Cele mai citite
 


Omul cu cele mai mari tălpi din lume trăieşte la Paris
marţi, 11 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul lucru care se remarcă la întâlnirea cu Brahim Takioullah nu sunt picioarele, ci înălţimea ieşită din comun. El măsoară 2,46 m, dar cele care l-au făcut celebru sunt totuşi tălpile, cele mai mari din lume, potrivit 7sur7.be. Judecătorii de la Cartea Recordurilor au venit în Franţa să constate şi să confirme acest lucru în Guinness Book.
Talpa lui stângă are 38,1 cm, iar dreapta, 37,5 cm. Tânărul marocan de 29 de ani, care locuieşte într-un cartier de la periferia Parisului, stârneşte curiozitatea trecătorilor. 'Sunteţi cel mai înalt om din lume?', este întrebat adesea. Lucrurile sunt totuşi complicate pentru el: îi este greu să stea drept, în picioare, în micul apartament în care stă cu mama lui, trebuie să se îndoaie serios ca să încapă într-un taxi sau când ia metroul.

Nimeni nu s-a preocupat de înălţimea lui până la 18 ani, când un medic de la şcoală i-a prescris analize ale sângelui. 'Mi-a fost diagnosticată o boală foarte rară, numită acromegalie', a spus el AFP. Brahim are o tumoare benignă a hipofizei, care secretă astfel hormoni de creştere în exces. Aceste afecţiuni pot fi tratate numai chirurgical.

Când şi-a terminat studiile universitare de geografie, era atât de mare încât se apropia de înălţimea turcului Sultan Kosen, 2,51 m, care deţine recordul mondial. Brahim continuă să crească, dar în ritm mult mai lent şi nu va ajunge probabil la 2,51 m. El însuşi a luat legătura du Guinness Book, spunând că ar fi mândru dacă i s-ar recunoaşte mărimea tălpilor, chiar dacă acest lucru îi dă bătăi de cap în viaţa de zi cu zi. 'Am mari dificultăţi cu încălţămintea, trebuie să comand pe măsură. Sunt foarte scumpe', spune el. Merge regulat la un ortoped, care i-a făcut încălţăminte măsura 58.

Brahim a fost operat prima dată în Maroc, însă intervenţia n-a înlăturat complet tumoarea. El speră ca celebritatea pe care i-o va aduce înscrierea în Cartea Recordurilor să-l ajute să găsească sprijinul de care are nevoie. 'Recordul lui va fi cunoscut în toată lumea şi unii specialişti îi vor veni poate în ajutor', a spus Craig Glenday de la Cartea Recordurilor.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Meniul dat copiilor de 10 ani plin de substanţe chimice, potrivit unui studiu În urma unei analize a meniului unui copil de 10 ani pe parcursul unei zile s-a constatat prezenţa a peste 80 de substanţe chimice, din care unele potenţial cancerigene. Mesele luate de un copil de 10 ani într-o zi au fost alcătuite conform recomandărilor Ministerului francez al Sănătăţii, scrie Le Figaro...
Un nou medicament împotriva acromegaliei aprobat de Comisia Europeană Comisia Europeană a aprobat medicamentul Signifor produs de compania Novartis pentru a trata o tulburare hormonală rară a glandei pituitare, a anunţat luni compania elveţiană, citată de Reuters.
Adenoamele hipofizare: tipologie, manifestari, tratamente Hipofiza este o glanda endocrina situata la baza creierului, intr-o loja a osului sfenoid, numita saua turceasca (sella turcica). Dimensiunea normala a hipofizei este de 1,5/0,8/0,6cm. Tumorile hipofizare reprezinta cam 10-15% din totalul tumorilor intracraniene, cele mai frecvente fiind adenoamele...
Totul despre tiroida sau cum sa previi bolile tiroidiene Prof. dr. Constantin Dumitrache medic primar endocrinologie, doctor în ştiinţe medicale-Clinica Gral Medical Colentina
Cea de-a doua Conferinţă Internaţională a Societăţii Române de Spectrometrie de Masă, la final Lucrările celei de-a doua Conferinţe Internaţionale a Societăţii Române de Spectrometrie de Masă (SRSM) s-a încheiat, joi, după cinci zile de workshop-uri, simpozioane şi expoziţii, desfăşurate la sediul filialei din Timişoara a Academiei Române.
Franţa: Jerome Cahuzac anunţă că demisionează din Adunarea Naţională şi părăseşte definitiv viaţa politică Paris, 16 apr /Agerpres/- Fostul ministru francez al bugetului Jerome Cahuzac, care a provocat un seism politic în ţara sa după ce s-a descoperit că a avut un cont secret în Elveţia, a anunţat, într-un interviu acordat marţi postului de televiziune BFMTV, că demisionează şi din Adunarea Naţională, relatează...