Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii: Anchetă medicală la Spitalul de Urgenţă Giurgiu în cazul sportivului american Chauncey Hardy
marţi, 11 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu demararea de urgenţă a unei anchete cu privire la modul în care au fost respectate procedurile şi protocoalele de urgenţă în cazul sportivului american Chauncey Hardy, pe durata prezenţei în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES, Ministerul Sănătăţii a solicitat, de asemenea, personalului medical de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasari Arseni, un raport complet cu privire la starea de sănătate a pacientului în momentul internării.
"Dacă aceste rapoarte nu vor fi concludente, Ministerul Sănătăţii analizează posibilitatea delegării unei comisii proprii de anchetă la Giurgiu", se arată în comunicat.
Ministerul Sănătăţii estimează că, în termen de 48-72 de ore, vor putea fi prezentate primele concluzii ale verificărilor.
Baschetbalistul american Chauncey Hardy, jucătorul echipei CSS Giurgiu, a încetat din viaţă duminică seara, la spitalul Bagdasar din Bucureşti, unde fusese transportat în stare de comă, după ce a fost bătut într-un club din Giurgiu.
Chauncey Hardy a fost agresat de un grup de interlopi sâmbătă seara, în timp ce se afla pe ringul de dans al unui club din Giurgiu, fiind lovit cu pumnii şi picioarele până a căzut la pământ.
Baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, sărbătorea în club, împreună cu câţiva coechipieri, victoria înregistrată la CSS Giurgiu sâmbătă, în partida de campionat cu CS Dinamo.
Suspectul în cazul morţii baschetbalistului american a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi dus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Giurgiu, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de loviri cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri.
"În urma cercetărilor şi investigaţiilor întreprinse de poliţişti sub supravegherea procurorului criminalist au fost identificate o mare parte din persoanele ce se aflau în incinta clubului la ora producerii evenimentului în timpul căruia un baschetbalist de cetăţenie americană, membru al Clubului Sportiv din municipiul Giurgiu, a fost victima unei agresiuni'', a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, Mirela Gheţa.
Din audierile efectuate a rezultat faptul că între cetăţeanul american şi T. Ionuţ Adrian, de 25 ani, din Giurgiu, a avut loc o discuţie în contradictoriu în urma căreia cel din urmă l-a lovit cu pumnul în zona feţei, iar în cădere victima s-a lovit cu capul de pardoseală.
Suspectul a fost dus luni la sediul Poliţiei Municipiului Giurgiu pentru audieri şi urmează să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INML: Cauza morţii lui Chauncey Hardy a fost violentă Moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy, în vârstă de 23 de ani, a fost violentă, s-a stabilit în urma autoposiei efectuate la Institutul Naţional de Medicină Legală ((INML) ''Mina Minovici''.
Ministrul Sănătăţii nu exclude o eroare umană în cazul Giurgiu Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat miercuri, la deschiderea Forumului Internaţional de Sănătate - Forum Invest Healthcare, că în cazul de la Giurgiu aşteaptă raportul în cursul zilei.
Giurgiu: Medicii de la SJU spun că cercetarea penală ar trebui canalizată asupra agresorului lui Chauncey Hardy Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă consideră că declanşarea unei urmăriri penale împotriva medicilor care l-au primit la UPU Giurgiu pe baschetbalistul american ar trebui începută doar după desfăşurarea unei anchete medicale din care să facă parte medici neurologi şi neurochirurgi care să...
Prahova: Comisia de la Ministerul Sănătăţii a ajuns pentru anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Comisia de la Ministerul Sănătăţii care va efectua o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a ajuns miercuri la această unitate sanitară, controlul urmând să se desfăşoare pe parcursul a trei zile.
Ministerul Sănătăţii a solicitat o anchetă la Spitalul de Urgenţă Satu Mare Ministerul Sănătăţii a solicitat conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare ca împreună cu o echipă de control de la Consiliul Judeţean să efectueze o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Satu Mare, pentru a vedea condiţiile igienico-sanitare şi modalitatea în care sunt trataţi pacienţii...
Giurgiu: Suspectul în cazul morţii baschetbalistului american a fost reţinut Suspectul în cazul morţii baschetbalistului american Chauncey Hardy, de 23 de ani, jucătorul echipei CSS Giurgiu, a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi dus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Giurgiu pentru comiterea infracţiunilor de loviri cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri...