintele Societăţii Române de Cardiologie (SRC), prof. univ. dr. Dan Deleanu, prezent la cea de-a noua Conferinţă Internaţională de Cardiologie de la Târgu Mureş, a declarat joi că în România mortalitatea cauzată de infarct miocardic acut este aproape dublă faţă de alte state europene, adică de 13%...
Cum putem evita un atac de cord sau un accident vascular cerebral? Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca mai mult de 17.3 milioane de oameni de pe glob au murit în anul 2008 de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. Contrar credintei populare, patru din cinci dintre aceste decese au avut loc în ţările mici şi cu...