Cele mai citite
 


Lavrov critică autorităţile SUA că nu combat eficient dogurile din Afganistan
marţi, 11 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a criticat luni autorităţile de la Washington că nu doresc să distrugă plantaţiile de mac din Afganistan, relatează ITAR-TASS.
"Nu putem înţelege de ce partenerii noştri americani nu vor ca forţele internaţionale care contribuie la asigurarea securităţii Afganistanului să se ocupe de nimicirea culturilor de mac", a declarat Serghei Lavrov la un forum despre obligaţiile internaţionale în lupta cu afecţiunile deosebit de periculoase din Europa de Est şi Asia Centrală.
Şeful diplomaţiei ruse a arătat că problema drogurilor din Afganistan trenează de ani de zile şi a afirmat că ea trebuie combătută, ca şi răspândirea virusului HIV.
"Tragicul situaţiei constă în faptul că în Europa riscă să se îmbolnăvească de SIDA tineri dintr-un mediu social prosper din cauza răspândirii drogurilor", a spus Lavrov, subliniind necesitatea combaterii atât a consumului, cât şi a traficului de droguri.
Lavrov a afirmat că, în ultimii zece ani, producţia şi exportul de droguri din Afganistan în Asia Centrală, CSI, Europa de Vest şi chiar şi în SUA au crescut de zeci de ori.
Partea americană consideră că nimicirea plantaţiilor de mac din Afganistan nu va rezolva problema drogurilor, dar va crea dificultăţi pentru agricultorii locali, a menţionat Lavrov.
Preşedintele camerei inferioare a parlamentului rus, Boris Grâzlov, a afirmat în iulie că Rusia înregistrează şase milioane de consumatori de droguri şi că peste 100.000 de persoane dependente de droguri mor anual.AGERPRES/(Victoria Vioară)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rusia ar putea desfăşura grăniceri la frontiera tadjico-afgană, temându-se de instabilitatea din Afganistan /Reuters/ Rusia ia în considerare desfăşurarea de grăniceri la graniţa dintre Tadjikistan şi Afganistan, în contextul temerilor privind creşterea instabilităţii în Afganistan după retragerea trupelor NATO din această ţară, prevăzută să se încheie până la sfârşitul anului viitor, a declarat ambasadorul rus la Kabul...
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
Ambasada SUA organizează un concurs de clipuri video cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva SIDA Ambasada SUA la Bucureşti organizează, începând de miercuri până pe 16 noiembrie, un concurs de clipuri video cu tema "De ce este importantă oprirea infectării cu HIV?" cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva SIDA.
8.000 de bolnavi de SIDA, în aşteptarea medicamentelor în estul Ucrainei (ONU) Circa 8.000 de seropozitivi în estul Ucrainei riscă să se confrunte cu o importantă penurie de medicamente în decurs de o lună din cauza blocadelor impuse zonei în care se desfăşoară conflictul între ucraineni şi proruşi, a avertizat duminică un responsabil al ONU, citat de AFP.
România, în pericol de epidemie de HIV România este în pericol să cadă pradă unei epidemii de HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile în lipsa banilor destinaţi prevenirii contactării virusului, avertizează experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citaţi de revista americană Time, în ediţia din 13-20 septembrie.
Număr record de infecţii cu virusul SIDA în Europa şi în Asia Centrală în 2014 (UE şi OMS) Un număr record de infecţii cu virusul SIDA (HIV) a fost înregistrat în Europa şi în Asia Centrală în 2014, dintre care aproape o treime au afectat imigranţii, au indicat joi Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu puţin înaintea Zilei mondiale de de luptă împotriva SIDA, marcată la...